Z okazji 68 rocznicy PW, koncert zespołu Armia, godz 20.00 organizowany przez dzielnicę i Stowarzyszenie Żołnierzy AK batalion "Żywiciel".
Ja będę
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Barwa: Praktycznie czarna. Pod światło widać nieco czerwieni.
Piana: Karmelowa. Wysoka, ale opada szybko.
Smak: Malinę naprawdę czuć - przypomina syrop Herbapolu. Alkoholu w smaku prawie nie czuć, ale piwo przyjemnie rozgrzewa.
Naprawdę ta legenda nie ma jeszcze swojego tematu?
Browar znajduje się blisko dworca kolejowego, zatem zdecydowałem się na odwiedziny w drodze do Łodzi. Ma swój sklepik, który jest czynny w dni robocze od 8 do 16. Na zewnątrz mamy górę skrzynek z browaru Bran. W samym sklepie...
Jeden z bardziej tajemniczych browarów restauracyjnych w Polsce odwiedziłem na początku lipca.
Z Warszawy do Katowic dojechałem pociągiem, a dalej kontynuowałem podróż tramwajem linii 19 do pętli w Siemianowicach. Ostatni etap dotarcia na miejsce już na własnych nogach zajął 15 minut....
Dzięki wizycie udało się wykryć pewną kwestię, która wprowadza w błąd "odwiedzaczy" browarów, ale po kolei.
Obiekt pod nazwą Green Park Conference & SPA Hotel mieści się w zalesionym terenie przy dużym skrzyżowaniu dróg M2 na lotnisko i E30 omijającej Mińsk od południa....
Dość rozległy browarek SALM w parku. Miejsca w środku nie jest dużo, ale większość miejsc znajduje się pod parasolami w parkowej części. Byłem średnio zainteresowany, bo słyszałem, że drogi i trzeba rezerwować miejsca, ale po wyjściu z dworca Hbf zaczął siąpić deszcz, a trasa do...