2009.07.02-05, The Tall Ships' Races 2009 Gdynia

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10869

2009.07.02-05, The Tall Ships' Races 2009 Gdynia

Zapewne większość słyszała z prasy i telewizji o odbywającym się zlocie żaglowców w Gdyni. Jednych żaglówki i żaglowce mogą podniecać innych ziębić, ale nikt na tym forum nie przejdzie bez zainteresowania informacją, że po za Żywcem (sponsor imprezy) można skosztować z beczki piw z Ambera, Koreba jak i również z Gościszewa w tym piwa pszenicznego (6zł za 0,4l). Na uwagę zasługuje również narodowe stoisko francuskich wyrobów wędliniarsko mleczarskich. Co prawda ceny z lekka są odstraszające ( średnio 190zł za kg za wyborną szynkę, 120zł za kg. sera), ale warto je zakupić bo to poezja smaku i aromatu.
    Piwna turystyka według abernackiego
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10869

Wczoraj pisząc ten post zapomnialem o istotnej kwestii. Stoiska z wymienionymi browarami znajdują się przy skwerze kościuszki w alei topolowej (koło Kandelabrów).
    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

Related Topics

Collapse

• ART
      Gdynia, skwer Kościuszki 13, Morze piwa
      ART
      Yyy... od 2016r. nie opisane?

Multitap obecnie z 13 kranami. Piwa w dobrym stanie. Dużo butelkowych/puszkowych nowości. Lokal zyskuje na klimacie jak się zapełni, wcześniej sprawia wrażenie dość chłodnego.

Dziwnie tak zastać znajomego z Opola za barem
      ...
      2023-10-17, 20:59
    • marecki12
      Gdynia, ul. Admirała Józefa Unruga 52, Alkohole Winoteka
      marecki12
      Gdynia, ul. Admirała Józefa Unruga 52, Alkohole Winoteka
      Nowy sklep na Obłużu i dzisiaj zakupiłem 5 piw z Browaru Mikołajki : APA, NEIPA, marcowe, lager, Wheat IPA
      2021-06-09, 18:22
    • Pendragon
      Policzmy wszystkie browary
      Pendragon
      Od dawna miałem zamiar doliczyć się ostatecznej liczby browarów w Polsce na przestrzeni lat.
      Granice wyznaczyłem sobie na lata 1989, 1945 i 1918/1920.
      Co do roku 1989 zostało to już omówione w pobocznym temacie.
      Tutaj chciałbym się zająć granicą na 1945r. Na II RP jeszcze...
      2018-04-23, 16:24
    • Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 11:26
    • kaczka116
      Port Gdynia, Citra Lite Lager
      kaczka116
      Piwo gotowe do oceny
      2020-09-19, 12:34
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...