2012.06.2-3 - Wrocław, Europa na widelcu

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

Pinta będzie.
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• jacer
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2006.03
      • 9875

Pisane było, że będzie PINTA.
      Milicki Browar Rynkowy
      Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
      No Hops, no Glory :)

Comment

• mareks
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.05
        • 1939

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
        To postaram się też bardziej na 16 dotrzeć. Mareks, jak mi przypomnisz, to wezmę dla Ciebie torbę Warsztatową
        Ok.
        Rano puszczę SMS.

Comment

• wrojtek
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2005.11
          • 377

...Browar Koreb, Browar EDI

Comment

• piotry
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2005.08
            • 761

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrojtek Wyświetlenie odpowiedzi
            ...Browar Koreb, Browar EDI
            Ja nawet się poświęcę i pójdę zobaczyć czy kwasa nie leją.

Comment

• iron
              🍼🍼
              • 2002.08
              • 6771

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotry Wyświetlenie odpowiedzi
              Ja nawet się poświęcę i pójdę zobaczyć czy kwasa nie leją.
              Dobrze, że tylko będziesz patrzył, a nie próbował
              Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2012-06-01, 12:28.
              bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
              Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
              Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Shedao
                🥛🥛🥛🥛
                • 2007.09
                • 915

Właśnie wróciłem z rynku i muszę powiedzieć, że jest nieco biedniej niż w zeszłym roku. Standardowo: Pinta, Czeski, Smaki Piwa, Academus - to z tych ciekawszych. Najbardziej ubolewam że nie było EDIego, bo chcieliśmy ze znajomymi zrobić sobie zapasy ich piwa - na różne zakłady, w ramach kary dla przegranych jest Koreb, ale on nie jest aż tak spektakularnie obrzydliwy, więc nie interesuje.

Za to jeśli chodzi o jedzenie, wyglądało mi to tam całkiem ładnie. Dużo ciekawych potraw, gdybym nie był tuż po obiedzie, a portfel był pełniejszy, chętnie bym czegoś tam skosztował.

A no i w ogóle jaki szok przeżyłem, wyjechałem na dwa tygodnie z Wrocławia, wracam a tu - pół rynku zajęte na budowaną strefę kibica, na drugim pół kramiki z EnW, dworzec PKP otwarty (mimo że jeszcze pusto w środku), Sky Tower otwarty, na przystankach koło Arkad elektroniczne wyświetlacze z godzinami przyjazdów tramwajów... rewolucja w mieście

Comment

• wasyll
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2008.09
                  • 1823

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao Wyświetlenie odpowiedzi
                  Najbardziej ubolewam że nie było EDIego, bo chcieliśmy ze znajomymi zrobić sobie zapasy ich piwa - na różne zakłady, w ramach kary dla przegranych
                  EDI był, a może i jest do tej pory. Jakoś na wysokości Bierhalle, ale od strony kamienic.

Co do całej imprezy - byłem pierwszy raz. Byłem, zobaczyłem i po 15 minutach stamtąd poszedłem. Nie wiem, jak było w poprzednich latach, ale teraz (zapewne przez strefę kibica) wszystko zostało upchane na mniejszej powierzni niż 1/4 rynku. Stoiska jedno na drugim, ludzi wiele. Wszystko wygląda bardzo nieciekawie.

Jeśli chodzi o kwestię piwną, to tak jak Shedao napisał. Jako ciekawostkę dodam, że na jednym stoisku (z piwami ze wschodu, głównie Rosja) za butelkowanego Pszeniczniaka życzyli sobie 8zł. W związku z tym zrobiłem chyba interes życia kupując niedawno cały karton (10 butelek) za 29,99zł.

Jeśli będzie mi dane, pójdę zerknąć za rok co się będzie święciło. Rynek pewnie będzie 'pusty' to i może wrażenia będą lepsze.
                  Ostatnia zmiana dokonana przez wasyll; 2012-06-02, 17:20.
                  www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

• jacer
                    • 2006.03
                    • 9875

EDI był i znaleźli się śmiałkowie aby spróbować. Piwo jasne całkiem przyjemne, dla mnie trochę dziwna goryczka, ale całkowicie pijalne, bez wad. Ot porządne piwo.

