2013.08.23-25 - Krasnystaw, 43. Chmielaki Krasnostawskie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Chmielaki
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2007.07
    • 51

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika betperf Wyświetlenie odpowiedzi
    Mam pytanie, czy w piątek będą już polewane piwa na rynku ?
    Tak jak co roku od godz. 9.00 w piątek browary mogą już polewać piwo.

Comment

• TTOP
      Porucznik Browarny Tester
      • 2013.03
      • 449

mam pytanie do weteranów tej imprezy - czy warto przybywać na 3 dni, czy np w sobote dzieją się główne wydarzenia i w sumie to załątwia sprawę? Chciałbym wpaść, popróbować piwa, zrobić jakieś zakupy, konkurs i jego wyniki niezbyt mnie interesuje. Slyszałem trochę głosów, że Chmielaki to święto dla troche mniej wtajemniczonych w piwne arkany, stąd pytanie

Comment

• kony
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2005.08
        • 1701

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
        Pytanie: Czy ktoś z piwowarów wybiera się na Chmielaki? I kiedy?
        Ja co prawda jestem piwowarem w stanie spoczynku ale będę w K-stawie od 20 do 26 sierpnia.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TTOP Wyświetlenie odpowiedzi
        mam pytanie do weteranów tej imprezy - czy warto przybywać na 3 dni, czy np w sobote dzieją się główne wydarzenia i w sumie to załatwia sprawę? Chciałbym wpaść, popróbować piwa, zrobić jakieś zakupy, konkurs i jego wyniki niezbyt mnie interesuje. Slyszałem trochę głosów, że Chmielaki to święto dla troche mniej wtajemniczonych w piwne arkany, stąd pytanie
        Ciężko odpowiedzieć na to pytanie bo nie wiem czego tak na prawdę oczekujesz. Trzeba mieć świadomość, że aktualnie Chmielaki to nic innego jak wielki odpust z tą różnicą, że można się napić piwa w trochę większym wyborze. Piwa możesz się napić w każdy dzień od piątku do niedzieli, imprezy towarzyszące masz wg harmonogramu na stronie organizatora. Generalnie, do południa jest znośnie a później zaczyna się robić ciasno, głośno i trzeba się sukcesywnie znieczulać piwem, żeby to wytrzymać. No chyba, że ktoś lubi taki jarmarczno-odpustowo-discopolowy klimat.

Comment

• TTOP
          • 2013.03
          • 449

@ kony - mniej więcej o taką informację mi chodziło W takim razie pewnie wybiorę się tam na jedeń dzień, pewnie sobotę. Mi jarmark nie przeszkadza, martwiłem się raczej o to, że więcej (99%) ludzi przyjdzie na kilka szybkich perły i tyle i nie będzie się dało porozmawiać z nikim o normalniejszych trunkach. Najwyżej będę żałował, ale tlyko jednego dnia w plecy, a nie - jak pierwotnie planowałem - całego weekendu.

Comment

• fans
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2010.04
            • 195

W niedziele zaczynają się też braki w asortymencie, to dla tych którzy myślą o zakupach.

Comment

• Chmielaki
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2007.07
              • 51

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kony Wyświetlenie odpowiedzi
              Ja co prawda jestem piwowarem w stanie spoczynku ale będę w K-stawie od 20 do 26 sierpnia.

Ciężko odpowiedzieć na to pytanie bo nie wiem czego tak na prawdę oczekujesz. Trzeba mieć świadomość, że aktualnie Chmielaki to nic innego jak wielki odpust z tą różnicą, że można się napić piwa w trochę większym wyborze. Piwa możesz się napić w każdy dzień od piątku do niedzieli, imprezy towarzyszące masz wg harmonogramu na stronie organizatora. Generalnie, do południa jest znośnie a później zaczyna się robić ciasno, głośno i trzeba się sukcesywnie znieczulać piwem, żeby to wytrzymać. No chyba, że ktoś lubi taki jarmarczno-odpustowo-discopolowy klimat.
              Jeśli był Pan w zeszłym roku na Chmielakach to chyba zauważył Pan wprowadzone zmiany: podział na strefy, koniec z dyskotekami na stoiskach browarów, więcej przestrzeni dla ogródków piwnych, brak diso-polo... tak też będzie w tym roku. Chmielaki to miejsce spotkań i czas relaksu przy dobrym piwku i z dobrą muzyką. Pozdrawiamy i zapraszamy!

Comment

• TTOP
                • 2013.03
                • 449

ok, sobota więc wydaje się pasować idealnie. Sprawdzimy i asortyment i atmosferę

Comment

• Żywiec
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2001.12
                  • 1571

PINTA będzie polewać z beczki Ce n`est pas IPA, Viva la Wita i Dobry Wieczór. Oczywiście będzie też wybór butelkowy.

