2011.07.30-08.21 - Gdańsk, Jarmark Dominikański

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

2011.07.30-08.21 - Gdańsk, Jarmark Dominikański

Dziś rozpoczął się Dominik.
    Pod względem piwnym podobnir jak w roku poprzednim.
    Edi truje ludzi w tym samym miejscu. Niewiele lepszy (ale jeszcze akceptowalny) Koreb tez w tym samym miejscu, z tym że mają też drugie stoisko nieco dalej po drugiej stronie Węglarskiej czy może już Kołodziejskiej.
    Najlepszy wybór to stoisko z lanym litewskim niefiltrem z Wilna - dokładnie na przeciwko Namiotu z Edim. Tam też do dostania beczkowy kwas oraz cydr, a także Faustus. Można tam też kupić chleby litewskie. Co do Litwy, to na Tkackiej można dostać tamtejsze wędliny. Zauważyłem też kilka stoisk z serami - dwa z austriackimi (jedno z nich po sąsiedzku z litewskim piwem), jedno z Old Polandu i jedno z domowymi serami z jakiegoś gospodarstwa (blisko Hali Targowej), No i oczywiście kilka razy rzuciły się w oczy oscypki, na ile prawdziwe, to nie wiem.

Gdyby nie stoisko z litewskim piwem, to nie byłoby po co wracać na Jarmark, a tak to.. zobaczymy.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
  • dreads
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2009.09
    • 520

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
    i jedno z domowymi serami z jakiegoś gospodarstwa
    Czy te "domowe sery" to może ranczo Frontiera? Jeżeli tak, to polecam. Naprawdę pyszne, zarówno te owcze, jak i dżersejowe. Mnie najbardziej pasują te, które na pierwszy węch niemiłosiernie walą

Comment

• Rzeszowiak
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2009.04
      • 1597

Z reguły dobre sery niemiłosiernie walą

Comment

• Pendragon
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dreads Wyświetlenie odpowiedzi
        Czy te "domowe sery" to może ranczo Frontiera? Jeżeli tak, to polecam. Naprawdę pyszne, zarówno te owcze, jak i dżersejowe. Mnie najbardziej pasują te, które na pierwszy węch niemiłosiernie walą

Tak Frontiera, smakowałem próbkę - dobre, ale ta cena... od 75 do 100 zł za kilo.

Zapomniałem o stoisku z belgijskmi piwami!
        Browar Sint Jozef:
        - Limburghse Witte,
        - Pax Pils
        Lindemans (chyba):
        - Kriek
        - Faro
        Stoisko gdzieś koło tych serów właśnie, niedaleko hali targowej.
        Last edited by Pendragon; 2011-07-30, 18:58.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• dreads
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2009.09
          • 520

...dobre, ale ta cena... od 75 do 100 zł za kilo.
          Pozycjonowanie cenowe A tak serio, to dobre sery tyle niestety kosztują, zwłaszcza z tak małego gospodarstwa. Moim zdaniem są lepsze niż te austriackie, które też do tanich nie należą. Warto kupić kawałeczek, nawet za 20 zł i rozkoszować się nim popijając jakiegoś belga. Dużo takiego sera i tak nie da się zjeść za jednym zamachem.

Zapomniałem o stoisku z belgijskmi piwami!
          Browar Sint Jozef:
          - Limburghse Witte,
          - Pax Pils
          Lindemans (chyba):
          - Kriek
          - Faro
          Stoisko gdzieś koło tych serów właśnie, niedaleko hali targowej.
          Rok temu też byli, ceny za 0,4 l bardzo dobre, chociaż te Lindemansy rewelacyjne nie były - za bardzo posłodzone. Wit (chyba ten sam, co w tym roku) nader przyzwoity, a Pax Pilsa nie widziałem. Wart było wybrać się z własnym szkłem i pogadać ze sprzedawcami - zawsze nalali więcej, czasem nawet i 0,5 l

Comment

• Pendragon
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

We Wrocławiu na Festiwalu były dostępne te same piwa plus Bavik Wittekerke Witt. Niestety dla nas, ten Limburghse wypada blado w porównaniu z Bavikiem.

Comment

• Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

We Wrocławiu na Festiwalu były dostępne te same piwa
              Bo to ci sami koledzy, którzy po udziale w pierwszej edycji FDP zaczęli jeździć też na inne imprezy, tak jak Czeski Raj
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Pendragon
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                Bo to ci sami koledzy, którzy po udziale w pierwszej edycji FDP zaczęli jeździć też na inne imprezy, tak jak Czeski Raj
                Szkoda, że nie zabrali ze sobą ekipy Czeskiego, byłby hit

Comment

• tomek35
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2007.02
                  • 497

Dziś odkryłem kolejne stoisko z lanym Edim, w Centrum Handlowym MADISON, róg Rajskiej i Heweliusza. Zainteresowanie tym piwem zerowe, zarówno w Madisonie, jak i w drugim stoisku przy św. Ducha.
                  Last edited by tomek35; 2011-07-31, 16:40.

Comment

• abernacka
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.12
                    • 10862

Spacerując dzisiaj wśród kramów dostrzegłem dodatkowo stoisko z lanym Svyturysem Extra.
                    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Pendragon
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                      Spacerując dzisiaj wśród kramów dostrzegłem dodatkowo stoisko z lanym Svyturysem Extra.
                      No ale jaka lokalizacja?

Comment

• abernacka
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.12
                        • 10862

No ale jaka lokalizacja?
                        W niedalekiej odległości od Duszka.
                        Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Pendragon
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13952

Na dzień dzisiejszy najlepszym piwem na Jarmarku jest Linderburg Witt, Svyturys Ekstra tez całkiem całkiem. Niestety ale Vilniaus Nefiltratas już lekko kwaskowy. Wypić można, ale z każdym dniem będzie gorzej, jeśli nie wyczyszczą instalacji, to do końca Jarmarku nie da się pić. Zawsze pozostaje Duszek - dziś Skalak bardzo dobry.

Comment

• Pendragon
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

Na stoisku z piwem wileńskim podłączone zostało także pszeniczne, ale nie próbowałem.

Comment

• dipeone
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2010.05
                              • 741

Jutro jadę w poszukiwaniu jakiegoś ładnego szkła do ciemniaków ,napije się pewnie też tego i owego.

Comment

Przetwarzanie...
                              X