2012.11.13-18 - Wycieczka po najciekawszych czeskich browarach (i nie tylko)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • nonFelix
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2009.12
    • 109

2012.11.13-18 - Wycieczka po najciekawszych czeskich browarach (i nie tylko)

Witam,

organizuję dla znajomych wycieczkę po większych czeskich browarach + dodatkowe atrakcje. Wyruszamy z Warszawy, ale da radę złapać się po drodze. Może ktoś z Was będzie zainteresowany, doradzi coś itp. Będę bardzo wdzięczny za uwagi.

A wycieczka opisana jest tutaj: www.ingai.pl/browary/
  • Jurandofil
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼
    • 2007.10
    • 977

Moim zdaniem bardzo profesjonalne przygotowanie
    Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...

Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
    Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?

Comment

• nonFelix
      • 2009.12
      • 109

Artur poprosił mnie, żeby podkreślić, że nie jest to propozycja biura podróży, ale wyjazd dla fascynatów, zrobiony praktycznie po kosztach. W listopadzie zeszłego roku chciałem zrobić coś podobnego z Grześkiem Zwierzyną, ale koniec końców nie zebrała się wystarczająca ilość osób. Teraz już mamy około pięciu :-) Ale Grzesiek niestety nie ma czasu, więc korzystam z oferty znajomego, który dysponuje dwoma wygodnymi busami.

Comment

• nonFelix
        • 2009.12
        • 109

Niestety, w październiku nie mógł znajomy z busami, choć masz rację, że taki termin byłby lepszy, może w przyszłości...

Rozważam natomiast zmianę terminu o tydzień w jedną lub w drugą stronę, jako że jedna z osób, które chce jechać, wyjątkowo w proponowany weekend nie może.

Cena jest oczywiście żartem, czy wyjazd kosztuje 999 zł czy 1000 to przecież żadna różnica :-)

Jeśli wyruszasz z Katowic, to możemy spotkać się w Warszawie, lub po drodze, najlepiej chyba we Wrocławiu. Z resztą możemy to już indywidualnie dogadać.

Mapy.cz są w porządku, ale ciężko w nich narysować ładną trasę wycieczki :-) A ta droga jest otwarta, nie jeden raz już miałem okazji jej używać. Niestety Google wcale nie daje jakoś fantastycznie rady :-( Jeszcze Openstreetmaps są godne polecenia, ale tez kiepsko wyznaczają trasy...

Comment

• e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19260

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nonFelix Wyświetlenie odpowiedzi
          Artur poprosił mnie, żeby podkreślić, że nie jest to propozycja biura podróży, ale wyjazd dla fascynatów, zrobiony praktycznie po kosztach. W listopadzie zeszłego roku chciałem zrobić coś podobnego z Grześkiem Zwierzyną, ale koniec końców nie zebrała się wystarczająca ilość osób. Teraz już mamy około pięciu :-) Ale Grzesiek niestety nie ma czasu, więc korzystam z oferty znajomego, który dysponuje dwoma wygodnymi busami.
          Po konsultacji z ART-em wątek został przywrócony ze względu na fakt, cytuje: "Wyjazd jest odpłatny, ale po kosztach."
          Last edited by e-prezes; 2012-09-24, 10:58.

Comment

• Raciborz
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2004.06
            • 594

Wczoraj widziałem ich w Rohovie

Comment

• Pendragon
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

No to chyba w ramach nie oficjalnego dodatku

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• nonFelix
                • 2009.12
                • 109

Oczywiście, wróciliśmy, wyszło naprawdę świetnie, choć Primator olał nas ciepłym moczem i nie wyrobiliśmy się do Budvaru (dodatkowe pół godziny w korkach...). Ale w Eggenbergu zostaliśmy fantastycznie ugoszczeni, zawsze też podoba mi się zwiedzanie i degustacja w Opacie :-)

Comment

• Pendragon
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

Wycieczka bez czeskiego olania się nie liczy.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Przetwarzanie...
                  X