Poza PINTĄ na stoisku planujemy z beczki: Brackie, Porter, Maisel`s Weisse, Aktien Zwickl, Aktien Landbier Dunkel, Aktien Original.

Z całą pewnością jedno z ale poleje się na pompie.

Regały na stoisku zapełnimy ponadto zestawem kilkudziesięciu piw z importu.

Możemy też zabrać np beczkowego BrewDoga, tylko nie mam pewności co do trafności takiego pomysłu na tą imprezę?

Comment

• kony
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2005.08
                    • 1701

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chmielaki Wyświetlenie odpowiedzi
                    Jeśli był Pan w zeszłym roku na Chmielakach to chyba zauważył Pan wprowadzone zmiany: podział na strefy, koniec z dyskotekami na stoiskach browarów, więcej przestrzeni dla ogródków piwnych, brak diso-polo... tak też będzie w tym roku. Chmielaki to miejsce spotkań i czas relaksu przy dobrym piwku i z dobrą muzyką. Pozdrawiamy i zapraszamy!
                    Szczerze mówiąc, nie pamiętam czy w ubiegłym roku Perła jeszcze robiła dyskotekę czy nie ale fakt że przez kilka lat nie dało się przez nich wysiedzieć w parku (no i jeszcze przez komary ). Dobra muzyka to rzecz gustu, oczywiście, i wszystkim się nie dogodzi. Na tłum spoconej tłuszczy, dzięki której przejście na drugą stronę miasta trwa godzinę organizator nic nie poradzi więc nie mam pretensji. Natomiast pisząc o jarmarczno-odpustowym charakterze mam głównie na myśli to co się rok w rok dzieje na całej głównej ulicy - wata cukrowa, tony chińskiego badziewia i pastowany "peruwiańczyk" grający na fletni z playbacku sprzedający swoje przeboje na CD to najłagodniejsze okazy tej szopki.
                    Natomiast, żeby nie być tylko na nie, podoba mi się pomysł z półmaratonem i to jeden z aspektów, który mnie motywuje do przyjazdu do K-stawu akurat w terminie Chmielaków.

Comment

• kony
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2005.08
                      • 1701

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedzi
                      Możemy też zabrać np beczkowego BrewDoga, tylko nie mam pewności co do trafności takiego pomysłu na tą imprezę?
                      Damy radę.
                      No chyba, że Koreb i Edi znowu zaskoczą jakąś nowatorską ofertą

Comment

• TTOP
                        • 2013.03
                        • 449

to jeszcze jedno pytanie- jak tam jest ze szkłem? Czy jak na FDP można kupić/ przynieść szkło i będzie ono przemywane przed nalaniem do niego piwa z beczek? Czy wszystko z plastiku?Wizja BrewDoga z plastikowej "szklanki" rzeczywiście może rodzić pewne wątpliwości czy warto wieźć takie specjały...

Comment

• kony
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2005.08
                          • 1701

to jeszcze jedno pytanie- jak tam jest ze szkłem? Czy jak na FDP można kupić/ przynieść szkło i będzie ono przemywane przed nalaniem do niego piwa z beczek? Czy wszystko z plastiku?Wizja BrewDoga z plastikowej "szklanki" rzeczywiście może rodzić pewne wątpliwości czy warto wieźć takie specjały...
                          Na pewno można kupić szkło na stoisku Krainy Piwa (Pinta). Wszyscy standardowo sprzedają w plastiku, niektórzy mogą ci nalać do Twojej szklanki a niektórzy nie chcą i musisz sobie sam przelać.

Comment

• kishar
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2003.10
                            • 1691

Raczej wszystko z plastiku i jak ktoś chce mieć lane piwo w szkło to pozostaje tylko własne, co do przemywania to też raczej we własnym zakresie, tak było przynajmniej w trakcie poprzednich edycji.

Comment

• TTOP
                              • 2013.03
                              • 449

ehh, czyli widać, że się rozbestwiłem warunkami na FDP Nic to, przyjedziemy z własnym szkłem, coś czuję, że klimat tego wydarzenia może być niezapomniany

Comment

• kony
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2005.08
                                • 1701

ehh, czyli widać, że się rozbestwiłem warunkami na FDP Nic to, przyjedziemy z własnym szkłem, coś czuję, że klimat tego wydarzenia może być niezapomniany
                                Jakieś 2-3 lata temu była cholernie upierdliwa akcja US i Sanepidu. Walili mandatami na lewo i prawo więc nikt nie chce nadstawiać tyłka, żeby mu ktoś zarzucił że sprzedał piwo do brudnej szklanki albo ilość niezgodną z tym co na paragonie.

Comment

Przetwarzanie...
                                X