Jeśli to plebiscyt i będzie głosowanie kogo traktować surowiej to popieram VanPurRza
2013.05.10-12 - X Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie i IV Festiwal Dobrego Piwa
Collapse
X
-
-
Zapraszamy na kolejny konkurs, organizowany wraz z firmą Bottlabel - jak można się po tym współorganizatorze domyślić - chodzi o Konkurs Etykiet Piw Domowych
Do Jury zaprosiliśmy autora etykiet AleBrowaru. Ale ale - będą jeszcze w Jury inne osoby, zatem proszę nie przysyłać horrorów samych
Oprócz tego konkurs internetowy dla publiczności będzie się dział. Zapraszamy!
Link: Konkurs Domowych Etykiet Piwnych
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziTak, jest ustalony. Zerknij pod link o konkursie na motyw graficzny - tam jest udostępniony wzór kufla.
Comment
-
-
Last edited by Pendragon; 2013-03-02, 09:58.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Lada dzień zamieścimy wizualizację kufla i kielicha razem z grafiką
Comment
-
-
Na Festiwal może przyjść każdy. To impreza otwarta. Co do Warsztatów to poczytaj temat dokładnie - są wszelkie informacje."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kishar Wyświetlenie odpowiedziA jak mam takie pytanie kiedy mozemy sie spodziewac listy browarów choćby wstepnej jakie beda dostepne na fetiwalu.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kochas Wyświetlenie odpowiedziTeż zadam pytanie od siebie. Czy na Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie i Festiwal Dobrego Piwa może przyjść każdy, czy będzie możliwa degustacja piw?
Comment
-
-
-
Jako że będzie to mój pierwszy FDP, mam całe mnóstwo pytań do organizatorów/festiwalowych weteranów. Jeżeli któreś wydadzą Wam się banalne czy głupie - z góry przepraszam. Taki los (i przywilej) "prawiczka":
I. PIWA BUTELKOWE
1. Nastawiam się głównie na zakup ciekawych piw butelkowych (degustacje na miejscu mają dla mnie znaczenie drugorzędne - jestem typem samotnego degustatora-mruka w domowym zaciszu). Czy ma znaczenie, kiedy pojawię się na FDP? Lepszy wydaje się przyjazd w sobotę i powrót w niedzielę czy raczej piątek/sobota? Czy co ciekawsze "kąski" nie zostaną wykupione na pniu?
2. Czy ceny piw butelkowych na FDP odbiegają w którąś stronę od tych obowiązujących na co dzień w sklepach? Czy browary praktykują jakieś "promocje" w tym zakresie?
II. PIWA LANE
1. Czy na FDP trafiają się jakieś wyjątkowe "gratki", niedostępne w butelkach - czy po prostu jest np. Mikkeller z kega i obok ten sam w butelce? Czy browary warzą jakieś specjalne piwa z okazji FDP?
2. Czy piwa lane są do plastikowych kubków - i jeśli tak, to czy istnieje możliwość zabrania własnego szkła (choćby zwykłej "musztardówki") do degustacji na miejscu?
3. Czy istnieje możliwość próbowania piw - w takim sensie, że zamówię np. 100 ml danego piwa (bez potrzeby kupowania całego 0,5 czy 0,33 l)? Piw na FDP jest mnóstwo, a możliwości organizmu ograniczone.
III. INNE
1. Birofilia - czy browary przywożą ze sobą szkło i/lub etykiety do sprzedaży/rozdania na miejscu? Jest szansa zakupu np. jakiegoś oryginalnego pokala (nie mam tu na myśli wyłącznie szkła stricte festiwalowego) czy uzupełnienia kolekcji etykiet?
2. Noclegi - co możecie polecić na tę jedną noc, powiedzmy w kwocie +/- 100 zł? Czy lepiej szukać noclegu w centrum Wrocławia i nastawiać się na dojazd pociągiem do Leśnicy, czy lepiej bliżej samego terenu FDP?
Z góry dziękuję za równie wyczerpujące odpowiedzi co moje wyczerpujące pytaniaLast edited by Chmielnicki; 2013-03-26, 09:45.
Comment
-
-
Odpowiem nie na wszystko, ale zawsze:
Ad.II/2. Najlepiej zakupić w umiarkowanej cenie festiwalowe szkło i zapomnieć o plastikach. Poza tym pamiątka będzie.
Ad. II/3. Festiwalowe kufle są cechowane 0,2 lub 0,5. Można więc próbować 0,2.
Ad. III/2. Noclegi np. tu. Do Leśnicy poza tym dojeżdża tramwaj 20. Prawie na samo miejsce.
Więcej niech inni piszą, poza tym warto zobaczyć stronę festiwalu.Last edited by Rycho_128; 2013-03-26, 09:57.Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
Comment