2013.11.16-17 - Poznań, Poznańskie Targi Piwne
Collapse
X
-
Comment
-
Tak jak rok wstecz, zajrzymy i tym razem pozacierać i pochmielić w trakcie Poznańskich Targów Piwnych. Na sobotę przewidujemy uwarzyć co nieco z zacieraniem natomiast w niedzielę oprzemy się na ekstraktach, które sobie wspólnie nachmielimy. Co pójdzie do gara jeszcze jest kwestią otwartą,ale dam znać w odrębnym wpisie. Jeśli ktoś chciałby coś zamówić z oferty sklepu z pominięciem kosztów dostawy, niechaj zajrzy tu: http://www.browar.biz/forum/showthre...04#post1150304- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
PTP już coraz bliżej, dlatego zamieszczamy trochę szczegółów, na początek poniżej lista browarów, z których pojawią się piwa lane. Lista oczywiście może ulec drobnym modyfikacjom. Konkretne piwa, które będą lać się na festiwalu, będzie można w najbliższych dniach znaleźć na stronie targipiwne.pl
Polska
AleBrowar
Amber
Artezan
Bracki Browar Zamkowy
Browar Zamkowy w Raciborzu
Browary Łódzkie
Edi
Fortuna
Haust
Kompania Piwowarska
Majer
Miłosław
Olbracht
Olimp
Pinta
Pracownia Piwa
Sulimar
Szałpiw
Ursa Maior
Widawa
Czechy
Broumov
Krakonos
Nova Paka
Pilsner
Primator
Rohozec
Niemcy
Erdinger
Schlenkerla
Anglia
Shephard Neame
Szkocja
BrewDog
Holandia
De Molen
USA
Flying Dog
Belgia
LupulusPonad 300 piw butelkowych, 10 piw lanych, chłodnia na kegi!
Zapraszamy! Poznań, św. Marcin 8
http://www.setkapub.pl
http://www.facebook.com/setkapubComment
-
Z Polskich browarów będzie także Kormoran i Gościszewo, i fura piw z importuComment
-
W trakcie Poznańskich Targów Piwnych i V Poznańskiego Konkursu Piw
Domowych będzie także obecne stanowisko www.CentrumPiwowarstwa.pl i
www.Browar.Biz.
W ramach naszej obecności poprowadzimy całkiem luźną szkółkę
warzelną w sobotę i w niedzielę. Natomiast piwnych
żółtodziobów zapraszamy na ścieżkę edukacyjną pt. Jak powstaje piwo i
pogawędki przy piwie.
Salę targową będziemy dogrzewać kociołkiem warzelnym wg planu:
- sobota, między 12:00 a 18:00: zatrzemy brzeczkę opartą
wyłącznie o słód monachijski, nachmielimy wyłącznie szyszką
chmielową, docelowo będzie to piwo górnej fermentacji.
- niedziela, między 12:00 a 14:00: nachmielimy porządnie
brzeczkę opartą o ekstrakty słodowe, w efekcie stworzymy piwo
górnej fermentacji w stylu American Pale Ale. Chcemy tym samym pokazać
także prostszą (niż zacieraną) ale ambitną drogę do własnego piwa.
Na warzenie zapraszamy przede wszystkim nowych w tym fachu, ale także
doświadczeni są mile widziani co by także mogli nieść "kaganiec"
oświaty i służyć radą.
Do uwarzenia posłużą nam surowce piwowarskie z naszego
www.CentrumPiwowowarstwa.pl . Udział w warzeniu jest oczywiście bezpłatny.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Się z Wrocka ktoś wybiera? Ja może wskoczę w poranny pociąg i wrócę wieczorem tego samego dnia (sobota).Comment
-
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Może nie znalazłem tej informacji, a może jej nie było - czy będzie możliwość kupna piwa na próbki np. 0,2 l jak to jest np. na FDP czy Żywcu?(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Cala idea wydarzenia opiera się no możliwości spróbowania nowych smaków. Dlatego każdy z gości zostanie wyposażony w szklankę ze specjalną podziałką (100, 200 i 300 ml), dzięki której będzie mógł degustować różne rodzaje piwa.w co wątpię, chyba, że zamiast szkła rozdawać będą plastik
. Ja w każdym razie przyniosę swoje szkło z odpowiednią podziałką.
Comment
-
Czy ja wiem? Na liście piw i w programie dość bogato reprezentuje się Kompania Piwowarska, to może zasposorowali.Comment
-
Impreza frekwencyjnie bardzo dopisała, widać było wąskie gardło na nalewakach, w pewnym momencie doczekanie się na swoją kolej graniczyło z cudem. Niektórzy wystawcy spłukali się z asortymentu jeszcze w sobotęU organizatora był dostępny folder i plan godzinowy Targów oraz szklaneczki z podziałką na mniejsze próbki. Były dostępne fajne piwka, w tym i premierowe z Pinty (się nie załapałem). Spotkałem Marka z Pinty - Ziemek, Grzesiu skombinujcie mu pomocnika bo mu kręgosłup strzeli
) Oprócz piwa można było tym razem już coś sensowniejszego przekąsić, choć polecam organizatorom zdopingowanie wystawców jedzeniowych do wystawiania przystępniejszych cenowo wiktuałów serwowanych na gorąco (np. średniego smaku, ale duża, kiełbasa z patelni w cenie 18zł, tj. 70zł / kg). Lotny patrol burgerowy stał na zewnątrz przy "palarni". Obok spraw na gorąco było stanowisko serowe i wędliniarskie.
Na stanowisku piwowarskim uwarzone piwa (zacierane, ekstraktowe) od wczoraj/dzisiaj fermentują. Duże zainteresowanie warzeniem, za co dziękuję w imieniu Centrum Piwowarstwa.
Troszkę żałuję że nie mogłem być na miejscu w charakterze powiedzmy niezawodowym, bo wtedy mógłbym spokojnie pogadać z dobrymi znajomymi trochę mniej zdawkowo, no i posmakować wielu piw bez oglądania się na zegarekCo prawda można było to teoretycznie nadrobić po 19:00 ale wtedy byłem już totalnie wypompowany z energii, bo i jakieś choróbsko mnie rozkładało od piątku
Impreza zatem w odczuciu ogólnym bardzo udana, dzięki za organizację! Drobne poprawki zawsze można poczynić żeby za rok było jeszcze lepiej, gdzie mam nadzieję spotkamy się ponownieOstatnia zmiana dokonana przez ART; 2013-11-18, 11:56.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!