Po opisie można wnioskować, że ten namiot ma sporą kubaturę. Zapewne mieści się na ulicy Grobla? bo tylko ta ulica obok bazyliki jest w stanie pomieścić większy namiot.
Browar Edi na Jarmarku Dominikańskim
Collapse
X
-
Opis miejsca jest chyba dość dokładny. Charakterystyczny bochen trudno przeoczyć. Jak sądzę, jest to skwer między Bazyliką a ulicami Szewską, Św. Ducha, i Podkramarską.
Jutro o 15? Hmm... w sumie będę akurat w Gdańsku, ale czy punkt 15, ręki nie dam.Ostatnia zmiana dokonana przez jablon; 2009-07-30, 00:05.
Comment
-
-
Jak będziesz przed 16-16:30 to się może spotkamy
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piokl13 Wyświetlenie odpowiedziA
Zauważyłem, że na tym forum nie lubi się Ediego.
Tak się składa, że EDI po prostu od jakiegoś czasu ma dużo wpadek, stąd takie oceny. Jeśli Ty nie trafiłeś na niesmacznego EDIego, to Ci zazdroszczę, bo ja takiego nie piłam już od dawien dawna, a szkoda, bo potrafią zrobić naprawdę fajne proste piwa, niepotrzebnie biorą się za wynalazki.
Po za tym, kolega Jacera może ma bardziej wyczulone kubki smakowe, dziesiątki razy już byłam w takiej sytuacji, że mi piwo nie smakuje, a inni się zachwycają, albo też ktoś obok mnie wyczuwa jakiś niedobry posmak, którego ja nie czuję
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziPo za tym, kolega Jacera może ma bardziej wyczulone kubki smakowe, dziesiątki razy już byłam w takiej sytuacji, że mi piwo nie smakuje, a inni się zachwycają, albo też ktoś obok mnie wyczuwa jakiś niedobry posmak, którego ja nie czuję
Porozmawiał także z nalewającym gościem dlaczego PETy z EDIm eksplodują po kilku godzinach? Zabawnie się tłumaczył.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziCo to za jakieś dziwne sformułowanie "na tym forum"? ...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi.. bo potrafią zrobić naprawdę fajne proste piwa, niepotrzebnie biorą się za wynalazki.
...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piokl13 Wyświetlenie odpowiedzi"Na forum" to dziwne sformułowanie? Chyba nie w języku polskim.
"Na TYM forum" opuszczamy jedno słowo i udajemy, że niewiemy o co chodzi. ehhh.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi"Na TYM forum" opuszczamy jedno słowo i udajemy, że niewiemy o co chodzi. ehhh.
Jeżeli "na tym forum" jest niepoprawnie stwierdzeniem, to przepraszam, nie wiedziałem. Na pewno jest powszechnie używanym. Według google było używane prawie 3mln razy
Ostatnia zmiana dokonana przez piokl13; 2009-07-30, 09:52.
Comment
-
-
Piokl, Ty tak serio, czy udajesz, że nie wiesz o co chodzi?
A co do Edka - wiem, że piszesz o zwykłych, umiem czytać, fakt, że nie nawiązałam do nich w mojej wypowiedzi Te zwykłe co ostatnimi czasy bywają też są gorsze, niż drzewiej bywało, chociaż, może się poprawili, w sumie parę miechów Edka już nie piłam, bo się zraziłam - trzeba będzie zweryfikować dane
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziPiokl, Ty tak serio, czy udajesz, że nie wiesz o co chodzi?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi...
... Te zwykłe co ostatnimi czasy bywają też są gorsze, niż drzewiej bywało, chociaż, może się poprawili, w sumie parę miechów Edka już nie piłam, bo się zraziłam - trzeba będzie zweryfikować dane
Comment
-
-
A ja jednak opiszę swoje wrażenia tutaj, bo w końcu piłem wersję na Trójmiasto.
Ciemne o smaku wiśniowym, słodkie, nieprzyjazne, nie dałem rady wypic do końca, ale przynajmniej to miało pianę.
Jasne - wygląd tragedia, lekko mętne o kolorze jakby pilsa zmieszać z łyżką mleka? O pianie można zapomnieć. Próbowaliście kiedyś puszczać bańki maszynką do robienia baniek mydlanych? No to tak to właśnie wyglądało , tyle że zapomnieli nalać mydła i próbowali puszczać bańki z samej wody Czegoś takiego jeszcze nie widziałem! w smaku nei jest lepiej. Bynajmniej, wspomnianych posmaczków metalicznych nie wyczułem, ale za to dwuacetyl mocno daje we znaki! A oprócz tego dziwna mieszanina miodu i goryczki. Da się wypić, ale po co? Dziwne takie. Przydałoby się trochę większe nasycenie.
Ludzi w kolejce do Ediego sporo, ale jakoś nikt nie stawał w niej ponownie Tuż obok leją Specjala ....i wcale się nie dziwiłem, że po doświadczeniu z tym dziwacznym "piwem regionalnym" ludzie chcieli napić się czegoś normalnego. Sam też to uczyniłem,a le udałem się w tym celu kilka przecznic dalej.
Nie rozumiem polityki EDIego - zamaist zrobić jakieś niszowe u nas piwa typu brytyjski "ejl" albo belgijskie klasztorniaki czy witbiery, to kombinują jak pod górę i niestety robią pod siebie...
Planuję jeszcze raz odwiedzić Ediego (tylko jasnego) licząc na lepszą beczkę. I też tylko dlatego, że kiedy znowu będę miało okazję się go napić z beczki?Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2009-07-30, 20:53.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNie rozumiem polityki EDIego - zamaist zrobić jakieś niszowe u nas piwa typu brytyjski "ejl" albo belgijskie klasztorniaki czy witbiery, to kombinują jak pod górę i niestety robią pod siebie...
W lodówkach pełno piw typu anyżowe, migdałowe, miętowe etc. no i co z tego? Kto to kupi i wypije to już nigdy do tego browaru nie wróci . No chyba, że ma specyficzny gust
Dla zainteresowanych - butelki po 7 zł . Jest też szkło - 3 rodzaje szklanek z logo browaru plus gąsiorek (2 litry?).Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2009-07-30, 20:58.
Comment
-
-
Może i ja dorzucę odrobinkę choć jakby off top...
Piwa z Ediego jakie pijałem dwa-trzy lata temu to jedne z najlepszych jakie znam. Wędzone to całkiem poezja była - to mniej wędzone czyli ostatnie warki. Cena też abstrakcyjna niska była.
Z przykrością czytam co sie dzieje z piwami z tego browaru. W jakąś ślepą uliczkę zaczęli brnąć z pomysłami i nie zdają sobie sprawy, że tego rodzaju działania to jednorazowy zysk a jednocześnie strzał sobie w kolano."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
Comment