BeerFest - Chorzów - WPKiW, 28-30.08.2009r

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Misiu_PM
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2006.03
    • 201

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika noodles Wyświetlenie odpowiedzi
    Może dałoby się w przyszłości wystawić jakieś stoisko z butelkami za płot gdzie można byłoby kupić piwko na wynos bez uszczerbku dla bezpieczeństwa imprezy ?
    Popieram pomysł
    Moja kolekcja: http://kolekcja-midura.pl

Comment

• waclaw67
      Porucznik Browarny Tester
      • 2009.06
      • 488

Mam pytanie. Czy cała impreza zaczyna się tak jak giełda o 14, czy już od rana i od której
      godziny bowiem wybieram się dopiero w niedzielę.Dziękuję za informacje.

Comment

• Mafar
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.04
        • 1262

Cała impreza zaczyna się 14:00
        Polakom gratulujemy Brackiego

Gdy rozum śpi budzą się demony

Comment

• zwojek
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2006.05
          • 1

Ja już też odwiedziłem Fest i giełdę wczoraj.Ze względu na prace przyjechałem po 18 z groszami.Wszystko ładnie,pięknie.Znlazłem namiot z giełdą ,kierunkowskaz z punktem do rejestracji uczestnika giełdy.Jakie zdziwienie ogarnęło mnie jak podeszłem do pana a on powiedział że dzis rejestracji już nie ma bo że winy organizatora było tylko można zarejestrować 100 uszestników(a rejestracja jak pisało na kierunkowskazie pisało po godz 17) i mam przyjechać dziś .To jakieś bardzo dziwne bo otrzymałem zaproszenie więc organizator musiał się liczyć z tym że będzie jakaś określona liczba uczestników i to w różne dni odbywania się festu.Byłem wczoraj ponieważ mam taką a nie inna pracę i dziś i jutro nie mogę uczestniczyć,a nie jestem miejscowym.Najlepsze jeszcze było to piwo =tysiak.Na początku za koszulkę było 20 tysiaków a z czasem rozkręcania się imprezki już było poprawione na 23 tysiaki a potem to już nie obserwowałem (popyt robi cene).Ciekawe jak będzie dziś i jutro.Ja osobiscie wole tradycyjne daty i formy giełd jakie odbywały się wcześniej bez tego typu eksperymentów i wpadek organizatora.Ciekawe jak to teraz będzie bo bedę odfajkowany że nie uczestniczyłem a fizycznie byłem ale nie rejestrowany.Przepraszam ,że tak sie rozpisałem ale musiałem.Dobrze ,że do piwa kolejki nie było

Comment

• Żywiec
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.12
            • 1571

Jest jednak jeden absurd z którego organizatorzy pewnie nie zdają sobie sprawy a którego w przyszłości można by uniknąć. Otóż jako jak zawsze zmotoryzowany birofil nie mogłem wypić na miejscu tyle piwa ile bym chciał i miałem zamiar kupić sobie do domu takie egzotyki jak Cusquena czy Castle lecz dziewczyny pewnie w trosce o bezpieczeństwo imprezy masowej za nic nie chciały mi sprzedać piwa w butelce. Tylko przelane do plastikowego kubka co mnie nie interesowało. Absurd polegał na tym, że w reklamówce miałem 8 butelek piwa zakupionych w namiocie giełdowym. Może dałoby się w przyszłości wystawić jakieś stoisko z butelkami za płot gdzie można byłoby kupić piwko na wynos bez uszczerbku dla bezpieczeństwa imprezy ?
            Miałem ten sam problem, udało mi sie wynieść coprawda butelki z piwem bez konieczności otwierania ale musiałem się nieźle natłumaczyć i wyprosić.

Impreza eventowa z wielkim rozmachem i profesjonalizmem, ukłony dla KP.

Jeżeli chodzi o dostepność "piw z całego świata" to wg mnie bardzo słabo, stawiam -3. Oprócz egzotycznej ciekawostkiz Peru i dostępnego lagera z RPA to właściwie tylko 3-4 korporacyjne marki, których można skosztować niemal wszędzie. Nazwa FESTIWAL PIWA użyta na wyrost.

Poza tym bardzo sympatyczna atmosfera, organizatorzy bardzo gościnni (dzięki Marek i Sławek).

Kolekcjonersko trudno obiektywnie ocenić bo byłem tylko przez 3 godziny w piątek a impreza się dopiero rozkręcała.

