Ja tam zbieram ekipę piwowarów domowych to będziemy do was podbijać w sobotę, i chyba za punkt orientacyjny sobie was obierzemy Jak coś to pomożemy zapełnić kufle czymś domowym
2013.04.26-28 - Lubin, Lubiński Festiwal Piwa
Collapse
X
-
Warzenie piwa odbywa się też w hali wystawowej birofilów i trwa tylko godzinę od 18-19 więc chyba nie będzie okupowania waszego stolika oraz życzę powodzenia CP. Zobaczymy ja się stawiam w sobotę od godziny 13 około będę okupował jakieś strategiczne miejsce. Wezmę jakieś piwo ze sobą jak ktoś będzie chciał to na wymianę, albo do wypicia jak się znudzi festiwalowe
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Undeath Wyświetlenie odpowiedziWarzenie piwa odbywa się też w hali wystawowej birofilów i trwa tylko godzinę od 18-19 więc chyba nie będzie okupowania waszego stolika oraz życzę powodzenia CP. Zobaczymy ja się stawiam w sobotę od godziny 13 około będę okupował jakieś strategiczne miejsce. Wezmę jakieś piwo ze sobą jak ktoś będzie chciał to na wymianę, albo do wypicia jak się znudzi festiwalowe
W piątek od 18 - 2 h
w sobotę pewnie w okolicach 12 - 7 h
w niedzielę od 12 - 2 h (nowość, bo też będziemy)Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robox Wyświetlenie odpowiedziOd wczoraj na Lubińskich Błoniach teren jest zagospodarowywany przez Festiwal, stawiane są namioty, scena itp.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziCzy trzeba zabrać ze sobą kalosze na festiwal? Ostatnio organizatorzy informowali o kiepskim stanie "murawy" festiwalowej
Comment
-
-
Będziemy na pewno w piątek. W sobotę nie mogę obiecać, bo to zależy od pogody. Jak będzie padać, to popołudniu jedziemy do Oławy na ostatni wykład z nauk przedmałżeńskich, a jak aura dopisze, to zabieram przyszłego teścia na festiwal w ramach akcji "Nie tylko Żywcem Polska stoi" Z każdym dniem prognozy na sobotę są coraz gorsze; ma spaść sporo deszczu i kiepsko to widzę...Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Deszcz nam nie groźny, nie jesteśmy z cukru. Prawdopodobnie ma być burza w sobotę a piątek upalny, jednakże jak sprawdzałem pogodę tydzień temu, to upał zapowiadali w sobotę. Najbardziej wiarygodna będzie prognoza pogody w czwartek-piątek. Ale nawet jak popada, to i tak przyjadę, chociaż byłoby miło gdyby słońce zawitało. Oby do soboty
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziOstatnio organizatorzy informowali o kiepskim stanie "murawy" festiwalowej
Co do pogody, to wiadomo, że słonecznie byłoby najlepiej
Comment
-
-
Co chwilę się pogoda zmienia, a u mnie jest tak od 1,5 tygodnia że cały czas zapowiadają burze, a ani jednej kropelki deszczu nie widziałem choć się chmurzy Teraz już na sobotę piszą, że przelotny opad :P Co do nerwów organizatorów, nawet mi się oberwało na sąsiednim forum i mordoksiążce za zadawanie zbyt dużej ilości pytań, oraz tego że mi coś "nie pasuje" bo stwierdziłem, że będzie to biesiada rodzinna i że sam powinienem coś takiego zorganizować nerwy są mam nadzieje że im wyjdzie z pogodą.
Comment
-
-
Poprosiłam dziś organizatorów o dodatkowy stolik dla piwowarów przy naszym stanowisku. Mam nadzieję, że przychylą się do mej prośby.
Co do bytności warzelniczej rozkład jazdy wygląda następująco (przetestowany w zeszłym roku na FDP):
piątek
18-20
warzenie z brewkitów
sobota
12-18 z możliwym przedłużeniem się procesów
warzenie z zacieraniem
niedziela
12-14
warzenie z ekstraktów słodowych z samodzielnym chmieleniemŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Reklama w BROWARZE
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedziPoprosiłam dziś organizatorów o dodatkowy stolik dla piwowarów przy naszym stanowisku. Mam nadzieję, że przychylą się do mej prośby.
Co do bytności warzelniczej rozkład jazdy wygląda następująco (przetestowany w zeszłym roku na FDP):
piątek
18-20
warzenie z brewkitów
sobota
12-18 z możliwym przedłużeniem się procesów
warzenie z zacieraniem
niedziela
12-14
warzenie z ekstraktów słodowych z samodzielnym chmieleniem
piątek
18.00-19.00 „Własne piwo” - warsztaty warzenia piwa domowego
sobota
niedziela
???
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kwarta81 Wyświetlenie odpowiedziNa stronie festiwalu godziny warzenia piwa domowego wyglądają inaczej:
piątek
sobota
niedziela
???Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Reklama w BROWARZE
Comment
-
Comment