Ech, można by wiele napisać... ale w skrócie - Piotr4 - jeszcze długa droga przed Tobą
BeerFest - Chorzów - WPKiW, 28-30.08.2009r
Collapse
X
-
-
@Piotr4
Otrzymywanie brzeczek piwowarskich w wyniku zacierania słodu jęczmiennego z odpowiednio przygotowanymi surowcami niesłodowanymi jest stosowane od wielu lat. Pojęcie "surowce niesłodowane" zmienia swe znaczenie w miarę doskonalenia
Wszystko co związane z piwem i browarnictwem...Poddziały: Prasówka | Biblioteka | Ogłoszenia branżowe
1. Piwo z koncernów jest do wypicia (sam czasem piję, jak nie mam wyboru); podobnie jak wędliny z Biedronki są do zjedzenia (sam jem, jak nie mam wyboru).
2. Niektóre mniejsze browary również robią piwa przypomnimające Tyskiem, ale niektóre robią na szczęście dużo lepsze.
3. Gdzie pracujesz w Tychach?Ostatnia zmiana dokonana przez Seta; 2009-08-26, 22:21.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piotr4 Wyświetlenie odpowiedziNigdzie nie napisałem dziadowskie piwo tak. Nigdzie nie napisałem że piwo koncernowe jest dziadowskie.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziwszystko co jest z wielkich koncernów jest niestety do dupy.
Comment
-
-
Nie wiem czy powinnam po tej dyskusji to pisać nie obawiając się gromów z nieba, ale co tam - może mnie nie trafi
29 sierpnia 2009 (w sobotę) w ramach Beerfestu odbędzie się również pokaz warzenia organizowany przez Centrum Piwowarstwa. Będą również degustacje piw domowych.
Będzie można sobie również pośrutować, pokapslować, popodgryzać słodu, powąchać chmielu i co najważniejsze porozmawiać.
Pokaz rozpocznie się o godzinie 14.00. Warzyć będziemy Oatmalt Stouta.
Pierwsza degustacja piwa domowego o 14.30. Kolejne 15.30, 16.30 i 17.30.
Nasz namiot będzie usytuowany obok namiotu kolekcjonerskiego.
ZapraszamyOstatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2009-08-27, 16:00.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziOprócz Porterów i szejków w Makdonaldzie!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedziNo to się spotkamy, gdyż zamierzam być (choć ma lać).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedziNo to się spotkamy, gdyż zamierzam być (choć ma lać).Polakom gratulujemy Brackiego
Gdy rozum śpi budzą się demony
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzYchu662 Wyświetlenie odpowiedzia ja mam pytanie z jeszcze innej beki: w tamtym roku byl darmowy autobus na ta impreze: czy w tym roku tez jest przewidziany??Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
No i byłem dziś z familią.
Impreza idzie w coraz lepszym kierunku. Prócz nie tylko lanego Tyskiego były i inne trunki. A gdy zauważyłem namiot z Giełdą Birofilistyczną już poczułem się super.
Uważam, że dobrze rokuje to miejsce spotkań. Wiele pracy włożył organizator oraz ekipa pomagająca (mnie tam nie było).Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedziNo i byłem dziś z familią.
Impreza idzie w coraz lepszym kierunku. Prócz nie tylko lanego Tyskiego były i inne trunki. A gdy zauważyłem namiot z Giełdą Birofilistyczną już poczułem się super.
Uważam, że dobrze rokuje to miejsce spotkań. Wiele pracy włożył organizator oraz ekipa pomagająca (mnie tam nie było).
Comment
-
-
Mimo moich niedawnych obaw muszę stwierdzić, że giełda całkiem nieźle się udała. A jutro powinno być jeszcze lepiej. Jest jednak jeden absurd z którego organizatorzy pewnie nie zdają sobie sprawy a którego w przyszłości można by uniknąć. Otóż jako jak zawsze zmotoryzowany birofil nie mogłem wypić na miejscu tyle piwa ile bym chciał i miałem zamiar kupić sobie do domu takie egzotyki jak Cusquena czy Castle lecz dziewczyny pewnie w trosce o bezpieczeństwo imprezy masowej za nic nie chciały mi sprzedać piwa w butelce. Tylko przelane do plastikowego kubka co mnie nie interesowało. Absurd polegał na tym, że w reklamówce miałem 8 butelek piwa zakupionych w namiocie giełdowym. Może dałoby się w przyszłości wystawić jakieś stoisko z butelkami za płot gdzie można byłoby kupić piwko na wynos bez uszczerbku dla bezpieczeństwa imprezy ?
Comment
-
Comment