Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner
Wyświetlenie odpowiedzi
2012.12.08 - III Opolskie Grudniowe Dni Porterowe
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pjenknik Wyświetlenie odpowiedziNo i czemu nikt nie zadzwonił? No nikt..... a ja mam portera z Dojlid do wypicia. I witnickiego z 2002 roku. No nikt nie zadzwonił....
Pjenknik reaktywacja
Fajnie, że żyjesz
Przepraszam za OT, ale nie mogłem się powstrzymaćLast edited by iron; 2012-12-12, 22:18.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Już w maju skrobnął jeden post, ale teraz to cały wysyp, ze trzy normalnie. Do dziś pamiętam, jak na pierwszym zlocie z fachową miną rozpuszczał tabletkę z magnezem w szklance wody ("piwo wypłukuje magnez z organizmu"), to była jedna z tych kilku chwil w życiu, kiedy się czegoś nauczyłem... I odłożyłem ad acta, żeby się za wcześnie nie zmarnowało.
Comment
-
-
Zwykłe pocenie też wypłukuje magnez, no chyba że się nie umyjemy, to wtedy wniknie z powrotem
Wiem, że nie na temat, ale akurat pije sobie soczek z domieszką chlorku magnezu - w tej postaci jest przyswajalny. Tabletki są w formie węglanu wapnia, który prawie cały zostaje wydalony, więc żaden z niego pożytek, a na dodatek jest zbyt mocny i żre żołądek. Dlatego, ŻĄ, jeśli jesteś zainteresowany uzupełnianiem magnezu, to stosuj chlorek magnezu w wersji spożywczej. Jest też wersja techniczna - do rozpuszczania śniegu - zamiast soli. Szukać w sklepach chemicznych, można też kupić jako suplement diety jako Sól ojca Bruno, ale wtedy kosztuje krocieLast edited by Pendragon; 2012-12-15, 13:40.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziSól ojca Bruno, ale wtedy kosztuje krocie
Można też dożylnie - kroplówka w szpitaluLast edited by Pendragon; 2012-12-15, 13:44.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
No na pewno węglan wapnia nie uzupełni magnezu....
Comment
-
-
Hehe, oczywiście miało być węglan magnezu.
A chlorek magnezu przyjmuję od kilku dni. Rozpuszczony w wodzie jest strasznie mdły i męczący, ale dziś rozpuściłem w soku z czarnej porzeczki - i w takiej postaci da się spokojnie wypić.Last edited by Pendragon; 2012-12-15, 15:33.
Comment
-
-
I tak najlepiej wchodzi dożylnie.
A na kacu nie takie mądrości się wygłaszało....
Kac = chwila refleksji nieintelektualnej
Comment
-
-
A ja dopiero powróciłem w domowe pielesze po porterowaniu w centrum dowodzenia browar.biz. No nie żebym się zasiedział, ale powracałem przez Wrocław (Český Ráj), a po dobraniu reszty ekipy przez czeską Prahę.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marek_80 Wyświetlenie odpowiedziZ mojej strony przepraszam za Kirsch-Porter ale kupując go nie byłem świadomy co to za piwo...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika silvian Wyświetlenie odpowiedzi...Całą noc czuwałem przy adminowym komputerze i mogę ręczyć że nikt niepowołany na nim nie grzebał
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner Wyświetlenie odpowiedzi...Ciekawe czy w Adminowej piwniczce uchowało się coś jeszcze na następną edycję OGDP ?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika silvian Wyświetlenie odpowiedziByło super, dziękuje bardzo ARTOM za gościnę i pamiętajcie że zawsze mogę się zaopiekować waszymi kwiatkami
Wielkie Wam dzięki za gościnę, a współspijaczom porterowym za towarzystwo.
Comment
-
-
Tramwajem jechał...
Comment
-
Comment