Zapraszam na gieldę wszystkich kolekcjonerów , miłośników starych i nie tylko przedmioów zapomnianych na dni Bartoszyc 6.06. 2009r. godzina 8 , centralny plec - oczywiście wszelki stoiska jarmarczne i piwne rozstawione po bokach .
Nowa giełda w PRUSACH
Collapse
X
-
To jakieś granice przesuneli?
Bez przesady z tymi Prusami. To juz nie wróci, mam nadzieje.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziTo jakieś granice przesuneli?
Bez przesady z tymi Prusami. To juz nie wróci, mam nadzieje.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Prusy z przed 1945 r obejmowaly obszar w sklad , ktorych wchodziła : Rejencja Królewiecka ,Rejencja Gąbińska , Rejęcja Olsztyńska i Rejncja Zachodniopruska . Cały ten teren podzielony podzielony został prawie po polowie a Bartoszyce połorzone były w srodku uwczesnych Prys .
Comment
-
-
-
Masz prawo na swoje zdanie kolego ale nie oceniaj czegoś czego jeszcze nie było . Ja osobiście znam tylko jedną giełde staroci ( nie rupieci ) na terenie byłych Prus Wschodnich. Miło bedzie jak dopisze i ilośc wystawców jak i jakość .Trzeba od czegoś zacząć a nie ,, płakać " . Przyjedzie , kto chce a jake fanty zobaczym to czas pokaże
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kucol61 Wyświetlenie odpowiedziPrusy z przed 1945 r obejmowaly obszar w sklad , ktorych wchodziła : Rejencja Królewiecka ,Rejencja Gąbińska , Rejęcja Olsztyńska i Rejncja Zachodniopruska . Cały ten teren podzielony podzielony został prawie po polowie a Bartoszyce połorzone były w srodku uwczesnych Prys .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kucol61 Wyświetlenie odpowiedziJa osobiście znam tylko jedną giełde staroci ( nie rupieci ) na terenie byłych Prus Wschodnich.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Intencje moje idą nie w stronę przekonywania jak powinna wyglądac giełda czy też się nazywać a jedyni polega na zaproszeniu i zorganizowaniu tego czego nie ma . Widać , że najwiękrze wątpliwości i zaszczepianie we mnie zniechęcenia mają osoby , które zamieszkują dalekie południe i małe sa szanse , że wesprą naszą inicjatywe na dalekiej północy.
Comment
-
-
Panowie, człowiek chce coś zrobić, a Wy go glanujecie. Wstyd
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kucol61 Wyświetlenie odpowiedziIntencje moje idą nie w stronę przekonywania jak powinna wyglądac giełda czy też się nazywać a jedyni polega na zaproszeniu i zorganizowaniu tego czego nie ma . Widać , że najwiękrze wątpliwości i zaszczepianie we mnie zniechęcenia mają osoby , które zamieszkują dalekie południe i małe sa szanse , że wesprą naszą inicjatywe na dalekiej północy.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment