2009.08.28 Lacrimosa, Kraków, Studio

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MarcinKa
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2005.02
    • 2736

2009.08.28 Lacrimosa, Kraków, Studio

Legenda rocka gotyckiego zagra w Krakowie i Warszawie (1.09.2009). Zastanawiam się nad pójściem. Ktoś się wybiera?
    Last edited by MarcinKa; 2009-08-17, 23:16.
    To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
  • cambridgei
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2009.05
    • 124

Ktoś z forumowiczów był?? Ciekawi mnie jak wrażenia... .
    Coż za genialny zespół swoją drogą
    W poprzednim wcieleniu, z całą pewnością byłem piwowarem

Pozdrawiam
    Piotr

Comment

• mapajak
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.12
      • 1187

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cambridgei Wyświetlenie odpowiedzi
      Ktoś z forumowiczów był?? Ciekawi mnie jak wrażenia... .
      Coż za genialny zespół swoją drogą
      Ja byłem. Mnie się bardzo podobało. Kawał solidnej, pięknej muzyki. Lubię Lacrimosę, lubię Klub Studio.

Comment

• e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19260

Aktualnie to najlepszy klub muzyczny regularnie zapraszający fajne zespoły. Nie ma zresztą za wiele w miarę dużych sal na koncerty w Kakowie.

Comment

• pizmak666
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2006.12
          • 1904

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
          Nie ma zresztą za wiele w miarę dużych sal na koncerty w Kakowie.
          W Krakowie w ogóle nie ma dużych sal koncertowych.
          „Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”

"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.

Comment

• soltys1313
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2008.01
            • 73

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666 Wyświetlenie odpowiedzi
            W Krakowie w ogóle nie ma dużych sal koncertowych.
            Hala Wisły. Pamiętam jak odbywały się tam koncerty Kultu z trasy październikowej, para skraplała się na suficie i kapała na głowy

Comment

• e-prezes
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19260

Nie chodzi mi o bardzo duże, bo takich koncertów jest niewiele, a takich, które są w stanie przez cały rok na siebie zarabiać mniejszymi imprezami. Wszak nie wszyscy żyją M. Jacksonem czy Madonną.
              Hala Wisły służy do gier a nie do koncertów. Byłem tam na koncercie Camel i żadną miarą nie dałem się namówić na żaden inny koncert w niej.

Comment

• cambridgei
                • 2009.05
                • 124

Ooo taak Camel też lubię. Poezja..
                Nawet nie wiedziałem że byli w polsce.

Pozdrawiam
                Piotr

Comment

• Pendragon
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

Byli. 12 lat temu
                  12 i pół dokładnie. A potem w 2000.
                  Nie wiem, czy w 2000 byli w Krakowie, w 1997 na pewno tak, więc e-prezes zapewne wspomina ten sprzed 12 lat.

A hala Wisły do koncertów jest tragiczna ze względu na akustykę. Byłem tam 2 razy - na Marillion (dało się słuchać) oraz na Dream Theater - to był jeden wielki łomot, nic nie było słychać. Na tyle było to frustrujące, że po 15 minutach postanowiłem opuścić halę, gdyż pobyt tam był bez sensu. No i okazało się, ze z tyłu przy samych drzwiach było jednak coś słychać - i zostałem do końca.
                  Last edited by Pendragon; 2009-10-30, 23:48.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• cambridgei
                    • 2009.05
                    • 124

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                    Byli. 12 lat temu
                    12 i pół dokładnie. A potem w 2000.
                    Nie wiem, czy w 2000 byli w Krakowie, w 1997 na pewno tak, więc e-prezes zapewne wspomina ten sprzed 12 lat.

A hala Wisły do koncertów jest tragiczna ze względu na akustykę. Byłem tam 2 razy - na Marillion (dało się słuchać) oraz na Dream Theater - to był jeden wielki łomot, nic nie było słychać. Na tyle było to frustrujące, że po 15 minutach postanowiłem opuścić halę, gdyż pobyt tam był bez sensu. No i okazało się, ze z tyłu przy samych drzwiach było jednak coś słychać - i zostałem do końca.

Marillion, DT, kurcze widzę że forumowicze-piwowarzy dysponują również świetnym gustem muzycznym .

Dobra już się w tych kwestiach nie będe udzielał, bo mnie admin na inne forum skieruje :P .

Pozdro 600

PS : Ale faktem jest, że jak DT nie dostanie solidnego nagłośnienia to ich muzyka może przypominać sieczkę.
                    Last edited by cambridgei; 2009-10-30, 23:54.

Pozdrawiam
                    Piotr

Comment

• MarcinKa
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼🍼
                      • 2005.02
                      • 2736

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                      ... Byłem tam na koncercie Camel i żadną miarą nie dałem się namówić na żaden inny koncert w niej.
                      No to może widzieliśmy się, rozmawialiśmy chyba nawet o tym.
                      Oprócz Camela w 97, byłem na Wiśle w 95 na Black Sabbath i w 04 na Budgie. Faktycznie słaba hala na koncerty. Może jak wreszcie (kiedy???) zbudują halę w Czyżynach to coś się zmieni. Studio jest dobre, byłem tam na Tyrze.
                      To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

Przetwarzanie...
                      X