2014.08.30 - Wrocław, Beer Geek Madness 2014

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgoda
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.05
    • 3516

Premium geeki.
    Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19260

To nawet nie pytam ile JBO Mikkelery

Comment

• jacekwerner
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2004.05
        • 2850

Czemu ? Kto pyta, nie błądzi
        "Piwa Mikkellera - 0,2l w cenie od 10 zł (5 żetonów) do 18 zł (9 żetonów) oraz 0,4l od 16 zł (8 żetonów) do 30 zł (15 żetonów)".
        Ochotnicza Straż Piwna
        BAZA = 7446

Comment

• emes
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.08
          • 4275

Brawo dla Kuby z Chmielarni, prawdziwy Show Man. Mason też pokazał klasę. Świetna impreza .Piwa warte przejechania kilkaset kilometrów.
          P.S Zastrzegam sobie prawo do błędów
          Niezawodny Docent pewnie niebawem zrelacjonuje imprezę na swoim blogu i tu.

Comment

• kris__
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2011.07
            • 95

Nowa impreza piwna o innowacyjnej formule

a na czym polegała ta innowacyjna formuła?
            seks to nie wszystko, jest jeszcze piwsko:P

Comment

• iron
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2002.08
              • 6717

Innowacyjna formuła polega na sprawnym wyciąganiu dutków od gawiedzi w otoczce ładnych słów pochodzących z języka obcego...

Są pewne granice ceny, która można zapłacić nawet za dobre piwo - jak chcesz je przekroczyć, musisz wymyślić jakiś "event" i odpowiednio go nazwać - ot i cała tajemnica...

P.S. Nie byłem, ale w niczym mi to nie przeszkodzi krytykować - to tak jak z krytykami filmowymi, oni też nie marnują czasu na oglądanie filmów, tylko piszą ich recenzje
              Last edited by iron; 2014-08-30, 23:37.
              bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
              Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
              Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• wasyll
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2008.09
                • 1823

Pomimo, iż do miejsca imprezy miałem kilka km, odpuściłem. Tym samym chciałem podziękować browarowi SzałPiw za opublikowanie zdjęcia na fedbuku, które zobaczyłem 15min przed planowanym wyjściem, a przedstawiającym kilometrowe kolejki do stoisk.
                www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

• emes
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.08
                  • 4275

Ograniczenie się do kwękania na forum też jest rozrywką i może się stać źródłem bogactwa z zaoszczędzonych wydatków pozadomowych
                  Last edited by emes; 2014-08-31, 09:34.

Comment

• jacer
                    • 2006.03
                    • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedzi
                    Innowacyjna formuła polega na sprawnym wyciąganiu dutków od gawiedzi w otoczce ładnych słów pochodzących z języka obcego...
                    Gdybyś choć trochę się znał na piwie to byś wiedział, że Beer Geek to nazwa piwa browaru Mikkeler a Madness to wrocławski kultowy klub muzyczny.

Stąd połączenie Beer Geek Madness, bo gościem specjalnym był Mikkeler.
                    Milicki Browar Rynkowy
                    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                    No Hops, no Glory :)

Comment

• wasyll
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2008.09
                      • 1823

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                      Gdybyś choć trochę się znał na piwie to byś wiedział, że Beer Geek to nazwa piwa browaru Mikkeler a Madness to wrocławski kultowy klub muzyczny.

Widzę, że znać się na piwie zaweira w sobie znajomość wszelkiej maści piw uwarzonych przez x browarów na świecie. Tak, czy siak wychodzi na to, że każdy na forum jest idiotą, bo poznać wszystkie piwa... ugh!

Emes, po FDP po prostu nie bawi mnie przechodzenie z jednej kolejki do drugiej. Twój post traktuję jako żart i niech tak zostanie.
                      www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

• e-prezes
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2002.05
                        • 19260

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedzi
                        Określenie "odjechane" było użyte do 12 kranów Mikkellera, ale oczywiście jeden cytuje coś wyrwane z kontekstu, a drugi z tego sobie układa rebusy.
                        Zwróciłem uwagę na to, że tylko te 4 polskie były wystarczająco odjechane i zastanawiałem się ile mogą kosztować. Znając ten pułap mogłem domniemywać ile będą kosztować Mikkelery. Byłem przekonany, że przy takich jak zacytowano cenach będzie to impreza kameralna, ale jak widać po deklaracjach przyjścia z FB Wrocław ma sporo ludzi chętnych dać się oskubać. Również mniemam, że wychodząc z tej imprezy było się lżejszy o te 60 dych co najmniej. A prawdopodobnie niektórzy wyszli bez blisko 100 zł. Cóż można tylko pozazdrościć takiej publiki i życzyć organizatorom kolejnych edycji równie dobrej jak nie lepszej następnej edycji.

Comment

• jacer
                          • 2006.03
                          • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                          Cóż można tylko pozazdrościć takiej publiki i życzyć organizatorom kolejnych edycji równie dobrej jak nie lepszej następnej edycji.
                          A ja życzę by festiwal w Warszawie równie wypalił co ten drugi we Wrocku. Z całego serca życzę Hasintusowi aby im się wszystko udało.

Jakoś mam dziwne przekonanie, że też będą kolejki a ceny będą podobne.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll Wyświetlenie odpowiedzi
                          Widzę, że znać się na piwie zaweira w sobie znajomość wszelkiej maści piw uwarzonych przez x browarów na świecie.
                          Nie przesadzaj, to nie była trudna zagadka. Jedna z prostszych.
                          Last edited by jacer; 2014-08-31, 10:29.
                          Milicki Browar Rynkowy
                          Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson

Comment

• iron
                            • 2002.08
                            • 6717

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi

Zwłaszcza z wiedzy o piwie wynika, że Madness to kultowy wrocławski klub muzyczny

A bawcie się dobrze i wydawajcie swoje pieniądze na co chcecie - takie samo wasze prawo, jak moje to skomentować - to tak, na marginesie - jakbyś choć trochę się znał na demokracji to być to wiedział
                            Last edited by iron; 2014-08-31, 11:01.
                            bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                            Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                            Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• jacer
                              • 2006.03
                              • 9875

Przyznaję, z Madness było trudniej.

A tak w ogóle to typowe podejście kibola. Nie nasz to trzeba skopać Czyż nie, ironie?
                              Milicki Browar Rynkowy
                              Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

• Pancernik
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2005.09
                                • 9787

Hm, to teraz czekam na odpowiedź innych miast Polski, które w jakimś swoim kultowym klubie muzycznym zorganizują piwną imprezę.
                                Sugeruję do nazwy klubu (nie musi być nawet muzyczny) dokleić nazwę udanego weizenbocka z rzemieślniczego Olbrachta. Frekwencja murowana!

Comment

Przetwarzanie...
                                X