2010.06.04-06 - Wrocław, Europa na widelcu

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
    O ile wiem, to wszystkie będą z beczki.
    Sukces FDP sprawił, że niektórzy potraktowali sprawę poważniej.

Nie rób jaj - w Żywcu będą głównie butelkowe. A co do Warsztatów (to jest fragment nazwy własnej, zatem - z wielkiej litery) - to była taka pierwsza impreza w Polsce z takim repertuarem, zatem nie malkonteńć już
    Jacer zrzędzi jak zgryźliwy pierdziel. To, że masz gówniany dojazd to nie powód, żeby deprecjonować mocny repertuar. Optymistyczniej jacer, optymistyczniej!
    Jak nie wyjadę na ten weekend, to z chęcią odwiedzę. Ale wyjechać też bym chciał.

PS: zastanawia mnie jedno. Z DABa pilsner? Chyba dortmunder.
    blog.kopyra.com

Comment

• jacer
      • 2006.03
      • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
      Jacer zrzędzi jak zgryźliwy pierdziel.

starość nie radość
      Milicki Browar Rynkowy
      Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
      No Hops, no Glory :)

Comment

• żąleną
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.01
        • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
        A co by miało być aby był?
        Nagie hurysy za nalewakami!

Zestaw jest bardzo fajny, a Jacerowi życzę, aby do końca roku pił tylko Tyskie, to za rok na piechotę do Wrocławia przyjdzie.

Comment

• Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

O ile wiem, to wszystkie będą z beczki.
          Trochę inaczej: znakomita większość będzie z beczki.

Dodatkowo potwierdziłam, że przyjedzie Piwiarnia Żywiecka i będą mieli lane z kija:
          - Porter Żywiecki Zamkowy
          - Brackie
          - Blanche de Namur
          - Maćkowe Miodowe - to chyba premiera z nalewaka
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Pendragon
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

A co ten "Maciek" ma wspólnego z Żywcem? Jakiś romans?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Marusia
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
              A co ten "Maciek" ma wspólnego z Żywcem? Jakiś romans?
              Piwoarnia Żywiecka to podmiot niezależny od Browaru Żywiec i może sobie sprzedawać wszystko, na co ma ochotę. A Maćkowe biorą, bo był to hit sprzedażowy Festiwalu Dobrego Piwa

www.wrowar.com.pl

Comment

• Tapir
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2009.10
                • 730

To ja jeszcze zapytam (nie bić, pierwszy raz będę na takiej imprezie) czy jest możliwość zakupienia większej ilości piwa butelkowego od wystawców (pewnie ze 3-4 skrzynki by mi się zebrały) i czy skrzynkę mogę kupić gdzieś na miejscu? Bo ja tam jadę głównie pracować więc pewnie nie spróbuję wszystkiego a takiego np. Opata chętnie bym ilości co najmniej kilku/kilkunastu butelek przygarnął.
                Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.

Comment

• Żywiec
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2001.12
                  • 1571

Nie rób jaj - w Żywcu będą głównie butelkowe.
                  Butelka oczywiście w przewadze ale ok. 30 piw z beczki to chyba niemało? Tyle będzie w Żywcu.

Comment

• kopyr
                    • 2004.06
                    • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedzi
                    Butelka oczywiście w przewadze ale ok. 30 piw z beczki to chyba niemało? Tyle będzie w Żywcu.
                    Mało.
                    blog.kopyra.com

Comment

• Marusia
                      🍼🍼
                      • 2001.02
                      • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedzi
                      Na stronie Festiwalu naliczyłam jedynie 16 lanych, od czego jeśli odjąć piwa koncernu Heineken faktycznie zostaje niewiele, ale i tak interesująco - nie ma się co licytować, im więcej takich imprez, tym lepiej, a i wybór piw z czasem pewnie będzie rósł
                      Last edited by Marusia; 2010-06-01, 09:32.

www.wrowar.com.pl

Comment

• Jarasty
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2007.05
                        • 187

Witam wszystkich i informuję, że Lotny oddział Czeskiego Raju jest już zainstalowany tuż obok Hrabiego Fredry. W związku z powyższym zapraszam serdecznie do naszego domku na pyszne piwko oraz oryginalne czeskie przekąski - utopence i nakladany hermelin... Do zobaczenia
                        p.s. po tej stronie Sudetów jest tylko jeden prawdziwy Český Ráj...

Comment

• kopyr
                          • 2004.06
                          • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jarasty Wyświetlenie odpowiedzi
                          Witam wszystkich i informuję, że Lotny oddział Czeskiego Raju jest już zainstalowany tuż obok Hrabiego Fredry. W związku z powyższym zapraszam serdecznie do naszego domku na pyszne piwko oraz oryginalne czeskie przekąski - utopence i nakladany hermelin... Do zobaczenia
                          p.s. po tej stronie Sudetów jest tylko jeden prawdziwy Český Ráj...
                          Postaram się wpaść w sobotę.
                          blog.kopyra.com

Comment

• skitof
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼🍼
                            • 2007.11
                            • 2485

Ja byłem już dziś, ale jutro też będę. Na razie jest tylko jarmark art. spożywczych, piwa i wina, ale nie wszyscy się rozstawili. Dopiero jutro się wszystko zaczyna. Jest chyba drożej niż w Leśnicy (przynajmniej za piwa belgijskie zapłaciłem 2 zł więcej).
                            I przede wszystkim mam nadzieję, że rozstawią ławki i stoły, bo festiwal kulinarny na stojąco...

Comment

• chemmobile
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2009.03
                              • 2168

Ba, a zauważyłeś, że nie było żadnych "tojtojek"? Chodziliśmy za potrzebą do WC w Spiżu Brlion wypytał strażników miejskich, że plastikowe kabiny wc mają pojawić się dopiero w sobotę. Jeśli chodzi o ceny, to: piwo w budce Cesky Raj jak w knajpie, hermeliny i utopence (robione przez czeskiego kucharza z czeskich produktów) po 5 zł; EDI lany jasny i ciemny po 5 zł, butelki po 6-7 zł; lany Faro po 10zł (w sumie 4 belgi z kranu), w tej samej cenie butelki; Blanche de Namur po 10zł z kranu, kufel dedykowany do portera żywieckiego po 10zł. Generalnie piwa od 5-6 zł do 12 zł za bodajże Kriek'a. Właściwa część festiwalu (a więc najwięcej atrakcji) odbędzie się w sobotę, dzięki temu dzisiaj było dość luźno i spokojnie.
                              Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                              Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• skitof
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼🍼
                                • 2007.11
                                • 2485

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedzi
                                kufel dedykowany do portera żywieckiego po 10zł. Generalnie piwa od 5-6 zł do 12 zł za bodajże Kriek'a.
                                To Cieszyn chce, żebym portera pił w kuflu, nawet nie wiedziałem. A najdroższe belgijskie za 14 zł za 0,25l.

Comment

Przetwarzanie...
                                X