Na stronie Festiwalu www.festiwalsmaku.pl jest logo Browaru Amber, także pewnie się wystawiają. Może będzie okazja skosztować Żywego Niefiltrowanego. Był ktoś na poprzednich edycjach? Jak to tam wygląda?
2009.08.22-23 - Gruczno, III Festiwal Smaku
Collapse
X
-
Dzisiaj odwiedziłem ten kiermasz a przy okazji kilka specjałów zakupiłem ( znakomite sery, wędliny). Niestety po za Amberem niebyło żadnego innego browaru, który oferował swoje piwa. Żal mi te słowa pisać, ale jakość piw z Bielkówka ostatnimi czasy to równa pochyła. Niefiltr smakował jak...koncerniak. Mocno nasycony, pozbawiony zapachu, bez piany i co gorsza bezsmakowy. Na szczęście jest w domu Noteckie
-
-
Mi również brakowało produktów z innych browarów, przy degustacji których "festiwal smaku" odbywa się na podniebieniu . Trochę mnie to dziwi, że na takiej imprezie jest monopol jednego browaru. Z drugiej strony dobrze, że to Amber a nie fabryka jakiegoś "ulubionego" piwa wszystkich Polaków. Myślę, że opinie o jakości piw z Ambera mogłyby być lepsze (albo przynajmniej mniej radykalne) w przypadku, gdyby można degustować porównawczo z trunkami z innych "smakowitych" browarów z okolic, np. Ciechan, Czarnków, Kormoran, Gościszewo i wielu innych z dalszych stron.
Comment
-
-
Dziwi mnie nieobecność Krajana a nie Ciechana czy Czarnkowa. To nie jest rejon sprzedaży piw z tych browarów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarkOzz Wyświetlenie odpowiedziAle to nie jest impreza regionalna, (...)
Comment
-
-
Pisząc, że nie jest to impreza regionalna, miałem na myśli nie odbiorców, ale dostawców, bo w tej kwestii rozmawialiśmy o browarach.
Niepotrzebny spór w piękne niedzielne popołudnie - oboje na pewno byśmy chcieli mieć możliwość degustacji piw na Festiwalu z wielu browarów: bliższych, dalszych i najdalszych. Na Festiwalu widziałem stoisko producenta wina z Węgier, serów z Podhala, kuchni ormiańskiej, czeczeńskiej, itd. Widać można.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarkOzz Wyświetlenie odpowiedzi(...)
Niepotrzebny spór w piękne niedzielne popołudnie - oboje na pewno byśmy chcieli mieć możliwość degustacji piw na Festiwalu z wielu browarów: bliższych, dalszych i najdalszych. (...).
Comment
-
Comment