2012.07.28-08.19 - Gdańsk, Jarmark św. Dominika

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19260

2012.07.28-08.19 - Gdańsk, Jarmark św. Dominika

Do otwarcia imprezy pozostało nieco ponad miesiąc, więc najwyższy czas o niej wspomnieć. Choć sponsorem jest pewien duży koncern piwowarski sama impreza to dobra okazja do zakosztowania kulturalnych atrakcji Gdańska, ale i kulinarnych specjałów. Piwa również nie zabraknie, choć nie ma jeszcze potwierdzonych wystawców to w zeszłym roku obecne były piwa belgijskie. 4 sierpnia jest dzień niemiecki i można się spodziewać, że pod informacją: "Prezentacja niemieckich regionów: stoiska promocyjne(...)" może się kryć jakieś piwo

Garść szczegółów:

PROGRAM
  • Pendragon
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

Obecni byli także nasi faworyci Edi i Koreb
    Ale można było też skosztować piw litewskich (Svyturys i Wilno). Może w tym roku będzie jeszcze lepiej?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• dreads
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2009.09
      • 520

Piłem w sobotę EDIego na festiwalu wina i serów (czy jak to się tam nazywa) w Gdyni. Było gorąco, zakupiłem jakąś kiełbasę i ser, trzeba było czymś popić, a dookoła tylko EDI i Koreb. Poprosiłem próbkę jasnego, była ok, więc wziąłem. Pijalne, bez wad, może zaczyna się coś dziać w tej materii pozytywnego.
      PS. Ciemne miało chyba bliskie spotkanie z duzą ilością cukru - potwornie słodkie. Na plus - także bez wad.

Może na Jarmarku też nie będzie tak źle. Jeszcze jak Duszek ruszy z lanym Obolonem, to w rozsądnych cenach da się kupić smaczne piwo.
      Nie ukrywam jednak, że ostrzę sobie zęby głównie na sery z Frontiery, juz dawno nie jadłem, a w Gdyni niestety byli nieobecni

Comment

• Pendragon
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

To Duszek nie ruszył jeszcze z Obołoniem? Na czas Jarmarku mieli dorzucić Pszeniczne (albo Biłe ?), ale Premium miało już się lać na Euro.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Przetwarzanie...
        X