2012.12.08 - III Opolskie Grudniowe Dni Porterowe

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Promil03
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2007.10
    • 2833

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner Wyświetlenie odpowiedzi
    Nie ma tego złego ... Jak jeszcze rok poleżą - to na następne IV OGDP będą jak znalazł .
    To nie za 2 lata następne spotkanie?

Comment

• jacekwerner
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2004.05
      • 2852

Dopiero za dwa lata ? To poleżą dłużej .
      Ochotnicza Straż Piwna
      BAZA = 7446

Comment

• iron
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.08
        • 6717

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pjenknik Wyświetlenie odpowiedzi
        No i czemu nikt nie zadzwonił? No nikt..... a ja mam portera z Dojlid do wypicia. I witnickiego z 2002 roku. No nikt nie zadzwonił....
        OOO kutwa
        Pjenknik reaktywacja

Fajnie, że żyjesz

Przepraszam za OT, ale nie mogłem się powstrzymać
        Last edited by iron; 2012-12-12, 22:18.
        bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
        Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
        Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• żąleną
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.01
          • 13239

Już w maju skrobnął jeden post, ale teraz to cały wysyp, ze trzy normalnie. Do dziś pamiętam, jak na pierwszym zlocie z fachową miną rozpuszczał tabletkę z magnezem w szklance wody ("piwo wypłukuje magnez z organizmu"), to była jedna z tych kilku chwil w życiu, kiedy się czegoś nauczyłem... I odłożyłem ad acta, żeby się za wcześnie nie zmarnowało.

Comment

• Pendragon
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

Zwykłe pocenie też wypłukuje magnez, no chyba że się nie umyjemy, to wtedy wniknie z powrotem
            Wiem, że nie na temat, ale akurat pije sobie soczek z domieszką chlorku magnezu - w tej postaci jest przyswajalny. Tabletki są w formie węglanu wapnia, który prawie cały zostaje wydalony, więc żaden z niego pożytek, a na dodatek jest zbyt mocny i żre żołądek. Dlatego, ŻĄ, jeśli jesteś zainteresowany uzupełnianiem magnezu, to stosuj chlorek magnezu w wersji spożywczej. Jest też wersja techniczna - do rozpuszczania śniegu - zamiast soli. Szukać w sklepach chemicznych, można też kupić jako suplement diety jako Sól ojca Bruno, ale wtedy kosztuje krocie
            Last edited by Pendragon; 2012-12-15, 13:40.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pendragon
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
              Sól ojca Bruno, ale wtedy kosztuje krocie
              20-30 zł za 33 deko, zamiast 25 zł za 800 deko.
              Można też dożylnie - kroplówka w szpitalu
              Last edited by Pendragon; 2012-12-15, 13:44.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• pjenknik
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.08
                • 3388

No na pewno węglan wapnia nie uzupełni magnezu....
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• Pendragon
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

Hehe, oczywiście miało być węglan magnezu.
                  A chlorek magnezu przyjmuję od kilku dni. Rozpuszczony w wodzie jest strasznie mdły i męczący, ale dziś rozpuściłem w soku z czarnej porzeczki - i w takiej postaci da się spokojnie wypić.
                  Last edited by Pendragon; 2012-12-15, 15:33.

Comment

• pjenknik
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2001.08
                    • 3388

I tak najlepiej wchodzi dożylnie.
                    A na kacu nie takie mądrości się wygłaszało....
                    Kac = chwila refleksji nieintelektualnej
                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• dadek
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍺🍺
                      • 2005.09
                      • 4701

A ja dopiero powróciłem w domowe pielesze po porterowaniu w centrum dowodzenia browar.biz. No nie żebym się zasiedział, ale powracałem przez Wrocław (Český Ráj), a po dobraniu reszty ekipy przez czeską Prahę.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marek_80 Wyświetlenie odpowiedzi
                      Z mojej strony przepraszam za Kirsch-Porter ale kupując go nie byłem świadomy co to za piwo...
                      Mnie nie musisz, ja byłem świadomy od początku co to za "kwiatek" więc odmówiłem spożycia. Ale kiedyś po raz pierwszy w Niemczech też się naciąłem...

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika silvian Wyświetlenie odpowiedzi
                      ...Całą noc czuwałem przy adminowym komputerze i mogę ręczyć że nikt niepowołany na nim nie grzebał
                      Tak było, ale rączki towarzycho świerzbiły. Jednak prośby do Arta typu: "a może tak byśmy kogoś zbanowali?" pozostały niezrealizowane... Nawet na minutę nie oddał swej władzy...

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner Wyświetlenie odpowiedzi
                      ...Ciekawe czy w Adminowej piwniczce uchowało się coś jeszcze na następną edycję OGDP ?
                      Może za dużo gadam ale z opolskiego centrum dowodzenia można spokojnie nie wychodzić przez rok i było by co spożywać. Dlatego też:
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika silvian Wyświetlenie odpowiedzi
                      Było super, dziękuje bardzo ARTOM za gościnę i pamiętajcie że zawsze mogę się zaopiekować waszymi kwiatkami
                      Silvian, to kiedy się zrzucamy na te wczasy dla Adminostwa?. Ja nawet zakupię na tą okazję nową konewkę i świeży nawóz.

Wielkie Wam dzięki za gościnę, a współspijaczom porterowym za towarzystwo.

Comment

• silvian
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2008.08
                        • 727

Kurcze, dadek, dopiero wróciłeś z Opola?
                        "Niech zatrwożą się niewierni, przyjaciele, na sztorc kosa..."

Comment

• Pendragon
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13952

Tramwajem jechał...

Comment

Przetwarzanie...
                          X