Biesiady Kasztelańskie 2009

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10861

Biesiady Kasztelańskie 2009

Jak co roku browar z Sierpca organizuje Biesiady Kasztelańskie. Po za zabawą w tym roku jak i w ubiegłym ( piwo niefiltrowane i korzenne) jest szansa na skosztowanie piwa innego niż tylko jasny Kasztelan.
    Już dzisiaj zabawa odbędzie się Łowiczu (występować będzie znakomita solistka Doda)
    1.VIII. we Włocławku (również Doda)
    8.VIII. w Ciechanowie (grupa September) oraz
    22.VIII. w Kutnie (grupa September).
    Piwna turystyka według abernackiego
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23926

Przepraszam że NNT, ale ten byk powtarzany non-stop wyrządza coraz większe szkody, kilka razy siedziałem cicho, ale już dość! "po za" piszemy razem - bo "poza" to jest jeden wyraz
    Last edited by ART; 2009-07-18, 10:11.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• darko
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.06
      • 2078

Byłem dzisiaj w Łowiczu. Klimat festynowo-lachońsko-buraczany. Na terenie Biesiady dość spory namiot z mylącym napisem "minibrowar". W środku trzy nalewaki (Korzenne i Niepasteryzowane), jakieś plansze i film o produkcji z Sierpca. W filmie dosyć mocno lansowane piwo Niepasteryzowane. Wynikało z niego, że dostępne jest także Niefiltrowane.
      Odstałem 20 minut w kolejce do Korzennego. Niestety tuż przede mną skończył się KEG i dziewczę polewające po prostu olało stumetrową kolejkę i poszło do innego nalewaka. Zostałem o suchym pysku, nie chciało mi się stać drugi raz. Ceny nie pamiętam. Zbierało się na burzę, więc zebrałem się i ja. Ogólnie to kompletna porażka.

Comment

• abernacka
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedzi
        Byłem dzisiaj w Łowiczu. Klimat festynowo-lachońsko-buraczany. (...)
        Na to właśnie liczę
        Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Cooper
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🍼🍼
          • 2002.11
          • 6056

Czy te kegi z Korzennym są jakoś oznakowane, "oetykietowane" ?
          Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
          1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• darko
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.06
            • 2078

Z tego co kojarzę to chyba standardowy czerwony kapsloch i malutka naklejka na KEGu - chyba drukowana na komputerze.
            Kompletną porażką było to, że polawający nie potrafili nalewać dobrze piwa. Za bardzo im się pieniło, pianę zbierali łyżką do kubecza, i takie zlewki rozdawali licznym menelom .
            Czy na takich imprezach nie ma limitu jednego zamówienia? Jakiś gość przede mną zamówił 15 piw...

Comment

• Cooper
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🍼🍼
              • 2002.11
              • 6056

Gdyby któremuś z forumowych biesiadników udało się zedrzeć z keg'a (czy zdobyć w jakikolwiek inny sposób) ową etkę na Korzenne to prosiłbym o PW.
              Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
              1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

Przetwarzanie...
              X