Browar Edi na Jarmarku Dominikańskim

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10861

    #31
    Warto również odnotować obecność na dwóch stoiskach piwa "Koźicowego" jak i również kwasu chlebowego z białoruskiego browaru z Lidy.

    PS. Edi niestety był prawie nie pijalny. Gdy go piłem ostatnio w gdańskim auchanie był o niebo lepszy.
    Last edited by abernacka; 2009-07-31, 14:41.
    Piwna turystyka według abernackiego

    Comment

    • Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

      #32
      Gdzieś też widziałem polski kwas chlebowy. Chyba nad Motławą. Nie pytałem o szczegóły.
      A gdzie stali ci z Lidy?
      Last edited by Pendragon; 2009-07-31, 15:00.

      moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


      Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

      Comment

      • abernacka
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10861

        #33
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
        (..)
        A gdzie stali ci z Lidy?
        10m od Ediego. Stoisko z miodami.
        Piwna turystyka według abernackiego

        Comment

        • Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

          #34
          No popatrz - najpierw wypatrywałem tylko Ediego, a gdy już spróbowałem jego dziwności to myślałem o tym, by napić się normalnego piwa i zwyczajnie nie przyglądałem się okolicom

          moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


          Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

          Comment

          • przemo70
            † 1970-2019 Piwosz w Raju
            • 2007.05
            • 1501

            #35
            Kiedy jechałem na Warsztaty do Wrocławia wstąpiłem do Ediego i całkiem niezły był pils /Wschowskie/ z kija, chyba ze kiedy nalewa córka właściciela to lepiej smakuje ale to samo z butelki było wstrętne, nalane do peta po trzech dniach zrobił się kwasiżur i tak jest z wieloma piwami Ediego . Trafić tam na dobre piwo to jak wygrać szóstkę w toto i to nie jest tylko moje zdanie.
            Save water, drink beer ...

            http://www.parowozy.com.pl/
            http://www.kamery.wolsztyn.pl/
            https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

            Comment

            • colkurtz
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2007.05
              • 65

              #36
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
              Warto również odnotować obecność na dwóch stoiskach piwa "Koźicowego" jak i również kwasu chlebowego z białoruskiego browaru z Lidy.
              Mogę prosić o lokalizację "Koźicowego" i w sumie co to?

              Jeśli chodzi o kwas chlebowy z Lidy to często jest do dostania w jednym ze stanowisk na hali targowej, na dole, kolo garmażu.

              Co do Ediego, to moje pierwsze spotkanie (hmm, może nawet "zderzenie" ) z tym wynalazkiem, i trafniej niż Pendragon tego nie opiszę

              Comment

              • colkurtz
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2007.05
                • 65

                #37
                ... no dobra - użyłem tajnej opcji "szukaj" i już mniejwięcej wiem co to

                jedno ze stanowisk z kozicowym jest na ul. Grobla, obok serów austriackich - pierwszy raz to piłem i jest całkiem przyjemne, rzeczywiście czuć odrobinę jałowcem (na prawdę odrobinę ) i troche miodem.

                człowiek się cały czas uczy...

                Comment

                • fidoangel
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🥛🥛🥛
                  • 2005.07
                  • 3489

                  #38
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika colkurtz Wyświetlenie odpowiedzi
                  ... no dobra - użyłem tajnej opcji "szukaj" i już mniejwięcej wiem co to (...)
                  człowiek się cały czas uczy...
                  No widzi kolega, nawet opier....ć nikt nie zdążył a się poprawił

                  A tak na poważnie to na tym forum jest prawie wszystko, sam czasami jestem zaskoczony ogromem informacji jak wiele problemów już zostało przegadanych i rozwiązanych kilka lat temu.
                  "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

                  Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

                  Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                  Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                  Sprawdź >>>Przewodnik<<<

                  Comment

                  Przetwarzanie...
                  X