Ok., dzięki wielkie za wskazówkę. W PR twierdzili uparcie, że wgląd do nowego rozkładu ich pociągów pojawi się dopiero ok. 15.06. W takim razie już niedługo podamy rozkład kursowania busa festiwalowego.
2014.06.28-29 - Annopole, II Festiwal Piw Rzemieślniczych
Collapse
X
-
2014.06.24 - Zaproszenie do Annopola, festiwalu innego niż pozostałe. - Browar.biz
Po raz drugi już wielkopolskie Annopole gościć będzie miłośników piw pochodzących z browarów rzemieślniczych. Organizowany w dniach 28-29 czerwca II Festiwal Piw Rzemieślniczych to najprawdopodobniej najbardziej oryginalna impreza piwowarska w naszym kraju. O jej wyjątkowości świadczy między innymi skład browarów, które zapowiedziały swój udział, jak również obecność piwowarów tam pracujących.
(...)
Darek Dąbrowski, Browar.biz
Całość wiadomości:
Last edited by ART; 2014-06-24, 11:09.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
My się wybieramy w tym roku. Ktoś jeszcze zamierza przybyć?Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Jadę w sobotę z namiotem ale wracam już w niedzielę koło południa.
Jeżeli komuś zbywają podstawki z jego piwnych wojaży to z przyjemnością je przejmę"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedziMy się wybieramy w tym roku. Ktoś jeszcze zamierza przybyć?
Comment
-
-
Bardzo kameralna impreza, piknikowa atmosfera, można na spokojnie wyluzować się i zmniejszyć obroty przy dobrym piwie. Pole namiotowe - bezpłatne - to miły gest, sprawiający że można nie nadwyrężyć budżetu, który przeznaczyło się na żetony Bez pośpiechu i większych kolejek (co pewnie nie zadowoliło wystawców ) można było skosztować wszystkich piw. Koszt 3,5 za 150ml polskiej produkcji (+ 10* czeska), 5zł za zagramaniczne piwa. Impreza ma potencjał, scena koncertowa nie jest specjalnie konieczna w moim mniemaniu, chętnie wybierzemy się ponownie.
Ojciec na pewno uzupełni listę piw, więc go nie będę wyręczał. O.
Aha, niestety Padlina Szarika nie spełniła oczekiwań i nie zaserwowała jakiegoś hitu na miarę XIII Zlotu BrowarBizu (powstał pomysł na założenie kontrbandu pt. Padlina Admina).- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
A co tu uzupełniać, Darek w swoim artykule wyczerpująco potraktował ten temat ( odnośnik - patrz post # 20 ). Z polskich nowości - premiera Piknika z dzikiem ( Gzub ) i AIPA z Bednar. Jako ciekawostkę można jeszcze wymienić Salzpeicher sour porter -cherry ( Freigeist Bierkultur ) - sour porter z solą i wiśniami.
Ciekawy pomysł z zawieszką ( druciany koszyczek na szkło festiwalowe, zawieszane na szyi za pomocą okolicznościowej tasiemki ).
Smaczne, niedrogie jedzenie - tu przebojem był moim zdaniem "jeż cebulowy" w dwóch smakach.
Chyba się starzeję, bo coraz bardziej lubię takie kameralne, spokojne imprezy
Podziękowania dla OrganizatorówOchotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
-
Totalnie zwolnione obroty...spokój,w tle leciał Maanam...Jeżyk cebulowy do piwa jak najbardziej ale i bigosik wszedł szybko!!Piwa bardzo dobre,mój typ padł na młodziutki{chyba miał premiere} czeski Clock!Bardzo fajna impreza!....nie wiem czy potem lało,zwinałem sie wczesniej...ale jest O.K.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Radek70 Wyświetlenie odpowiedziPiwa bardzo dobre,mój typ padł na młodziutki{chyba miał premiere} czeski Clock!
Pod względem gatunków było dużo i oryginalnie - w stylach belgijskich, alternatywnych niemieckich, amerykańskich, czeskich. Był też sklep z bardzo dużym wyborem piw oraz szkła.
Impreza kameralna, organizatorzy bardzo mili, wykonali kawał dobrej roboty po stronie organizacji - transport, nocleg na wystawców, atmosfera jedzenie smaczne, nie było kiczowato-festynowo. Bardziej piknikowo, gdzie spotkali się znajomi. Festiwal może być też świetną imprezą branżową, spotkaniem piwowarów, to możliwość nawiązania nowych kontaktów i znajomości a może nawet szans na wspólne "kolaboracyjne" warzenie, które jest coraz bardziej modne. Zresztą podobało mi się podejście wystawców, którzy chętnie częstowali własnym piwem, opowiadali o nim, widać że cieszy ich to co robią, a przyjechać z Belgii, Niemiec czy Holandii to jednak wyprawa.
Gdyby taka impreza odbyła się w np. Warszawie, czy w innym dużym mieście, z miejsca stałaby się kultową. Jak widać jednak peryferyjne położenie Annopola każe spojrzeć bardziej krytycznie na "piwną rewolucję" w naszym kraju, która ma taki miastowo-kawiarniany, nieco (mniej lub bardziej) snobistyczny charakter. Z drugiej strony poza Annopolem, trudno byłoby o wspomniane zwolnione obroty, luz i spokój jaki towarzyszył imprezie. Jedno jest pewne - festiwal jest inny niż pozostałe i cieszę się, że mogłem tam wpaść.
Kilka fotek:
Comment
-
Comment