Generalnie nie widzę problemu aby w cykl dużej imprezy eventowej włączyć giełdę kolekcjonerską. Jest ot swoista promocja dla szerszej rzeszy ludzi tego czym się zajmujemy.

Comment

• Petrus
              Porucznik Browarny Tester
              🍼
              • 2002.10
              • 386

Potwierdzam nawet pustych butelek z Peru nie można dostać a stała cała góra

Comment

• kiszot
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🍼🍼
                • 2001.08
                • 8111

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedzi

Jeżeli chodzi o dostepność "piw z całego świata" to wg mnie bardzo słabo, stawiam -3. Oprócz egzotycznej ciekawostkiz Peru i dostępnego lagera z RPA to właściwie tylko 3-4 korporacyjne marki, których można skosztować niemal wszędzie. Nazwa FESTIWAL PIWA użyta na wyrost.
                Piwo z Peru jest warzone w Hiszpanii,natomiast afrykańskie chyba pochodzi z RPA.Przynajmniej na etykiecie stał wpis o tym afrykańskim kraju.
                Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                So von Natur, Natur in alter Weise,
                Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• mark33
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2005.04
                  • 3283

No to ja też coś skrobnę , impreza bardzo udana, towarzysko super, dopisała forumowa brać i bardzo miło było się spotkać. Do zobaczenia za rok w Chorzowie

Comment

• PiotrusPan
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2009.08
                    • 3

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petrus Wyświetlenie odpowiedzi
                    Potwierdzam nawet pustych butelek z Peru nie można dostać a stała cała góra
                    można można ale o tym sza można było dostać i Peru i RPA tylko trzeba było...... nieważne co trzeba było .... ważne, że się dało pozyskać do kolekcji

Impreza jak impreza - komercha na całego . Zapowiadany szumnie "Festiwal Piwa" przerodził sie w festiwal jednego aktora z Kompanią Piwowarską (KP) w roli głównej - gdzieś w tle przewinął się Saris , Koziołek i Grolsch - zapowiadanego Drehera jakoś nie znalazłem - może brakło im piwa albo transportu - biedni Węgrzy . Jako "pocieszenie" dorzucono parę zespołów w tym np Feel , który bardziej pasuje mi do zabawy w wiejskiej remizie niż na Święcie Piwa . Kiedyś był porządny koncert Dżemu a teraz ....... szkoda gadać .......

No i jeszcze jeden mały kamyczek do ogródka KP : lepiej by zamiast tego niby sklepiku za śmieszne "tysiaczki" postawili normalny z gadżetami typu szklanki, kufelki, smycze, koszulki i inne takie tam dostępnymi za nasze swojskie złotówki . Obrót by mieli z pewnością sporo większy. Przypuszczam, że zawartość TIRa ( i to pewnie nie jednego ) wypełnionego rzeczonymi gadżetami by sprzedali ale widać na kolekcjonerach im nie zależy - ważne, że piwo leje się strumieniami a kasa zapełnia pieniążkami - Pewnie KP wychodzi z założenia , że kolekcjonerzy jako pasjonaci dają sobie radę ( po części mają racje - patrz początek postu )

Szkoda, że reszta plebsu musi inwestować w śmieszne tysiaczki ( co ja mówie śmieszne przecież to oficjalna waluta Tyskich spotkań od lat ) żeby załapać sie na koszulkę , okolicznościową szklanke czy inny gadżet . Pokażcie mi ojca , który wypija 20 czy tam 23 piwa , żeby sprawić przyjemność dziecku i obdarować je okazjonalną koszulką - poprostu śmiech na kiju . Pomijając niewychowawcze upijanie sie ( bo jak to inaczej nazwać ) 10cioma litrami piwa w obecności dzieciaka - a tak ojciec wypił by 2-3 browarki , dzieciakowi kupił by za złotówki koszulke i było by OK. Pewnie jak zawsze chodzi o zysk 23x3,5zł= 80 zł ... koszulka za 80 zł i do tego ciut ponad 11 litrów piwa wlanego w siebie przez rodziciela

Cóż my tu sobie możemy gdybać ale i tak niczego nie zmienimy - Komania robi impreze promocyjną nie po to żeby handlować gadżetami ale żeby upłynnić produkcje browaru

z piwnym pozdrowieniem
                    Piotrek Pan

Comment

• Ahumba
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.05
                      • 9071

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiotrusPan Wyświetlenie odpowiedzi
                      gdzieś w tle przewinął się Saris , Koziołek i Grolsch - zapowiadanego Drehera jakoś nie znalazłem - może brakło im piwa albo transportu - biedni Węgrzy .

