2013.06.14-15 - Żywiec, Festiwal Birofilia 2013

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kwarta81
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2011.03
    • 36

Mam pytanie, te małe kufelki chyba 100 ml na festiwalu, kto miał przywilej je dostać i dlaczego? Nie byłem teraz na festiwalu ale dwa lata temu i jak zapytałem o taki kufelek, to mi w informacji powiedziano, że to dla osób na liście? A co to za lista była, to już mi nie udzielono informacji. Czy to był kufel dla piwowarów domowych? Proszę o info.

Comment

• jacer
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2006.03
      • 9875

Taki kufelek od lat nabywa się w punktcie informacyjnym. Nie potrzeba mieć żadnych zasług jedynie dobre chęci.
      Milicki Browar Rynkowy
      Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
      No Hops, no Glory :)

Comment

• maaniek
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2010.11
        • 118

2 lata temu kufelek można było zakupić za 10zł lub dostać gratis, jeżeli pokazałeś zaproszenie i dowód.
        Rok temu nie było już możliwości dostać, a jedynie zakupić za 10zł, w tym roku podobnie, ale sporo podrożało, już 14zł.
        Impreza OK, z tym że o wiele lepiej jest w piątek, można spokojnie zakupić piwka w sklepiku, połazić Aleją bez uważania czy ktoś ci piwa nie rozleje. Można także bez problemu znaleźć miejsce siedzące na zewnątrz.
        W sobotę rano nie byłem, ale po południu i wieczorem jest dziki tłum, a siąść na zewnątrz graniczy z cudem, a i sporo piw została sprzedana.
        Sklepik był już czynny w piątek po 10, ja robiłem zakupy ok. 13 i wybór powalał , musiałem się bardzo ograniczyć, żeby nie wydać całej kasy odłożonej na degustację
        Szkoda, że w tym roku nie było stoiska z serami, bardzo dobre były do degustacji piwka w tamtym roku

Aaaaa jeszcze piwowar z Kaszebsko Koruny dał niezły pokaz chamstwa....
        Last edited by maaniek; 2013-06-17, 09:03.

Comment

• kwarta81
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2011.03
          • 36

Kto dostawał owe zaproszenie 2 lata temu jeśli można wiedzieć?

Comment

• maaniek
            • 2010.11
            • 118

Ten kto wysłał mailem wypełnioną ankietę, była dostępna na stronie festiwalu, zaproszenie przychodziło pocztą.

Comment

• pioterb4
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.05
              • 4322

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika maaniek Wyświetlenie odpowiedzi
              Aaaaa jeszcze piwowar z Kaszebsko Koruny dał niezły pokaz chamstwa....
              Powiecie w końcu o co biega niewtajemniczonym?

Comment

• emes
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.08
                • 4275

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                Powiecie w końcu o co biega niewtajemniczonym?
                Był niezadowolony, że jego piwa nie zajęły pierwszego miejsca, dorwał się do mikrofonu wymieniając swoje piwa i kierując słowa do pewnych osób powiedział coś w tym stylu "i tak wiecie, że moje piwa są najlepsze". Po czym ostentacyjnie, pokazując niezadowolenie zszedł ze sceny.
                Last edited by emes; 2013-06-17, 10:31.

Comment

• pioterb4
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2006.05
                  • 4322

Heh, to w sumie niezły akcent humorystyczny

Comment

• jacer
                    • 2006.03
                    • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                    Heh, to w sumie niezły akcent humorystyczny
                    Zaległa cisza, a gdy schodził został wybuczany. Jednym słowem awanturnik. Prowadzący Marcin Kurzajewski próbował z uśmiechem zagadać ale nie dało rady, facio miał minę jakby chciał komuś przyłożyć.

Ot taką reklamę zrobił browarowi.
                    Milicki Browar Rynkowy
                    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                    No Hops, no Glory :)

Comment

• pioterb4
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2006.05
                      • 4322

Normalnie jak w przedszkolu, mój rysunek powinien wygrać i już! A jak nie to będzie ryk i tupanie nóżkami. Aż dziw że tacy ludzie się jakoś uchowali.

Comment

• docent
                        • 2002.10
                        • 5205

Fuliano, emes, doro - dzięki za współuczestnictwo w wyprawie! Trochę fotek wrzuciłem już na Polskie Minibrowary.
                        Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                        Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                        Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                        Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• RobertK
                          • 2013.02
                          • 113

Bardzo ciekawe wykłady, słuchałem z zainteresowniem jako, ze jestem biologiem. To dobry kierunek na przyszłość. Nie wiem jak było w poprzednich edycjach bo bylem pierwszy raz. Bardzo mi sie podobało.

Comment

• volker
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2001.10
                            • 634

W międzyczasie i ja kilka zdjęć opublikowałem:

Pozdrawiam, i miło mi było, Was wszystkich spotkać!
                            Volker

Brunnenbräu Hausbrauerei

Comment

• wasyll
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2008.09
                              • 1823

Ma ktoś zdjęcia z giełdy?
                              www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

• miszawar
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2009.10
                                • 48

Z mojej perspektywy 2013 lepszy niż poprzedni szkła 3 nowe do kolekcji za niezbyt wygórowane kwoty, piątek zdecydowanie lepszy na zaopatrzenie się w piwko i degustację, sobota lepsza kolekcjonersko, bo sklepik z każdą godziną pustoszał w oczach również aleja wyschła i wybór był mały. Rozumiem, że organizatorzy boją sie przesadzić z zaopatrzeniem, ale butelkowe by poszło zwłaszcza najpopularniejsze gatunki. Generalnie dla mnie na plus.

Comment

Przetwarzanie...
                                X