2009-10-28, Wrocław, PORCUPINE TREE
Collapse
X
-
-
The Incident pierwsza płyta w całości, potem 10 minut przerwy i grają szlagieryPonoć tylko u nas zagrali do tej pory "Remember me lover". Pełna setlista tutaj: http://www.setlist.fm/setlist/porcup...-2bd7cca2.html
Comment
-
Choć nie jestem zakochany w Porcupine Tree to koncert mi się podobał.Profesjonalnie zorganizowany i zagrany. Stosunkowo dobre nagłośnienie. Dziś słyszałem jeden kawałek w radiu i muszę przyznać, ze na koncercie wypadł lepiej. Ciekawe oświetlenie - stałem obok konsolet dźwiękowych i oświetleniowych i podziwiałem pracę operatorów.
Rozwalił mnie koleś z odkurzaczem na scenie. Dopiero na zdjęciach zauważyłem, że Wilson występował na bosaka.
Zespół saportujący mnie zaskoczył. Było ciężko, nisko i wolno. Trochę zbyt prosto. Mogliby saportować Candlemass grając w takich tempachMM961
4:-)Comment
-
Comment
-
Podobnie jak Edward Kaspel z Legendary Pink Dots (które nota bene za chwilę mają u nas koncerty). W 1997 byłem na nich (tj. na LPD) w kościele św. Jana w Gdańsku. Jest to jedyny nie oddany do użytku po wojnie kościół w Gdańsku, od czasu do czasu odbywają się w nim koncerty lub spektakle. Atmosfera jest niesamowita, gotyckie wnętrza, kamienny ołtarz Abrahama van den Blocka z 1611 (płaskorzeźba), wilgotne ławki zbite z desek, dziura w dachu po bombie... Zespół wyszedł w samych koszulkach ale szybko zaczął się ubierać, troszku było mu zimnoEdward jednak do końca został na bosaka.
A wnętrze wygląda tak (w tle wspomniany ołtarz), resztę można sobie wyobrazić http://upload.wikimedia.org/wikipedi...na-wnetrze.jpg
A czy ktoś z wybiera się na Treshold?
4 listopad, Wrocław, Firlej.
PS.
Tego samego dnia we Wrocławiu w klubie Łykend (Podwale 37) grają wspomniane wyżej Legendarne Różowe Kropki.
PS 2
8 listopada w Firleju za to Oceansize... (echhh), nic tylko się tam do Was przenieśćOstatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2009-10-31, 14:52.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Wybiera się ktoś dziś na Totentanz do Liverpoolu?
W poprzednim wcieleniu, z całą pewnością byłem piwowarem
Pozdrawiam
PiotrComment
-
Comment
-
A po co zakłądać nowy, jak jest już okolocznościowy odnośnie Wro to podpinam. Jakiś problem?W poprzednim wcieleniu, z całą pewnością byłem piwowarem
Pozdrawiam
PiotrComment
-
A widziałeś w nim datę i nazwę zespołu? Data leży w przeszłości, a nazwa nijak nie przypomina Totentanz. Dalej nie dostrzegasz problemu?Comment
-
Nie widzę, tu są podpięte różne wątki o różnych zespołach;sam zresztą coś tu wypisywałeś. Forum o piwie więc nie będę na nim przypinał osobnych wątków bo jakby tak każdy robił, to wiesz co by tu było.
Ważne że wątek się pokaże na głównej i zainteresowani go przeczytają.W poprzednim wcieleniu, z całą pewnością byłem piwowarem
Pozdrawiam
PiotrComment
-
Są tu informacje o różnych zespołach, ale w kontekście Porcupine Tree i październikowego koncertu.
Czy naprawdę sądzisz, że jeśli ktoś chce się wybrać na wrocławski koncert Totentanz, będzie szukał informacji o nim w wątku zatytułowanym "2009-10-28, Wrocław, PORCUPINE TREE"? Ty byś szukał?
Poza tym zasady tworzenia tematów w tym dziale są dość prosto i przejrzyście zamieszczone tutaj. Może to Cię przekona...Comment
-
Dobra, nie mam zamiaru dyskutować na ten temat bo do niczego konstruktywnego i tak nie dojdziemy. Twoja racja.W poprzednim wcieleniu, z całą pewnością byłem piwowarem
Pozdrawiam
PiotrComment