2013.08.23-25 - Krasnystaw, 43. Chmielaki Krasnostawskie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • perłyfan
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.02
    • 1244

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yaro74 Wyświetlenie odpowiedzi
    Mnie interesuje od której będą otwarte w piątek i czy wszystkie wymienione browary już będą.
    Podbijam troszkę pytanie.
    Czy ktoś tam już jest lub będzie w przeciągu kilku godzin i mógłby napisać jak to wygląda.
    PINTA pisała na FB , że będzie dopiero około 16ej.

Mam ochotę podjechać po obiedzie na trzy szybkie.
    Last edited by perłyfan; 2013-08-23, 09:10.
    JUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁY

Comment

• sarenkaRT
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2011.07
      • 223

Niedługo będziemy to dam znać:-)
      Dwie pasje, które idą ze sobą w parze - taniec irlandzki i piwowarstwo domowe :)

Comment

• perłyfan
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.02
        • 1244

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sarenkaRT Wyświetlenie odpowiedzi
        Niedługo będziemy to dam znać:-)
        Spoko, dzięki :-).

Byłem w godz. 18-20. Nie było Widawy a reszta chyba w komplecie. Nie mam porównania do innych lat, ale ludzi już sporo. Pintowego Francuza spróbowałem, zakupy poczyniłem...
        Last edited by perłyfan; 2013-08-23, 21:16.

Comment

• szczypaw
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2011.10
          • 60

A jak prezentuje się sprawa z asortymentem? Wybieram się tam jutro około 15, również planuje poczynić jakieś zakupy i zastanawiam się czego mogę się spodziewać.
          "Alkohole Świata" s.c.
          Lublin ul. Krakowskie Przedmieście 57 (Wieniawska 2)

http://alkohole.lublin.pl/
          http://www.ratebeer.com/user/262363/

Comment

• perłyfan
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.02
            • 1244

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szczypaw Wyświetlenie odpowiedzi
            A jak prezentuje się sprawa z asortymentem? Wybieram się tam jutro około 15, również planuje poczynić jakieś zakupy i zastanawiam się czego mogę się spodziewać.
            Jechałem na konkretne stoiska i konkretne piwa. Do niektórych nawet nie podchodziłem. Co konkretnie Cię interesuje ? Może zdołam pomóc
            Last edited by perłyfan; 2013-08-24, 08:00.

Comment

• kishar
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2003.10
              • 1691

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika perłyfan Wyświetlenie odpowiedzi
              Spoko, dzięki :-).

Byłem w godz. 18-20. Nie było Widawy a reszta chyba w komplecie. Nie mam porównania do innych lat, ale ludzi już sporo. Pintowego Francuza spróbowałem, zakupy poczyniłem...
              Jak to nie było Widawy? ? jak piłem od nich piwa...Magic jest świetny...

Comment

• jacer
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2006.03
                • 9875

No proszę wykupili wszystko z Widawy w piątek. Aż dziwne, bo oni wszystkie piwa sprzedają zepsute
                Milicki Browar Rynkowy
                Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                No Hops, no Glory :)

Comment

• perłyfan
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.02
                  • 1244

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kishar Wyświetlenie odpowiedzi
                  Jak to nie było Widawy? ? jak piłem od nich piwa...Magic jest świetny...
                  W piątek wieczorem nie widziałem stoiska Widawy, które było zaznaczone na mapce. Piwa z Widawy były na stoisku pubu u Fotografa.
                  Ale patrzę teraz na mapke i miejsce Widawy pokrywa się z Fotografem więc źle to wcześniej zinterpretowałem :-)
                  Last edited by perłyfan; 2013-08-24, 10:27.

