Ja tam zbieram ekipę piwowarów domowych to będziemy do was podbijać w sobotę, i chyba za punkt orientacyjny sobie was obierzemy Jak coś to pomożemy zapełnić kufle czymś domowym
Warzenie piwa odbywa się też w hali wystawowej birofilów i trwa tylko godzinę od 18-19 więc chyba nie będzie okupowania waszego stolika oraz życzę powodzenia CP. Zobaczymy ja się stawiam w sobotę od godziny 13 około będę okupował jakieś strategiczne miejsce. Wezmę jakieś piwo ze sobą jak ktoś będzie chciał to na wymianę, albo do wypicia jak się znudzi festiwalowe
Warzenie piwa odbywa się też w hali wystawowej birofilów i trwa tylko godzinę od 18-19 więc chyba nie będzie okupowania waszego stolika oraz życzę powodzenia CP. Zobaczymy ja się stawiam w sobotę od godziny 13 około będę okupował jakieś strategiczne miejsce. Wezmę jakieś piwo ze sobą jak ktoś będzie chciał to na wymianę, albo do wypicia jak się znudzi festiwalowe
Warzenie nie będzie trwało godzinę. Dziś organizator ustalał ze mną orientacyjne czasy. Widać program cały czas jest szlifowany.
W piątek od 18 - 2 h
w sobotę pewnie w okolicach 12 - 7 h
w niedzielę od 12 - 2 h (nowość, bo też będziemy)
Od wczoraj na Lubińskich Błoniach teren jest zagospodarowywany przez Festiwal, stawiane są namioty, scena itp.
Czy trzeba zabrać ze sobą kalosze na festiwal? Ostatnio organizatorzy informowali o kiepskim stanie "murawy" festiwalowej
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich. Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Będziemy na pewno w piątek. W sobotę nie mogę obiecać, bo to zależy od pogody. Jak będzie padać, to popołudniu jedziemy do Oławy na ostatni wykład z nauk przedmałżeńskich, a jak aura dopisze, to zabieram przyszłego teścia na festiwal w ramach akcji "Nie tylko Żywcem Polska stoi" Z każdym dniem prognozy na sobotę są coraz gorsze; ma spaść sporo deszczu i kiepsko to widzę...
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich. Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Deszcz nam nie groźny, nie jesteśmy z cukru. Prawdopodobnie ma być burza w sobotę a piątek upalny, jednakże jak sprawdzałem pogodę tydzień temu, to upał zapowiadali w sobotę. Najbardziej wiarygodna będzie prognoza pogody w czwartek-piątek. Ale nawet jak popada, to i tak przyjadę, chociaż byłoby miło gdyby słońce zawitało. Oby do soboty
Co chwilę się pogoda zmienia, a u mnie jest tak od 1,5 tygodnia że cały czas zapowiadają burze, a ani jednej kropelki deszczu nie widziałem choć się chmurzy Teraz już na sobotę piszą, że przelotny opad :P Co do nerwów organizatorów, nawet mi się oberwało na sąsiednim forum i mordoksiążce za zadawanie zbyt dużej ilości pytań, oraz tego że mi coś "nie pasuje" bo stwierdziłem, że będzie to biesiada rodzinna i że sam powinienem coś takiego zorganizować nerwy są mam nadzieje że im wyjdzie z pogodą.
Poprosiłam dziś organizatorów o dodatkowy stolik dla piwowarów przy naszym stanowisku. Mam nadzieję, że przychylą się do mej prośby.
Co do bytności warzelniczej rozkład jazdy wygląda następująco (przetestowany w zeszłym roku na FDP):
piątek
18-20
warzenie z brewkitów
sobota
12-18 z możliwym przedłużeniem się procesów
warzenie z zacieraniem
niedziela
12-14
warzenie z ekstraktów słodowych z samodzielnym chmieleniem
Poprosiłam dziś organizatorów o dodatkowy stolik dla piwowarów przy naszym stanowisku. Mam nadzieję, że przychylą się do mej prośby.
Co do bytności warzelniczej rozkład jazdy wygląda następująco (przetestowany w zeszłym roku na FDP):
piątek
18-20
warzenie z brewkitów
sobota
12-18 z możliwym przedłużeniem się procesów
warzenie z zacieraniem
niedziela
12-14
warzenie z ekstraktów słodowych z samodzielnym chmieleniem
Na stronie festiwalu godziny warzenia piwa domowego wyglądają inaczej:
piątek
18.00-19.00 „Własne piwo” - warsztaty warzenia piwa domowego
sobota
niedziela
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kwarta81
Na stronie festiwalu godziny warzenia piwa domowego wyglądają inaczej:
piątek
sobota
niedziela
???
Niestety wiemy, ale prosiliśmy ich o uaktualnienie tych spraw. Nie ma pojęcia na jakiej podstawie zostały podane te godziny, z nami w tej sprawie rozmawiano w poniedziałek.
Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.
Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...
na kieleckim rynku ponownie pojawi się kilkanaście browarów rzemieślniczych z różnych części kraju, a każdy z nich będzie serwował swoje najlepsze piwa! Festiwal Piwa będzie wyjątkową okazją, by w jednym miejscu móc skosztować wszystkich stylów piwnych oraz poznać najnowsze trendy...
Festiwal Alkoholi HEVELKA - piwa rzemieślnicze, kraftowe destylaty, cydry i miody pitne, wino, foodtrucki oraz liczne atrakcje, takie jak koncerty muzyki klasycznej i jazzowej, Strefa Gier Planszowych, prelekcje i degustacje.
Jak zwykle na wrocławskim stadionie, tylko że zamiast wiosną to będzie właściwie na początku lata. Na tym betonie może być gorąco.
Jak zwykle informacje na temat wystawców i piw sąpilnie strzeżoną tajemnicą
Będzie natomiast wykład "Biotransformacja chmielu...
Comment