2009-10-28, Wrocław, PORCUPINE TREE

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Twilight_Alehouse
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.06
    • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika unkel Wyświetlenie odpowiedzi
    Świetne utwory w setliście!
    To napisz jakie
    "The Incident" pewnie grają w całości?

Comment

• unkel
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2008.08
      • 244

The Incident pierwsza płyta w całości, potem 10 minut przerwy i grają szlagiery Ponoć tylko u nas zagrali do tej pory "Remember me lover". Pełna setlista tutaj: http://www.setlist.fm/setlist/porcup...-2bd7cca2.html

Comment

• JAckson
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2004.05
        • 6123

Choć nie jestem zakochany w Porcupine Tree to koncert mi się podobał.Profesjonalnie zorganizowany i zagrany. Stosunkowo dobre nagłośnienie. Dziś słyszałem jeden kawałek w radiu i muszę przyznać, ze na koncercie wypadł lepiej. Ciekawe oświetlenie - stałem obok konsolet dźwiękowych i oświetleniowych i podziwiałem pracę operatorów.
        Rozwalił mnie koleś z odkurzaczem na scenie. Dopiero na zdjęciach zauważyłem, że Wilson występował na bosaka.

Zespół saportujący mnie zaskoczył. Było ciężko, nisko i wolno. Trochę zbyt prosto. Mogliby saportować Candlemass grając w takich tempach
        MM961
        4:-)

Comment

• Twilight_Alehouse
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2004.06
          • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedzi
          Wilson występował na bosaka
          Zawsze tak robi. Kiedyś przed Blackfield umarłem ze śmiechu, gdy techniczny wnosił na scenę dywanik

Comment

• Pendragon
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedzi
            Zawsze tak robi.
            Podobnie jak Edward Kaspel z Legendary Pink Dots (które nota bene za chwilę mają u nas koncerty). W 1997 byłem na nich (tj. na LPD) w kościele św. Jana w Gdańsku. Jest to jedyny nie oddany do użytku po wojnie kościół w Gdańsku, od czasu do czasu odbywają się w nim koncerty lub spektakle. Atmosfera jest niesamowita, gotyckie wnętrza, kamienny ołtarz Abrahama van den Blocka z 1611 (płaskorzeźba), wilgotne ławki zbite z desek, dziura w dachu po bombie... Zespół wyszedł w samych koszulkach ale szybko zaczął się ubierać, troszku było mu zimno Edward jednak do końca został na bosaka.

A wnętrze wygląda tak (w tle wspomniany ołtarz), resztę można sobie wyobrazić http://upload.wikimedia.org/wikipedi...na-wnetrze.jpg

A czy ktoś z wybiera się na Treshold?
            4 listopad, Wrocław, Firlej.

PS.
            Tego samego dnia we Wrocławiu w klubie Łykend (Podwale 37) grają wspomniane wyżej Legendarne Różowe Kropki.

PS 2
            8 listopada w Firleju za to Oceansize... (echhh), nic tylko się tam do Was przenieść
            Last edited by Pendragon; 2009-10-31, 14:52.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• cambridgei
              • 2009.05
              • 124

Wybiera się ktoś dziś na Totentanz do Liverpoolu ?
              W poprzednim wcieleniu, z całą pewnością byłem piwowarem

Pozdrawiam
              Piotr

Comment

• Twilight_Alehouse
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2004.06
                • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cambridgei Wyświetlenie odpowiedzi
                Wybiera się ktoś dziś na Totentanz do Liverpoolu ?
                Z pewnością jest to najlepszy wątek, żeby zadać to pytanie.

Comment

• cambridgei
                  • 2009.05
                  • 124

A po co zakłądać nowy, jak jest już okolocznościowy odnośnie Wro to podpinam. Jakiś problem?

Pozdrawiam
                  Piotr

Comment

• Twilight_Alehouse
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2004.06
                    • 6310

A widziałeś w nim datę i nazwę zespołu? Data leży w przeszłości, a nazwa nijak nie przypomina Totentanz. Dalej nie dostrzegasz problemu?

Comment

• cambridgei
                      • 2009.05
                      • 124

Nie widzę, tu są podpięte różne wątki o różnych zespołach;sam zresztą coś tu wypisywałeś. Forum o piwie więc nie będę na nim przypinał osobnych wątków bo jakby tak każdy robił, to wiesz co by tu było.
                      Ważne że wątek się pokaże na głównej i zainteresowani go przeczytają.

Pozdrawiam
                      Piotr

Comment

• Twilight_Alehouse
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2004.06
                        • 6310

Są tu informacje o różnych zespołach, ale w kontekście Porcupine Tree i październikowego koncertu.
                        Czy naprawdę sądzisz, że jeśli ktoś chce się wybrać na wrocławski koncert Totentanz, będzie szukał informacji o nim w wątku zatytułowanym "2009-10-28, Wrocław, PORCUPINE TREE"? Ty byś szukał?

Poza tym zasady tworzenia tematów w tym dziale są dość prosto i przejrzyście zamieszczone tutaj. Może to Cię przekona...

Comment

• cambridgei
                          • 2009.05
                          • 124

Dobra, nie mam zamiaru dyskutować na ten temat bo do niczego konstruktywnego i tak nie dojdziemy. Twoja racja.

Pozdrawiam
                          Piotr

Comment

Przetwarzanie...
                          X