I tak za największą wadę festiwalu uważam to, że jest tylko raz do roku Byłem już (dopiero?) na 3 kolejnych edycjach i ciągle mi mało.
2013.06.14-15 - Żywiec, Festiwal Birofilia 2013
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Blackbeard Wyświetlenie odpowiedziJeszcze jedno spostrzeżenie. Koszulka festiwalowa - 13 żetonów, Pinta/Artezan - 30zł, Widawa - 50zł…
Moja relacja znajduje się tutaj.
Comment
-
-
Ja oczywiście dołączam się do podziekowań dla organizatorów: Wasze
Giełda kolekcjonersko,piwnie jak i koleżeńsko jak najbardziej udana.
Jedynym mankamentem jak dla mnie była obsługa stanowiska Pinty: chciałem się dowiedzieć w jakim stylu jest Coder Artezana, na co dostałem odpowiedź w stylu"sorry ale nie siedze w temacie i to nie moja bajka...".No i dwa razy dostałem Amber Boya zamiast zamówionego Brackiego czyli chyba sprzedali tak całą beczkę
Gdzie jak nie tam obsługa powinna być obeznana w temacie.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
No to napiszę i ja...
Byłem pierwszy raz i wrażenia wyniosłem raczej pozytywne. W większej części organizacja naprawdę profesjonalna, moja kobita stwierdziła, że takie coś to ona rozumie a nie bur..l na Chmielakach. Ale parę spraw ewidentnie do poprawy.
Po pierwsze umiejętności ludzi nalewających piwo zarówno w alei jak i na stoisku Pinty. Widziałem rzeczy od których robiło się słabo - dolewanie do kufelka z plastiku ze zlewkami, czy na przykład o moczenie całego prawie nalewaka w kufelku. Atak chmielu z pompy dostałem bez grama piany. Największe cuda wyczyniała obsługa na stoisku Pinty w sobotę, dobrze, że nie do końca było widać co się w korytku dzieje...
Po drugie wiedza pracowników festiwalu o piwie, o ile w alei było przyzwoicie to przy "korytku" dramat, ze trzy razy chciałem się dopytać jakie to piwa (chodziło o te z Pracowni Piwa, których nie znałem zupełnie) i za każdym razem nikt na całym stoisku nic nie wiedział. Szczytowym osiągnięciem była odpowiedź "No jakiś Ale na pewno". W ten sposób naciąłem się na paskudne Like on Neck.
Po trzecie braki w zaopatrzeniu, które pojawiły się w sobotę. Oprócz przetrzebionej oferty z alei pozostawało tylko Brackie.
Żeby nie było, że tylko narzekam jeszcze raz podkreślę, że impreza podobała nam się i kiedyś jeszcze na pewno na nią zawitam.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek Wyświetlenie odpowiedzi... Oprócz przetrzebionej oferty z alei pozostawało tylko Brackie.
Żeby nie było, że tylko narzekam jeszcze raz podkreślę, że impreza podobała nam się i kiedyś jeszcze na pewno na nią zawitam.
Comment
-
-
Jeszcze 5 lat temu cały dzień staliśmy na deszczu, bo namiotów nie było a do picia było kilka piw z Browamatora. I tyle. Nikt nie narzekał i było fajnie.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Duży namiot (+oczywiście parasole) był zawsze. Jak się mamy licytować, to ja pamiętam jak nawet Browamatora nie było, tylko Brackie, Żywiec, Porter i Heniek. Nikt nie narzekał i było fajnie
Żeby było w temacie, to mi się podobało. Dużo dobrych ludzi, dobrego piwa i dobrej organizacji - czego chcieć więcej?. Dwa lata w Żywcu nie byłem i obawiałem się, że stratują mnie większe tłumy, niż ostatnio. Na szczęście tak nie było - widać dobrze jest nie zapraszać gwiazd wielkości Kultu
W wiadrze plusów widzę jeden minus - poziom jedzenia w Restauracji Żywieckiej już nie jest ten, co przed laty. Super-hiper nigdy nie było, ale przyzwoicie i smacznie. W tym roku był to poziom kiepskiego baru. Brutal truth.
Za rok będę. Na dłużej.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedziDuży namiot (+oczywiście parasole) był zawsze.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziPamiętam czasy, gdy przyjeżdżało się do Żywca na kufelek Brackiego na giełdzie po 2,5 zł i było to marzenie większości b.bizowiczów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi Wyświetlenie odpowiedziDokładnie to samo wspominałem w tym roku."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek Wyświetlenie odpowiedzi[...]
Po trzecie braki w zaopatrzeniu, które pojawiły się w sobotę. Oprócz przetrzebionej oferty z alei pozostawało tylko Brackie.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedziW wiadrze plusów widzę jeden minus - poziom jedzenia w Restauracji Żywieckiej już nie jest ten, co przed laty.
Comment
-
-
Serdeczne podziękowania dla organizatorów za kolejną wspaniałą imprezę!
Byliśmy z silvianem od piątkowego przedpołudnia i na początku było trochę nudnawo, ale z czasem pojawiania się kolejnych
znajomych mordek było już dużo weselej.
Piwa super, zarówno ze sklepu festiwalowego jaki i rzemieślnicze.
Serdeczne gratulacje dla Łukasza za pilznera (Dziku, dajesz radę!) i Michała za pszenicę.
Moim prywatnym zwycięzcą zostało jednak Wit IPA z Pracowni Piwa.
Dziękuję silvianowi za towarzystwo, Bombie i Doodeckowi za przemienne nocne chrapanie.
Dzięki dla wszystkich znajomych, z którymi udało się wychylić kufelek albo dwa (góra 12 ).
Szkoda, że wszyscy nie dotarli.
Kilka zdjęć tutaj: https://picasaweb.google.com/Promil0...liaZywiec2013#
Do zobaczenie za rok!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedziKilka zdjęć tutaj: https://picasaweb.google.com/Promil0...liaZywiec2013#Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
Comment