Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika betperf
Wyświetlenie odpowiedzi
2013.08.23-25 - Krasnystaw, 43. Chmielaki Krasnostawskie
Collapse
X
-
mam pytanie do weteranów tej imprezy - czy warto przybywać na 3 dni, czy np w sobote dzieją się główne wydarzenia i w sumie to załątwia sprawę? Chciałbym wpaść, popróbować piwa, zrobić jakieś zakupy, konkurs i jego wyniki niezbyt mnie interesuje. Slyszałem trochę głosów, że Chmielaki to święto dla troche mniej wtajemniczonych w piwne arkany, stąd pytanie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziPytanie: Czy ktoś z piwowarów wybiera się na Chmielaki? I kiedy?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TTOP Wyświetlenie odpowiedzimam pytanie do weteranów tej imprezy - czy warto przybywać na 3 dni, czy np w sobote dzieją się główne wydarzenia i w sumie to załatwia sprawę? Chciałbym wpaść, popróbować piwa, zrobić jakieś zakupy, konkurs i jego wyniki niezbyt mnie interesuje. Slyszałem trochę głosów, że Chmielaki to święto dla troche mniej wtajemniczonych w piwne arkany, stąd pytanie
Comment
-
-
@ kony - mniej więcej o taką informację mi chodziło W takim razie pewnie wybiorę się tam na jedeń dzień, pewnie sobotę. Mi jarmark nie przeszkadza, martwiłem się raczej o to, że więcej (99%) ludzi przyjdzie na kilka szybkich perły i tyle i nie będzie się dało porozmawiać z nikim o normalniejszych trunkach. Najwyżej będę żałował, ale tlyko jednego dnia w plecy, a nie - jak pierwotnie planowałem - całego weekendu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kony Wyświetlenie odpowiedziJa co prawda jestem piwowarem w stanie spoczynku ale będę w K-stawie od 20 do 26 sierpnia.
Ciężko odpowiedzieć na to pytanie bo nie wiem czego tak na prawdę oczekujesz. Trzeba mieć świadomość, że aktualnie Chmielaki to nic innego jak wielki odpust z tą różnicą, że można się napić piwa w trochę większym wyborze. Piwa możesz się napić w każdy dzień od piątku do niedzieli, imprezy towarzyszące masz wg harmonogramu na stronie organizatora. Generalnie, do południa jest znośnie a później zaczyna się robić ciasno, głośno i trzeba się sukcesywnie znieczulać piwem, żeby to wytrzymać. No chyba, że ktoś lubi taki jarmarczno-odpustowo-discopolowy klimat.
Comment
-
-
PINTA będzie polewać z beczki Ce n`est pas IPA, Viva la Wita i Dobry Wieczór. Oczywiście będzie też wybór butelkowy.
Poza PINTĄ na stoisku planujemy z beczki: Brackie, Porter, Maisel`s Weisse, Aktien Zwickl, Aktien Landbier Dunkel, Aktien Original.
Z całą pewnością jedno z ale poleje się na pompie.
Regały na stoisku zapełnimy ponadto zestawem kilkudziesięciu piw z importu.
Możemy też zabrać np beczkowego BrewDoga, tylko nie mam pewności co do trafności takiego pomysłu na tą imprezę?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chmielaki Wyświetlenie odpowiedziJeśli był Pan w zeszłym roku na Chmielakach to chyba zauważył Pan wprowadzone zmiany: podział na strefy, koniec z dyskotekami na stoiskach browarów, więcej przestrzeni dla ogródków piwnych, brak diso-polo... tak też będzie w tym roku. Chmielaki to miejsce spotkań i czas relaksu przy dobrym piwku i z dobrą muzyką. Pozdrawiamy i zapraszamy!
Natomiast, żeby nie być tylko na nie, podoba mi się pomysł z półmaratonem i to jeden z aspektów, który mnie motywuje do przyjazdu do K-stawu akurat w terminie Chmielaków.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedziMożemy też zabrać np beczkowego BrewDoga, tylko nie mam pewności co do trafności takiego pomysłu na tą imprezę?
No chyba, że Koreb i Edi znowu zaskoczą jakąś nowatorską ofertą
Comment
-
-
to jeszcze jedno pytanie- jak tam jest ze szkłem? Czy jak na FDP można kupić/ przynieść szkło i będzie ono przemywane przed nalaniem do niego piwa z beczek? Czy wszystko z plastiku?Wizja BrewDoga z plastikowej "szklanki" rzeczywiście może rodzić pewne wątpliwości czy warto wieźć takie specjały...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TTOP Wyświetlenie odpowiedzito jeszcze jedno pytanie- jak tam jest ze szkłem? Czy jak na FDP można kupić/ przynieść szkło i będzie ono przemywane przed nalaniem do niego piwa z beczek? Czy wszystko z plastiku?Wizja BrewDoga z plastikowej "szklanki" rzeczywiście może rodzić pewne wątpliwości czy warto wieźć takie specjały...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TTOP Wyświetlenie odpowiedzito jeszcze jedno pytanie- jak tam jest ze szkłem? Czy jak na FDP można kupić/ przynieść szkło i będzie ono przemywane przed nalaniem do niego piwa z beczek? Czy wszystko z plastiku?Wizja BrewDoga z plastikowej "szklanki" rzeczywiście może rodzić pewne wątpliwości czy warto wieźć takie specjały...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TTOP Wyświetlenie odpowiedziehh, czyli widać, że się rozbestwiłem warunkami na FDP Nic to, przyjedziemy z własnym szkłem, coś czuję, że klimat tego wydarzenia może być niezapomniany
Comment
-
Comment