2010.10.02 - Czechy, Nova Paka - Dzień otwartych drzwi w browarze

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

2010.10.02 - Czechy, Nova Paka - Dzień otwartych drzwi w browarze

Trochę późno, ale może ktoś skorzysta.
    Właśnie sięgnąłem bo butelkę Kumburaka, a tam zamiast kontretykiety lista z imprezami jakie od końca kwietnia organizował browar. No i na samym końcu jest napisane, że w sobotę 2 października jest dzień otwartych drzwi. Więcej szczegółów brak.
    Last edited by Pendragon; 2010-09-29, 19:44.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
  • Jurandofil
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼
    • 2007.10
    • 977

Samostatný a nezávislý pivovar, který disponuje vlastní humnovou sladovnou. Pivo se tu vyrábí tradičním způsobem spodně kvašených piv, tzv. ležáků.

Na stronie browaru (po prawej stronie) bardzo krótkie info w tym temacie.
    Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...

Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
    Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?

Comment

• Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

Zatem należy dodać, że browar otworzy swe podwoje w godzinach 10-16. Wstęp bezpłatny.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• bastion
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2006.10
        • 1144

Jakby się ktoś tam wybierał, to niech zwróci szczególną uwagę na piwa które są w tankach. (ich opisy)
        Przeczytałem kiedyś że Nova Paka obficie korzysta z dobrodziejstw urządzenia HGB, a osoby będące na różnorakich wizytach w browarze, zauważyły w tankach tylko jeden rodzaj - svetle 17* Blg.
        Wszystko wskazuje na to, że warzy się tylko (oprócz oczywiście piwa ciemnego) tą siedemnastkę, a potem rozrzedza HGB.

Comment

• robione
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2005.08
          • 52

pendragonie
          ze starogardu dużo bliżej do mausza
          pozdrawiam
          robione
          p.s
          zobacz
          www.kaszubska-kuchnia.pl