Czy ktoś jeszcze dysponuje wolną miejscówką z pt/sb? Oraz miejscówką transportową z Warszawy do Żywca?
2013.06.14-15 - Żywiec, Festiwal Birofilia 2013
Collapse
X
-
Pozwoliłem sobie przejrzeć listę piw z Alei Piw Świata (http://festiwal-birofilia.pl/lista-piw-swiata-pl.html) i porównałem z naszą b-bizową Listą Piw. Wyszło mi, że z ponad 530 piw, które będą dostępne w Żywcu aż 130 nie ma w naszej bazie. Dość żmudna robota, więc mogłem się pomylić o 1-2 sztuki w tą czy w tą stronę.
Zatem archiwizatorzy-degustatorzy do dzieła!Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Uwaga! Achtung! Внимание!
Zdecydowałem się na wyjazd
W związku z powyższym, posiadam miejsca w pojeździe na trasie Wrocław-Żywiec, ew. także z powrotem. Wyjazd z Wrocławia w piątek godz 6-7 z Tarnogaju (mogę zwinąć kogoś z najbliższych dzielnic), powrót w sobotę ~18 (niestety). Las rąk zapraszam na PW!Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziA tak poza tym to organizatorzy giełdy w Żywcu byli na FDP we Wrocławiu, nie mieli kasy fiskalnej i sprzedawali piwa za gotówke a nie żadne żetony.
Londyn, Denver, Kopenhaga, Rzym, Mediolan, Bruksela, Tokio - wszystkie najważniejsze festiwale na których mieliśmy okazję być stosują żetony.
Rozumiem, że najważniejsze to przyłożyć organizatorom jeszcze przed festiwalem i po polsku pomarudzić?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll Wyświetlenie odpowiedziTak z innej beczki - można normalnie zakupić sobie butelczynę piwa i przechadzać się z nią po całym terenie festiwalu, włączając w to giełdę?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziA czy tam też nie można ich zwracać? To jest duży minus, zwłaszcza że sprzedawane są tylko w pakietach po x sztuk.
Comment
-
-
Jako że zostało kilkadziesiąt godzin do odjazdu,ponowie ogłoszenie.
Mam 1 miejsce w aucie,na trasie WROCŁAW - ŻYWIEC. Wyjeżdzamy w Piątek około 9-10 rano. Nocleg w schronisku,w którym jest miejsce na nocleg. Powrót w Sobotę popołudniu 12-14. W razie zainteresowania P.W. poprosze.Viva Slask Wroclaw!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedziStraszne rzeczy ta nasza indolencja.
Londyn, Denver, Kopenhaga, Rzym, Mediolan, Bruksela, Tokio - wszystkie najważniejsze festiwale na których mieliśmy okazję być stosują żetony.
Rozumiem, że najważniejsze to przyłożyć organizatorom jeszcze przed festiwalem i po polsku pomarudzić?"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Ja w związku z żetonami wietrzę jeszcze jeden chytry spisek - pewnie dlatego, że to będą moje pierwsze Birofilia Otóż, skoro 1 żeton = 2 zł, to kładę diamenty przeciw orzechom, że piwo butelkowe, które normalnie (w sklepie) kosztuje 6,50 czy 7 zł, będzie kosztować 4 (jak nie 5) żetony. W sensie - skoro musimy zaokrąglić, to najlepiej w górę. Czy moje obawy są uzasadnione?Last edited by Chmielnicki; 2013-06-12, 22:01.
Comment
-
-
Wyobraź sobie, że za 1 żeton będziesz mógł spróbować piwa, którego nie dostaniesz normalnie za żadną cenę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziWyobraź sobie, że za 1 żeton będziesz mógł spróbować piwa, którego nie dostaniesz normalnie za żadną cenę.
Ale żeby nie było, że psychoza maniakalna tak zupełnie bierze górę, to w sobotę z samego rana zabieram ze sobą kumpla, bierzemy plecaki i jedziemy w Beskidy (Pilsko, Rysianka, etc.), a w drodze powrotnej zahaczamy o Birofilia. Takie połączenie przyjemnego z pożytecznym (nie zdecydowałem jeszcze, co jest tutaj przyjemnością, a co pożytecznością)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedziStraszne rzeczy ta nasza indolencja.
Rozumiem, że najważniejsze to przyłożyć organizatorom jeszcze przed festiwalem i po polsku pomarudzić?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Comment