Comment

• jacer
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2006.03
                    • 9875

W piątek wieczorem nie widziałem stoiska Widawy, które było zaznaczone na mapce. Piwa z Widawy były na stoisku pubu u Fotografa.
                    Ale patrzę teraz na mapke i miejsce Widawy pokrywa się z Fotografem więc źle to wcześniej zinterpretowałem :-)
                    No i tak miało być od początku.
                    Milicki Browar Rynkowy
                    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                    No Hops, no Glory :)

Comment

• kishar
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2003.10
                      • 1691

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                      No i tak miało być od początku.
                      No właśnie bo Fotograf reprezentuje Widawę na Chmielakach.

Comment

• szczypaw
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2011.10
                        • 60

Jechałem na konkretne stoiska i konkretne piwa. Do niektórych nawet nie podchodziłem. Co konkretnie Cię interesuje ? Może zdołam pomóc
                        Ja również mam zamiar jechać na konkretne stanowiska, w sumie mogłem sprecyzować pytanie. Interesują mnie głównie stoiska: Pinta/Kraina Piwa, AleBrowar, SzałPiw, Widawa/U Fotografa, Olimp, i może kilka czeskich.
                        Co spróbuje na miejscu to spróbuje, natomiast rozchodzi się o możliwość zakupienia wersji butelkowych, szkieł, gadżetów. Jak wygląda mniej więcej asortyment wyżej wymienionych??
                        "Alkohole Świata" s.c.
                        Lublin ul. Krakowskie Przedmieście 57 (Wieniawska 2)

http://alkohole.lublin.pl/
                        http://www.ratebeer.com/user/262363/

Comment

• kishar
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2003.10
                          • 1691

Ja również mam zamiar jechać na konkretne stanowiska, w sumie mogłem sprecyzować pytanie. Interesują mnie głównie stoiska: Pinta/Kraina Piwa, AleBrowar, SzałPiw, Widawa/U Fotografa, Olimp, i może kilka czeskich.
                          Co spróbuje na miejscu to spróbuje, natomiast rozchodzi się o możliwość zakupienia wersji butelkowych, szkieł, gadżetów. Jak wygląda mniej więcej asortyment wyżej wymienionych??
                          Jest szkło, koszulki i jest piwo więc warto jechać.

Comment

• yaro74
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2012.09
                            • 2089

Pinta: piwo i szkło: Alebrowar widziałem dwa butelkowe i szklanki; Widawa 4 piwa, koszulki i pokale; z czeskich piwo w butelkach: Chotebor na stoisku Landskrona, Cerna hora oraz Primator, Herold i Krakonos na stoisku Primatora.

Comment

• perłyfan
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.02
                              • 1244

Ale Browar sprzedaje tez piny i otwieracze

Comment

• e-prezes
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2002.05
                                • 19274

Sporo stoisk rano jeszcze nie było otwartych, ale wybaczamy. Było za to w czym wybierać, dużo stoisk kusiło (dosłownie). Gorzej, że ekscytować nie było się czym. Raptem kilka piw do tego miana pretendowało i jeśli zwycięzca Chmielaków zostanie wybrany z tej listy to mnie nie zaskoczy taki wybór.
                                B. dobra Widawa kontraktowa (ESB i Kruk), ale piekielnie drogo - 12 zł. Świetne Pietra Blanche jak i Reden (jasny). Prapremiera z infuzera Kejtera SzałPiw też dobrze rokuje - dobre AIPA jeszcze bez chmielenia na zimno, z dobrą bazą (o reszcie spróbowanych w wydzielonych wątkach).
                                Udało mi się pobawić w strefie Tyskie z tanka, choć piwa skosztowałem odrobinę. W sumie jako jeden z niewielu koncernów zaoferował coś poza piwem. Wymagana znajomość (podstawowa) marki Tyskie. Stoisko historyczne na rynku było mniej oblegane, ale widać, że jako sponsor główny starał się dać coś poza piwem.

btw, dla tych który nie byli nigdy niech nie zdziwi klimat festynowy, czy wręcz odpustowy. Cóż, Chmielaki się zmieniają i ...dla każdego coś fajnego.
                                Last edited by e-prezes; 2013-08-24, 18:43.

Comment

Przetwarzanie...
                                X