28 czerwca 2009 Będzin "Jarmark Rzemiosła i Rękodzieła"

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • DARCO
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2003.02
    • 112

28 czerwca 2009 Będzin "Jarmark Rzemiosła i Rękodzieła"

W imieniu organizatorów i swoim własnym zapraszam wszystkich zainteresowanych na imprezę plenerową w Będzinie „Jarmark Rzemiosła i Rękodzieła”, podczas którego będzie można zobaczyć i kupić wyroby rękodzieła artystycznego i ludowego, wytwory rzemieślników oraz różne smakołyki wyrabiane metodami tradycyjnymi. Impreza odbędzie się w parku przy Pałacu Mieroszewskich w Będzinie – siedzibie Muzeum Zagłębia w niedzielę 28 czerwca 2009 r. w godzinach od 11ºº do 20ºº

Program imprezy jest bardzo bogaty, ale w interesującym nas szczególnie temacie
    będzie się prezentował: Browar Edi z Nowej Wsi k/Wschowej ze swoim niepasteryzowanym piwem
  • kiszot
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2001.08
    • 8114

Ciekawa wiadomość.Trzeba bedzie podjechać.
    Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
    1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
    Mein Schlesierland, mein Heimatland,
    So von Natur, Natur in alter Weise,
    Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
    Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• ArtK31
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2005.04
      • 708

Właśnie z żonką i PabloZD wwróciliśmy z tej imprezy.
      Stoisko Ediego z całą gamą wschowskich piwek w butelkach, w cenie 6 zł/0,5 l.
      Z lanych dostępne ciemne i jasne niepasteryzowane (jasne takie sobie, natomiast ciemniak bardzo dobry, w cenie 4 zł za 0,4 l).
      Właściciel bardzo miło wspomina gdańską ekipę browarbizową z czerwcowej imprezy w Auchan w Gdańsku ( szczególne pozdrowienia dla abernacka .

Comment

• silvian
        • 2008.08
        • 727

Bardzo ciekawa impreza szkoda tylko, że tak słabo rozreklamowana. To była pierwsza impreza tego typu, organizator powiedział, że za rok postara się o większe grono uczestników. Najważniejsze oczywiście pojawienie się browaru EDI w całej okazałości. Oby tak dalej.
        "Niech zatrwożą się niewierni, przyjaciele, na sztorc kosa..."

Comment

• DARCO
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2003.02
          • 112

I ja tam byłem i piwo piłem
          Dodatkowy bonus to sporo etykiet browaru EDI

Impreza jak najbardziej pozytywna, choć pewna ilość wystawców być może wystraszyła się pogody, choć akurat była niespodzianka, bo niedziela w Będzinie była piękna. Jako że jestem dość blisko organizatorów wiem, że ta impreza będzie cykliczna i o kolejnej jej dacie
          napiszę z dużym wyprzedzeniem.

Browar EDI już dzisiaj "zaklepał" sobie swój udział w kolejnej będzińskiej imprezie gdyż sami byli bardzo pozytywnie zaskoczeni, że cała ciężarówka piwa poszła i to dosłownie, co do ostatniej butelki.

Comment

• jacer
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2006.03
            • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DARCO Wyświetlenie odpowiedzi
            Browar EDI już dzisiaj "zaklepał" sobie swój udział w kolejnej będzińskiej imprezie gdyż sami byli bardzo pozytywnie zaskoczeni, że cała ciężarówka piwa poszła i to dosłownie, co do ostatniej butelki.

Informowali ludzi, że sprzedają wybuchające i popsute piwo?
            Milicki Browar Rynkowy
            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
            No Hops, no Glory :)

Comment

• silvian
              • 2008.08
              • 727

Akurat te w Będzinie były jak najbardziej w porządku. A co do ilości sprzedanego asortymentu, należy zaznaczyć że byli jedynym stoiskiem gdzie sprzedawano jakiekolwiek napoje, a że było naprawdę gorąco to piwo pili nawet schorowani emeryci.
              "Niech zatrwożą się niewierni, przyjaciele, na sztorc kosa..."

Comment

Przetwarzanie...
              X