2009.12.10, Warszawa, Laibach&Juno Reactor

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

2009.12.10, Warszawa, Laibach&Juno Reactor

10.12.2009 - Warszawa, hala Palladium, ul. Złota 9
    Bilety w przedsprzedaży w cenie 89 zł.
    W dniu koncertu 99 zł.
    Ja jeszcze w tygodniu lecę po bilety.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • VanPurRz
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 4229

Chyba się skuszę. Może przed koncertem jakieś piwko?
    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Twilight_Alehouse
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2004.06
      • 6310

Zastanowię się jeszcze. Dobrze byłoby wreszcie zobaczyć Laibach.

Comment

• becik
        🍼🍼
        • 2002.07
        • 14999

Ja napewno będę, bilety juz mam. Piwko napewno, tyle, ze jeszcze nie wiem jak z czasem bo po robocie jeszcze do domu i dopiero później na Złotą. Sądzę, że gdzieś coś szybkiego można będzie zapodać.
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• VanPurRz
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2008.09
          • 4229

Rezerwacja zrobiona. Bilet do odbioru. Piwko się zgadamy jeszcze.
          "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• becik
            🍼🍼
            • 2002.07
            • 14999

Wjazd jest od 19, ja po 18 powienien coś smakować w Browarmii (liczę, że koźlak jeszcze jest), może później Bierhalle....

Comment

• VanPurRz
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2008.09
              • 4229

W takie normalne dni to te lokale są za drogie dla mnie. Odwiedzę raczej Rock Bar naŚniadeckich. Zresztą ja wpadnę na ostatnią chwilę w sumie bo siedzę z chorym synem w domu

Comment

• Maidenowiec
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.07
                • 2287

Becik, Koźlaka nie ma. Będzie chyba po świętach. Natomiast jest bardzo dobry stout.
                Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• becik
                  🍼🍼
                  • 2002.07
                  • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedzi
                  Becik, Koźlaka nie ma. Będzie chyba po świętach. Natomiast jest bardzo dobry stout.
                  uuuuu, niedobrze, a co oprócz stouta jest?

Comment

• Maidenowiec
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.07
                    • 2287

Karmazynowe, jasna pszenica i pewnie pils.
                    Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• becik
                      🍼🍼
                      • 2002.07
                      • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedzi
                      Natomiast jest bardzo dobry stout.
                      Stout jest wyjątkowo dobry.

Koncert, jak sie okazało jako support wystąpił Laibach. Na początku grali swoje postindustrialne kawałki z lat 80-tych jak "Smrt za smrt" czy "Brat moj", z czasem były coraz nowsze, coraz szybsze i coraz melodyjniejsze. ("Alles gegen alles", "Ein, Zwei...", hymny). Grali tylko godzinę, na bis jeden kawałek. Rozczarowany byłem ich występem. Dwa lata temu wypadli zdecydowanie lepiej.

Pół godziny przerwy i na scenie pojawia się Juno Reactor, blizej nie znany mi zespół z którym bliżej się zapoznałem na teledyskach na you tube. Pomyślałem, spokojny, ładnie grają, posłucham ze 2-3 kawałki i zmykam. Na scenie oprócz czarnoskórych muzyków z kongami, tam-tamami, wokalistki w stroju barokowym, lidera, który sprawiał wrażenie jakby wyleciał z the Cure - ale 20 lat później, kolejnego czarnoskórego wokalisty z goglami, niezłe wrażenie sprawił japoński gitarzysta w szlafroku, który swoją cieniutką, chudziutką figurą oraz długimi czarnymi włosami sprawiał wrażenie urzeczywistnienia się japońskich horrorów.
                      Wygląd niezły, oryginalny, ciekawy, odjazdowy, zaczęli spokojnie w stylu Dead Can Dance ale później....VanPurRz, żałuj żeś nie został - zaczął sie wymiot, czad, ostre szybkie granie. Sala skakała, wariowała, w moment atmosfera z zimnej post-laibachowskiej stała się bliska wrzenia.
                      Juno Reactor całkowice zaskoczył mnie pozytywnie, to co słyszałem na you tube w niczym nie przypominało tego co grali. Ich trwające po ok. 6 minut grane z czadem i wypierdem kawałki powalały nawet najtwardszych tancerzy.

Po Laibachu żałowałem że kupiłem bilety na koncert, po występie Juno Reactor okazało się, ze warto było przyjść żeby ich posłuchać i poznać.

Comment

• VanPurRz
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2008.09
                        • 4229

Ech, gdyby ta przerwa była krótsza

Comment

Przetwarzanie...
                        X