Mazowiecki Oddział Terenowy PSPD ma zaszczyt zaprosić wszystkich piwowarów (i nie tylko) do Strefy Piwowara Domowego na Warszawskim Festiwalu Piwa.
W programie nie zabraknie atrakcji dla każdego, bez względu na wiedzę i doświadczenie w domowym warzeniu piwa. Przygotowaliśmy szereg wykładów prowadzonych przez doświadczonych piwowarów domowych, blogerów i browarników rzemieślniczych.
Większość wykładów jest bezpłatna. Dla osób bardziej doświadczonych, przygotowaliśmy bloki płatnych wykładów specjalistycznych. Prowadzić je będą doświadczeni piwowarzy domowi i rzemieślniczy, m.in. podwójny zwycięzca Grand Championa Czesław „dagome” Dziełak, Piotr „coder” Wypych z browaru Artezan czy Michał Kopik z blogu Piwny Garaż i browaru Kingpin.
Cena za jeden wykład wynosi 25 zł, dla członków PSPD 20 zł. Przygotowaliśmy też karnet na wszystkie wykłady na 2 dni (6 wykładów), który kosztuje odpowiednio 100 zł i 80 zł dla członków PSPD. Oczywiście wśród wykładów bezpłatnych nie zabraknie również ciekawych tematów. Wykład o drożdżach poprowadzi Filip Paprocki z pierwszej polskiej firmy produkującej płynne drożdże - Fermentum Mobile. Dowiemy się z niego nie tylko o historii Saccharomyces , ale również o tym jak powstała firma Fermentum Mobile i jakie ma plany na przyszłość. W sobotę „gwoździem programu” będzie ogłoszenie wyników II Warszawskiego Konkursu Piw Domowych. Zapraszamy również na panel dyskusyjny o polskiej scenie piwnej z udziałem przedstawicieli kilku czołowych polskich browarów rzemieślniczych. Oprócz samych wykładów będzie można obejrzeć również stoiska na których zostaną zaprezentowane surowce piwowarskie, przybliżymy cały proces warzenia piwa w domu, a także zaprezentujemy przykłady specjalistycznego szkła do degustacji piwa.
Szczegółowy harmonogram wykładów jest dostępny na stronie http://warszawskifestiwalpiwa.pl/program.htm. Można się tam również dowiedzieć o szczegółach zapisu na wykłady płatne.
W programie nie zabraknie atrakcji dla każdego, bez względu na wiedzę i doświadczenie w domowym warzeniu piwa. Przygotowaliśmy szereg wykładów prowadzonych przez doświadczonych piwowarów domowych, blogerów i browarników rzemieślniczych.
Większość wykładów jest bezpłatna. Dla osób bardziej doświadczonych, przygotowaliśmy bloki płatnych wykładów specjalistycznych. Prowadzić je będą doświadczeni piwowarzy domowi i rzemieślniczy, m.in. podwójny zwycięzca Grand Championa Czesław „dagome” Dziełak, Piotr „coder” Wypych z browaru Artezan czy Michał Kopik z blogu Piwny Garaż i browaru Kingpin.
Cena za jeden wykład wynosi 25 zł, dla członków PSPD 20 zł. Przygotowaliśmy też karnet na wszystkie wykłady na 2 dni (6 wykładów), który kosztuje odpowiednio 100 zł i 80 zł dla członków PSPD. Oczywiście wśród wykładów bezpłatnych nie zabraknie również ciekawych tematów. Wykład o drożdżach poprowadzi Filip Paprocki z pierwszej polskiej firmy produkującej płynne drożdże - Fermentum Mobile. Dowiemy się z niego nie tylko o historii Saccharomyces , ale również o tym jak powstała firma Fermentum Mobile i jakie ma plany na przyszłość. W sobotę „gwoździem programu” będzie ogłoszenie wyników II Warszawskiego Konkursu Piw Domowych. Zapraszamy również na panel dyskusyjny o polskiej scenie piwnej z udziałem przedstawicieli kilku czołowych polskich browarów rzemieślniczych. Oprócz samych wykładów będzie można obejrzeć również stoiska na których zostaną zaprezentowane surowce piwowarskie, przybliżymy cały proces warzenia piwa w domu, a także zaprezentujemy przykłady specjalistycznego szkła do degustacji piwa.
Szczegółowy harmonogram wykładów jest dostępny na stronie http://warszawskifestiwalpiwa.pl/program.htm. Można się tam również dowiedzieć o szczegółach zapisu na wykłady płatne.
Comment