2011.09.06-11, Gdańsk, Wilno w Gdańsku

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10861

2011.09.06-11, Gdańsk, Wilno w Gdańsku

Czwarta edycja festiwalu przybliżająca kulturę litewską. Oprócz koncertów i wystaw tradycyjnie wystawiać się będą minibrowary z Litwy.
    Jestem wielce ciekaw, kogo będziemy gościć w tym roku.
    Piwna turystyka według abernackiego
  • Pendragon
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

Trzeba się wybrać i to najlepiej pierwszego dnia.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pendragon
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

Doczytałem, że jarmark dopiero do piątku, a pierwszych dniach tylko wydarzenia kulturalne. No cóż, obędzie się...

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• dreads
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2009.09
        • 520

Wybrałem się z ciekawości w piątek na chwilkę. Niestety nic mnie nie zachwyciło w tym jarmarku. Raptem kilka stoisk, z czego z piwem jedno. Lało się z kija piwo Volfas Engelman (Ragutis?) z Kowna. Niestety mimo prób nie udało mi się dogadać z panią sprzedającą, więc nie wiem, jakie konkretnie piwo podawano. Być może był to Rinktinis. Nic dobrego jednak o nim powiedzieć się nie da. Smakowało, jak typowa koncernówa bez wyraźnego smaku, ale też bez jakiś większych wad. Do zapomnienia.

Dla odmiany pyszny był natomiast kwas chlebowy. Wytrawny, ze wspaniałym aromatem pumpernikla i wyrazistym smakiem. Niestety owiany nimbem tajemniczości, jedyną informacją na jego temat była wzmianka na tablicy o treści "domowy kwas chlebowy". Ani słowa o producencie, żadnych informacji od sprzedających. Aczkolwiek było warto spróbować

Jedzenie również mało ciekawe. Cepeliny i kiszkę ziemniaczaną robi się u mnie w domu lepszą, nieraz też dostawałem smaczniejsze w różnych jadłodajniach, bynajmniej nie luksusowych.

Dla samej "statystyki" dodam jeszcze, że w butelkach 1 i 2 litrowych można było kupić piwo (oczywiście litewskie), które w tej chwili jest już szeroko dostępne w tzw. specjalistycznych sklepach na terenie Trójmiasta w cenach chyba znacznie wyższych niż w tychże sklepach.

Podsumowując - kto nie był niech nie żałuje. Sytuację ratował tylko ten kwas Może za rok będzie lepiej

Comment

• Pendragon
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dreads Wyświetlenie odpowiedzi
          Lało się z kija piwo Volfas Engelman (Ragutis?) z Kowna.
          Diagnoza prawidłowa. Ragutisa (jako nazwy) już nie ma. Teraz browar nazywa się właśnie Volfas Engelman, o czym świadczy to, co obejrzymy po wpisaniu adresu www.ragutis.lt

Comment

Przetwarzanie...
          X