2010.07.29-08.08 - Warszawa, MPW, 66 Rocznica Powstania Warszawskiego

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

2010.07.29-08.08 - Warszawa, MPW, 66 Rocznica Powstania Warszawskiego

30 lipca, godz. 20.30
    Park Wolności, Muzeum Powstania Warszawskiego, wstęp wolny
    Wyjątkowy koncert promujący płytę Wawa2010.pl. Posłuchaj Karoliny Cichej, która w duetach ze znanymi wokalistami wykonuje ulubione warszawskie piosenki z ostatnich stu lat. Wokalistce towarzyszyć będą: Czesław Mozil, Tomasz Budzyński, Tomasz „Titus” Pukacki, Jorgos Skolias, Tymon Tymański, Jurij Andruchowycz, Mamadou Diouf , Olaf Deriglasoff , Michał „Bunio” Skrok, Jacek „Budyń” Szymkiewicz, Jacek Hałas i Janusz Zdunek.

8 sierpnia, godz. 20.00 – Koncert L.U.C – Łukasz Rostkowski „Warsaw.WAR|SAW”, Muzeum Powstania Warszawskiego, wstęp biletowany po rejestracji na stronie www.1944.pl/rejestracja (od 16 lipca)
    Weź udział w niezwykłym słuchowisku, w żywej dźwiękowej opowieści, wykorzystującej wspomnienia Powstańców Warszawskich z Archiwum Historii Mówionej. Muzyka wzmacniana elektroniką i ambientami generowanymi przez L.U.C wprowadzi każdego w słuchacza w nowoczesną opowieść o historii sprzed 66. lat. Autor „39/89” wykorzystując subiektywne wspomnienia pokaże Powstanie Warszawskie od humorystycznej strony - nieznanej dotychczas, a jakże charakterystycznej dla warszawiaków.
    info ze strony MPW

Ja przynajmniej na te dwa wydarzenia się wybieram
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • becik
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

Sam koncert doskonały, mimo opóźnienia i przemykającego deszczu. Karolina Cicha zrobiła kawal dobrej roboty, jej wersje ze współwykonawcami piosenek o Warszawie dla mnie są doskonałe. "Marsz Mokotowa" z Budzyńskim czy nowa wersja "Małgośki" wymiatają.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• becik
      🍼🍼
      • 2002.07
      • 14999

Koncert odbył się w sali pod liberatorem, dla wszystkich chętnych miejsca siedzące (stąd ograniczona ilość biletów). Koncert to doskonały pomysł połączenia historii mówionej, okraszonej muzyką L.U.C.-a. (która fragmentami nie zupełnie mi podchodziła). Wiekszość to opowieści śmieszne, a nawet groteskowe, są też i wstrząsające. Całośc materiału ma zostać wydana na płycie dostepnej w MPW na przyszłorocznych obchodach rocznicy.

Dzień wcześniej udało mi się obejrzeć "Miasto ruin".
      W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Coś niesamowitego, w sali projekcyjnej jest wyświetlany w wersji 3D. W liberatorze można go obejrzeć w 2D.
      Last edited by becik; 2010-08-09, 13:07.

Comment

• Jack75g
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2009.02
        • 555

Zwiedzałem Muzeum PW44' w ubiegłym roku, dla mnie to jazda obowiązkowa podczas każdej wizyty w Stolicy. Polecam każdemu nie tylko miłośnikom historii naszego narodu kto będzie w Warszawie.
        Kto piwa nie pije ani nie smakuje, ten już jest wariat albo zwariuje.

Wódeczka? Nie dziękuję, żony i piwa nie zdradzam ...

Comment

Przetwarzanie...
        X