2011.08.10 - Katowice, Judas Priest w Spodku

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • iron
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.08
    • 6771

2011.08.10 - Katowice, Judas Priest w Spodku

10 sierpnia w katowickim Spodku na Metal Hammer Festiwal wystąpi Judas Priest.
    Bedzie to koncert w ramach ich pożegnalnego tourne Epitaph Word Tour w klasycznym składzie Halford, Tipton, Downing, Hill, Travis.

Ceny biletów (w przedsprzedaży/ w dniu koncertu):
    Loża – 400/ 450 zł
    Sek. H i J – 275/ 300 zł
    Sek. czerwony i niebieski do X rzędu – 170/ 185 zł
    Sek. niebieski od XI rzędu – 140/ 150 zł
    Płyta (miejsca stojące) – 155/ 170 zł
    Bilety w sprzedaży już od poniedziałku, 31 stycznia, od godz. 10.00

Oj chciałoby się być, ale chyba nie dam rady
    bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
    Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
    Rock, Honor, Ojczyzna
  • noodles
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.09
    • 700

Miałem bilet na koncert Judas Priest w Spodku w 2005 roku ale umarł papież i koncert odwołali. Trzeba będzie spróbować jeszcze raz. Martwi mnie tylko, że bilet który wtedy kupiłem w przedsprzedaży za 95 zł (o ile mnie pamięć nie myli) teraz będę musiał kupić za 155 zł.
    Moja kolekcja podstawek

Comment

• metalsrem
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2008.09
      • 239

Dobra wiadomość, zobaczymy tylko jak kasa pozwoli na wyjazd. Zważywszy na to, że to festiwal 155zł na płytę nie wydaje się dużo, chodź oczywiście wszystko zależy od pozostałych kapel które zagrają.
      Browar domowy SKOTAR

Comment

• Mikko
        • 2008.12
        • 583

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedzi
        ...
        Bedzie to koncert w ramach ich pożegnalnego tourne Epitaph Word Tour w klasycznym składzie Halford, Tipton, Downing, Hill, Travis...
        Pożegnalnego? Ktoś odchodzi czy się rozpadają?

Comment

• metalsrem
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2008.09
          • 239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mikko Wyświetlenie odpowiedzi
          Pożegnalnego? Ktoś odchodzi czy się rozpadają?
          Podobno ostatnia trasa koncertowa, no ale wiele zespołów miało już kilka razy "ostatnie trasy", więc to dopiero się okaże ile w tym prawdy.
          Browar domowy SKOTAR

Comment

• leona
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2009.07
            • 5853

No to ten rok trzeba będzie spędzić na koncertach - Slayer Megadeth Iron Motorhead Judas... Ja poproszę jeszcze Overkill gdzieś w październiku

BTW: otworzyłem temat a w KNAC zaczął lecieć HEADING OUT TO THE HIGHWAY \m/
            Last edited by leona; 2011-01-26, 10:48.

Comment

• iron
              🍼🍼
              • 2002.08
              • 6771

Pojawiła się realna szansa, ze jednak będę
              Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• grzeber
                Major Piwnych Rewolucji
                🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 2890

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
                No to ten rok trzeba będzie spędzić na koncertach - Slayer Megadeth Iron Motorhead Judas... Ja poproszę jeszcze Overkill gdzieś w październiku

BTW: otworzyłem temat a w KNAC zaczął lecieć HEADING OUT TO THE HIGHWAY \m/
                Overkill gra w marcu w Warszawie .
                pozdrawiam
                www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• leona
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2009.07
                  • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber Wyświetlenie odpowiedzi
                  Overkill gra w marcu w Warszawie .
                  No właśnie, mam wtedy ślub (w zasadzie poprawiny kumpla). A jak kolega w tym wieku się żeni to poważna sprawa

Comment

• iron
                    🍼🍼
                    • 2002.08
                    • 6771

No to jednak będę
                    Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• iron
                      🍼🍼
                      • 2002.08
                      • 6771

Czyli sam się wybieram...

Mam zgryz - bo chętnie zobaczyłbym Mech, ale potem jest parę pozycji, które nie do końca mnie zachwycają, więc nie wiem, czy być na 15tą, czy nie.
                      Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Shedao
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2007.09
                        • 915

O proszę - jaka szkoda że wcześniej nie zobaczyłem tematu. Ja byłem, było świetnie, Judasi to prawdziwi "Metal gods". Jak i iron sceptycznie podchodziłem to zespołów pomiędzy Tankiem a JP - okazało się że Vader to na prawdę dobry zespół (chociaż kompletnie nie z mojej parafii), natomiast Exodus to muzyka tak ekstremalna że prawie się wystraszyłem

Piwa nie piłem, bo go nie było. Tylko Tyskie, ponoć.

