2014.10.10-12 - Warszawa, Warszawski Festiwal Piwa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9787

Żeby trochę pohejtować: koszulka WFP jest z gorszej bawełny, niż ta zlotowa...

Comment

• Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

Bardzo fajny debiut. Wady już wszystkie zostały wymienione, więc nie będę się znęcać Z zalet - największą był dla mnie jako klienta brak kolejek po piwo

Zaletą dla osoby, która zajmuje się organizacją piwnych atrakcji na FDP było to, że mogłam swobodnie porozmawiać z wystawcami, a to też było wynikiem tego, że nie było kolejek.

Wiem, że wymienione zalety niekoniecznie występują jako zalety z punktu widzenia wystawców, ale chyba sumarycznie nie było źle.

Mam nadzieję, że uda się zmienić lokalizację imprezy - i trzymam kciuki za kolejne edycje.
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
        By rozładować kolejki można by wprowadzić przedsprzedaż żetonów.
        Myślałem, że to była impreza "żetonowana" i stąd takie kolejki na wejściu a brak ich na stoiskach. Nie bardzo więc rozumiem z czego one się brały, wszyscy płacili stówami? Moją ideą była przedsprzedaż, a nie sam fakt wydawania żetonów.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• gwzd
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2012.01
          • 622

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
          Myślałem, że to była impreza "żetonowana" i stąd takie kolejki na wejściu a brak ich na stoiskach. Nie bardzo więc rozumiem z czego one się brały, wszyscy płacili stówami? Moją ideą była przedsprzedaż, a nie sam fakt wydawania żetonów.
          Być może z faktu wydawania pakietów festiwalowych z koszulką, szkłem itp., które część osób wykupiła z wyprzedzeniem i odbierała pierwszego dnia festiwalu. Tak strzelam

Comment

• VanPurRz
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2008.09
            • 4229

Z faktu, że było jedno wejście, zaczęto wpuszczać z opóźnieniem, płatnego wejścia (wydawanie reszty), a ludzi stało w kolejce ok. 700 osób i ciągle dochodzili nowi. Oczywiście piszę o piątku, bo w sobotę był luz (pewnie "Warszawa" pojechała już do domu - hehehe - potraktujecie to jak żart i na luzie).
            "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• e-prezes
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19260

Jeśli dobrze pamiętam z filmiku Kopyra druga edycja w połowie kwietnia 2015, czyli nie za rok.

Comment

• Neptune
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2013.09
                • 184

17-19 kwietnia z tego co pamiętam ma być druga edycja. Z przyjemnością również i na nią zawitam.

Co do pierwszej edycji - muszę także dorzucić swoje trzy grosze.

Był to mój pierwszy festiwal piwny.
                Wady wszystkie zostały już tu wymienione i opisane. Półgodzinna kolejka do wejścia jeszcze nie bolała mnie tak bardzo. Bardziej przeszkadzał mi brak miejsc do siedzenia, choć rozumiem że było to podyktowane spodziewaną frekwencją i brakiem miejsca. Niektórzy ten problem rozwiązywali siadając na trawce, lub wprost na betonie.

Z oferty piwnej byłem zadowolony, jako że jeszcze wielu z nich nie spróbowałem. Byłem też bardzo zadowolony z wykładów.
                Podobał mi się też brak kolejek i akceptowalne ceny piwa. Podobała mi się niedziela, jako dzień, gdy już na spokojnie mogłem przyprowadzić swoich niepiwnych znajomych i po prostu posiedzieć przy dobrym piwie we względnej ciszy, pogadać i uświadomić ich trochę.

Ogólnie festiwal na duży plus; jak wspomniałem wcześniej, na drugą edycję też przyjdę, a za miesiąc może przejadę się do Poznania...

Comment

• becik
                  🍼🍼
                  • 2002.07
                  • 14999

Na festiwalu nie bylem, ale czy nie można było problemu wejściówek rozwiązać tak, że np 1-2h przed otwarciem są dwa, czy jedno stanowisko gdzie sprzedaje się wejściówki czy bilety, a przy otwarciu o 16 po prostu wpuszcza za ich okazaniem?
                  Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• tristan_tzara
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2007.12
                    • 1038

Albo sprzedaż internetowa. Cześć osób już miałaby bilety i tylko okazywala na miejscu.

Comment

• iron
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2002.08
                      • 6717

Tyle że nie było biletów tylko stempelek na rękę - internetowo raczej trudno wysłać takie coś
                      Ale prawda że w piątek to wybitnie nie zagrało - jedno stanowisko do wpuszczania - może dlatego, że była jedna kasa fiskalna, a może dlatego, że przyszło zapewne wielu kołnierzyków z okolicznych biurowców, bo coś się dzieje?
                      Last edited by iron; 2014-10-19, 12:43.
                      bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                      Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                      Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• tristan_tzara
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2007.12
                        • 1038

Ale z internetową sprzedażą to bardziej propozycja na kolejną edycję

Comment

• Neptune
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2013.09
                          • 184

Albo po prostu otworzyć w piątek wcześniej, powiedzmy o 12. Wówczas nie będzie tak, że wszyscy rzucają się do wejścia punkt 16, tylko ruch będzie rozłożony w czasie.

Comment

• doktorfff
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2012.06
                            • 20

Browar Faktoria_okazanie.

Tak mnie naszło żeby poszperać i poszukać czy nie znajdę pana MICHAŁA z obsługi browaru FAKTORIA. Udało się, znaleziony został przypadkiem jak odwiedzałem stronę Tomka Kopyry. Poniżej wklejam jego zdjęcie, jak będziecie mieli kiedyś okazję spotkać tego pana to uważajcie żeby was nie posądził o kradzież!!
                            Last edited by ART; 2014-10-21, 13:32.

Comment

• ART
                              mAD'MINd
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2001.02
                              • 23926

O rety... zdjęcie usunięte. Zrób mu pokazowy proces cywilny
                              Last edited by ART; 2014-10-21, 13:33.
                              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• e-prezes
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2002.05
                                • 19260

A mnie interesuje czy festiwal dla wystawców odniósł... może nie sukces, bo wielcy nie piali z zachwytu, ale też o klapie nikt nie mówił. Jestem ciekaw czy wśród gości byli przedstawiciele nowych (lub takich, które takich piw jeszcze nie miały w ofercie) sklepów, pubów, hurtowni... czy kisiliśmy się we własnym gronie
                                Taki czy inny festiwal jest przecież polem doświadczalnym dla potencjalnych dystrybutorów takiego piwa. Ile jest ludzi chętnych kupić i możliwość własnej oceny nowych produktów.
                                Last edited by e-prezes; 2014-10-30, 19:37.

Comment

Przetwarzanie...
                                X