2014.05.09-11 - V Festiwal Dobrego Piwa i XI Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • VanPurRz
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 4229

TO na szczęście jest OK chociaż nie spodziewałem się, że zrobią mecz w poniedziałek.
    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

Dlaczego? Przecież Eurosport musi coś pokazywać w te poniedziałki. Tylko do końca tego sezonu. Od przyszłego mecze tylko na nc+

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• emes
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.08
        • 4275

W czasie FDP to chociażby policja nie wydała by zgody na mecz, tak samo strażacy. Organizator nie jest jedynym decydującym gdzie i kiedy mecz się odbędzie.

Comment

• Ravf
          Porucznik Browarny Tester
          • 2013.06
          • 264

A już liczyłem na pokazy z kultury picia piwa

Comment

• concerto
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            🍼
            • 2003.09
            • 859

Zloty przeważnie przeciągają się na poniedziałek, więc można by i FDP lekko przedłużyć.
            "... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"

Comment

• pelede
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2009.06
              • 1

Witam
              Nie znalazłem nigdzie informacji co do "udziału" dzieci w imprezie.
              W regulaminie przeczytałem, że będzie wydzielona strefa dla dzieci, gdzie będzie obowiązywał całkowity zakaz spożywania alkoholu. Moje pytanie brzmi:
              - w jaki sposób to będzie zorganizowane?
              - czy będzie to ogrodzony plac zabaw, czy kawałek zieleni ?
              - ogólnie czy dziecko będzie można czymś zająć i czy zabieranie 6latki na ten festiwal to dobry pomysł ?

Bardzo proszę o informację z uwagi na to, że mieszkam ok 400 km od Wrocławia a chcę upiec 3 pieczenie na jednym ogniu - FDP dla mnie, starówka dla małżonki a ZOO dla dziecka a jakoś nie wyobrażam sobie degustacji ze znudzoną córką pytającą co 2 min. "czy długo jeszcze " )....

Comment

• Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

Dla dzieci jak co roku będzie wesołe miasteczko, w odpowiedniej odległości od centrum wydarzeń piwnych. Niebawem zamieścimy plan terenu z rozmieszczeniem wszystkich atrakcji.

Jest już wstępna lista browarów, z których piwa będą się lały z nalewaków:

Oprócz tego będzie lista wystawców z wymienionymi piwami, jakie u nich będą. Jak zwykle wszystko będzie uzupełniane zapewne do ostatniego dnia przed FDP - ja też bym chciała już teraz mieć pełną listę, ale nie ma lekko - niektórzy jeszcze pracują nad zestawem w swoich nalewakach, a inni czekają, aż im zapcham skrzynki ponagleniami o podanie listy piw Wot żyzń.
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Marusia
                  Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

Jest pomylona ilość wystawców z ilością browarów oczywiście, a po za tym lista browarów i tak jest jeszcze rozwojowa.
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• mateusz08
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2013.06
                    • 36

A ja mam pytanie trochcę dziwne lepiej być w piątek czy w niedzielę? Niestety sobota odpada

Comment

• Pendragon
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13952

W piątek. Do niedzieli najlepsze piwa będą wypite, a część stoisk może być zamkniętych lub ze słabą ofertą - to co im jeszcze zostało. Z drugiej strony w niedzielę wieczorem można liczyć na promocje
                      Last edited by Pendragon; 2014-04-24, 10:22.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• mateusz08
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2013.06
                        • 36

Tak właśnie myślałem szkoda bo najlepiej bylo by być 3 dni

Comment

• Livres
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2012.04
                          • 324

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                          W piątek. Do niedzieli najlepsze piwa będą wypite
                          A w piątek mogą być jeszcze nie podpięte.
                          W ubiegłym roku byłem w piątek i w sobotę i na Troubadour Magma się nie doczekałem, więc nie ma reguły. A przynajmniej mam nadzieję, że nie ma, bo tym razem będę tylko w niedzielę.

Comment

• Pendragon
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

Tak to już jest - nie przypilnujesz wszystkiego na co masz ochotę. Albo jeszcze nie podpięte, albo już wypite, a czasami i nie dowieźli.

Comment

• mateusz08
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2013.06
                              • 36

No i jednak będę w niedzielę, jest szansa że dostanę jeszcze szkło festiwalowe?

Comment

Przetwarzanie...
                              X