Przy stoisku PINTY zrobiło się dziś małe spotkanie ludzi stąd i stamtąd. Przez chwilę pozwoliliśmy postać przy nas, aby się polansowali, panom Makłowicz Robert i Bikont Piotr
                    Milicki Browar Rynkowy
                    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                    No Hops, no Glory :)

Comment

• chemmobile
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2009.03
                      • 2168

Stawiam na to, że wietrzna pogoda zniechęciła wielu do odwiedzenia Europy... Dzięki temu w tym niewielkim skrawku Rynku, w którym upchnięto imprezę, było dość luźno Chwilami miałem wrażenie, że przeważają turyści zagraniczni.
                      Oferta piwna jw., poza tym było sporo czeskich znanych i lubianych marek. Szkoda, że nie lano nigdzie pszenicy. Ostatniego butelkowego Primatora dostaliśmy w budce Drink Hali. Oczywiście było Blanche de Namur z kranu i butelkowy Kocour weizen, ale te ceny...
                      A EDIego to wam się musiało psim swędem coś znośnego trafić. Korebowe butle w koszyczkach pięknie mieniły się w słońcu
                      O ofercie jedzeniowej mam mieszane opinie. Były nowości, ale w ogólnym ujęciu jakby tak skromnie było. Dziś jeszcze odwiedzę stoiska w nadziei na upolowanie ciekawej wędlinki...
                      Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                      Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• concerto
                        🍼
                        • 2003.09
                        • 859

Druzgocąca krytyka piwa, którego się nawet w danej partii nie powąchało nie wnosi niczego. Jak dla mnie jasny EDI z beczki był całkiem przyzwoity. Z charakterystycznym posmakiem, który pamiętam z ich ciemnego piwa pitego kiedyś z butelki. Smaczne.

Co do Koreba z kija to też mi smakował. Pierwszy raz piłem cokolwiek z tego browaru. Nie jest to piwo dla każdego z uwagi na kwaskowatość. Parę dni temu piłem Zilvar-a i od razu smaki mi się skojarzyły.
                        "... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"

Comment

• e-prezes
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19274

Piłeś pierwszy raz, więc nie masz punktu odniesienia

Comment

• Marusia
                            🍼🍼
                            • 2001.02
                            • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                            EDI był i znaleźli się śmiałkowie aby spróbować. Piwo jasne całkiem przyjemne, dla mnie trochę dziwna goryczka, ale całkowicie pijalne, bez wad. Ot porządne piwo.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto Wyświetlenie odpowiedzi
                            Jak dla mnie jasny EDI z beczki był całkiem przyzwoity. Z charakterystycznym posmakiem, który pamiętam z ich ciemnego piwa pitego kiedyś z butelki. Smaczne.
                            Ciekawe, co piszecie - ja wczoraj tylko niucha zaciągnęłam ze szklanki od Kopyra i dms mnie powalił - to nie był delikatny aromat w tle, to była dominująca puszka kukurydzy

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto Wyświetlenie odpowiedzi
                            Co do Koreba z kija to też mi smakował. Pierwszy raz piłem cokolwiek z tego browaru. Nie jest to piwo dla każdego z uwagi na kwaskowatość. Parę dni temu piłem Zilvar-a i od razu smaki mi się skojarzyły.
                            Koreba też łyknęłam, był całkiem przyzwoity. Natomiast powoływanie się na Zilvara nie ma sensu, bo tenże najczęściej występuje w zakażonej wersji - coś nie halo mają w browarze, bo non stop kolor ta sama wada jest - szambo w aromacie.

Dziś wpadnę na co nieco do jedzenia Wczoraj cepelina jadłam - smakował. Dziś na pewno machnę jakąś ostrygę, mam nadzieje, że jeszcze są
                            Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2012-06-03, 13:26.

www.wrowar.com.pl

Comment

• chemmobile
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2009.03
                              • 2168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                              Dziś wpadnę na co nieco do jedzenia Wczoraj cepelina jadłam - smakował. Dziś na pewno machnę jakąś ostrygę, mam nadzieje, że jeszcze są
                              My też dziś będziemy, żeby czegoś jeszcze spróbować. Jak po 30 minutach po ostrydze nadal będziesz mieć całe kiszki, to się skusimy również
                              Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                              Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• Marusia
                                🍼🍼
                                • 2001.02
                                • 20221

O której się wybieracie?

www.wrowar.com.pl

Comment

Przetwarzanie...