Drehera i aszoka podawały bardzo ładne hostessy tuż koło wejścia na teren w namiocie po prawej.
                      Kolega po prostu nie zwiedził całego terenu.

Koszulki w piątek tuż po otwarciu kosztowały 5 tysiaków, za chwilę 10, a po pół godzinie już 15.
                      W piątek dodatkowo słońce rozpuszczało wszystko pod namiotem kolekcjonerskim. Upał był nie do wytrzymania. Atmosferę zaś podgrzewał kabaret Rak.
                      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• noodles
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2005.09
                        • 700

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba Wyświetlenie odpowiedzi
                        Koszulki w piątek tuż po otwarciu kosztowały 5 tysiaków, za chwilę 10, a po pół godzinie już 15.
                        Wczoraj cena wzrosła do 30 tysiaków.
                        Moja kolekcja podstawek

Comment

• PiotrusPan
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2009.08
                          • 3

Wczoraj cena wzrosła do 30 tysiaków.
                          no cóż i to właśnie jest chore i komercyjne podejście - boją się że im koszulek i innych gadżetów zabraknie na ostatni dzień ??
                          Dziś pewnie cena zawiśnie w okolicach zaporowego 50 tysiaków bo pogoda zapowiada sie słoneczna więc i ludzi przyjdzie więcej - smutne ale prawdziwe .

Comment

• SharK
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2005.12
                            • 5

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiotrusPan Wyświetlenie odpowiedzi
                            no cóż i to właśnie jest chore i komercyjne podejście - boją się że im koszulek i innych gadżetów zabraknie na ostatni dzień ??
                            Dziś pewnie cena zawiśnie w okolicach zaporowego 50 tysiaków bo pogoda zapowiada sie słoneczna więc i ludzi przyjdzie więcej - smutne ale prawdziwe .
                            Celny strzał Dzisiaj jechałem tylko wymienić "tysiaki", bo wczoraj już brakło smyczy i koszulki tylko M-ki pozostały. Dzisiaj o 15 ceny były szokujące... tzn jeżeli chodzi o koszulki 50 albo 60 tysiaków ! Nie doczytałem się bo ktoś dziwnie to napisał a i tak jechałem po smycze i jedną koszulkę wymienić na większy rozmiar
                            A wczoraj występ Comy wyszedł super

Przy okazji to przywitam się bo to chyba mój pierwszy post, ale na forum jestem już jakiś dłuższy czas

Pozdrawiam

Comment

• stormsto
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2007.11
                              • 31

Też tam byłam i nawet piwo wypiłam.. A poważnie, pomysł z tysiakami nie jest obcy, co roku robią ten sam numer. Kiedy człowiek już uciuła na tą szklankę czy koszulkę, to okazuje się że w punkcie odbioru nagród brakuje nam 1-5 tysiaków, bo nagroda "zdrożała" A przyznajmy, że dużo tego piwa wypić się nie da...
                              W sumie zasmakowały mi dwa piwa: pszeniczny koźlak i "śliwkowe" domowej roboty, którymi częstowali przedstawiciele Browar.biz:]
                              Bardzo miło było poznać osobiście śmietankę Forum Przez to spotkanie chyba sama zacznę coś ważyć
                              Ale wracając do imprezy, podobał mi się pomysł z parami które chodziły po namiotach namawiając grupki znajomych do konkursów (dmuchanie balona, test z wiedzy piwnej). Nagrody były drobne: piny, lub podkładki (choć podobno ktoś dostał koszulkę). Jednak te 1-2 tysiaki zostawały w kieszeni..

Comment

• noodles
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2005.09
                                • 700

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika SharK Wyświetlenie odpowiedzi
                                Dzisiaj o 15 ceny były szokujące... tzn jeżeli chodzi o koszulki 50 albo 60 tysiaków !
                                To dziwne. Moje piękna oczka widziały zaraz po otwarciu bram czyli o 14.15 cenę 25 tysiaków.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika stormsto Wyświetlenie odpowiedzi
                                Przez to spotkanie chyba sama zacznę coś ważyć

Ważyć należy słowa a piwo się warzy.
                                Moja kolekcja podstawek

Comment

Przetwarzanie...
                                X