Comment

• iron
                          🍼🍼
                          • 2002.08
                          • 6771

No ja już ochłonąłem po długiej nocy ze środy na poniedziałek

Na początek duże podziękowania dla Adama16 za nocleg i piwko

Ja jednak zrezygnowałem z wcześniejszych zespołów, a zamiast tego zjadłem gulasz w Zawierciu, kupiłem piwa "U Stacha" drożej niż w sklepie w Katowicach i pojechałem po Adama16 pod Jego pracę - co miało swoje niezbyt miłe konsekwencje. Zabłądziłem w rozkopanych Katowicach i skręciłem tam, gdzie nie byłem uprawniony wprost w objęcia Straży Miejskiej Skończyło się 5 punktami i 200 złotowym mandatem I tak to wyszło na to, że mając bilet na płytę, zapłaciłem jak za lożę VIPowską

Ale potem już było tylko lepiej - wypiliśmy z Adamem 2 piwka i ruszyłem na koncert.

A sam koncert Judas Priest - no cóż - zdziwiła mnie mała powierzchnia płyty, ale scena była duża, więc tak musiało być. Nagłośnienie nieco zbyt głośne - ewidentnie ustawione pod trybuny, ale za to selektywne. Oprawa świetlna robiła wrażenie.
                          Halford w niezłej formie wokalnej (zważywszy że ma na karku 6 krzyżyk to wręcz wyśmienitej) Bas Hill'a doskonale słyszalny - chyba nigdy na koncercie nie słyszałem tak dobrze nagłośnionego basu.
                          No i jak dla mnie klu wieczoru - większość widowni podniecała się Halfordem, a ja nie ukrywam, że pojechałem zobaczyć i usłyszeć na żywo Scota Travisa...
                          No i się nie zawiodłem -nie ma chyba drugiego tak dynamicznego perkusisty, z taką radością grania. Czy to "dyskotekowe" Metal gods, czy dwustopowa miazga w Judas is rising - wszędzie energia na maksa i zawsze znalazł chwilkę, żeby rzucić pałką niemal pod sufit
                          Szczękę miałem na podłodze...

Niestety z racji logistycznych (dotarcie na nocleg do Chorzowa) zerwałem się po półtorej godziny koncertu, sądząc, że to już końcówka - ze dwa bisy i szlus.
                          I jakie było moje zdziwienie, gdy przeczytałem, że koncert trwał 135 minut.
                          Trochę szkoda, ale nie można mieć wszystkiego - za to zrobiłem jeszcze z Adamem do poduszki piwko

Tylko mam taką refleksję - im jestem starszy, tym bardziej mnie wkurza ustalanie początku koncertu gwiazdy na późne godziny - jak by się zaczął koncert o 20:30 nie byłoby problemów z dojazdem. Ja rozumiem kwestie logistyczne itp, ale i tak mnie to wkurza.
                          Poza tym nigdzie w rozkładzie koncertów nie podaje się terminu zakończenia koncertu ostatniego zespołu - to też by ułatwiło logistykę uczestnikom.

No ale dość uTYSKIwania (nomen omen właśnie takie "piwo" lano - nie skorzystałem, tylko paliłem w ogródku "piwnym") - warto było zobaczyć i usłyszeć Judas Priest na żywo!
                          Last edited by iron; 2011-08-18, 12:11.
                          Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• iron
                            🍼🍼
                            • 2002.08
                            • 6771

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika metalsrem Wyświetlenie odpowiedzi
                            Podobno ostatnia trasa koncertowa, no ale wiele zespołów miało już kilka razy "ostatnie trasy", więc to dopiero się okaże ile w tym prawdy.
                            Coś w tym jest - ostatnia informacja była taka, że to ostatnia duża trasa koncertowa Judas Priest - więc pojęcie ostatnia zrobiło się nieco relatywne

Choć dla nas w Polsce ostatnia duża trasa oznacza zapewne, że więcej do naszego kraju nie zawitają, bo musieli by wtedy grać dużą trasę

No i dla formalności - w składzie nie ma już Downing'a.
                            Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• iron
                              🍼🍼
                              • 2002.08
                              • 6771

To jeszcze tytułem podsumowania

Tutaj setlista z Katowic
                              Get the Judas Priest Setlist of the concert at Spodek, Katowice, Poland on August 10, 2011 from the Epitaph Tour and other Judas Priest Setlists for free on setlist.fm!

A tu fragmenty we względnie dobrej jakości
                              W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Swoją drogą - niezły sposób na odpoczynek - zrobić z Breaking the law kareoke
                              Last edited by iron; 2011-08-19, 19:31.
                              Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

Przetwarzanie...
                              X