6-7 września w browarze, czyli w czasoprzestrzeni odbywania się giełdy będzie Festiwal Piwa. Mozecie coś na ten temat powiedzieć? Info na puszkach piwa już jest. Na stronie browaru jeszcze nic nie ma.
2014.09.04-07 - Lublin, VI Europejski Festiwal Smaku
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi6-7 września w browarze, czyli w czasoprzestrzeni odbywania się giełdy będzie Festiwal Piwa. Mozecie coś na ten temat powiedzieć? Info na puszkach piwa już jest. Na stronie browaru jeszcze nic nie ma.
-
-
Wygląda na to, że na terenie starego browaru gdzie odbywać się będzie giełda oraz lubelski konkurs piw domowych będą także rozstawione budy z jedzeniem w ramach Food Truck Festival. Mam nadzieję, że wszystko to się pomieści i nie będzie ze sobą kolidować.Last edited by e-prezes; 2014-08-02, 09:32.
Comment
-
-
Fragmenty z Dziennika Wschodniego:
Monachium ma Oktoberfest. Belgrad – Belgrad Beer Fest, który jest jednocześnie wielkim festiwalem muzycznym. Lublin będzie miał Festiwal Piwa. Pierwsza edycja już we wrześniu w browarze PerłaJaki ser, takie piwo
W historii browarnictwa koźlak przygotowywany był wyłącznie na specjalne okazje. Taką okazją będzie projekt "Jaki ser, takie piwo”, podczas którego 7 serowarów zagrodowych z całej Polski przygotuje sery nawiązujące smakiem do lubelskiego piwa Perła Koźlak.
(...) Projekt "Jaki ser, takie piwo” to część Festiwalu Piwa, który towarzyszy 6 edycji Europejskiego Festiwalu Smaku 4–7 września 2014. Na terenie zabytkowego browaru Perła przy ul. Bernardyńskiej powstanie Aleja Serów. Naprzeciwko serowarów zagrodowych pojawi się kolekcja serów dojrzewających Old Poland, które wytwarza Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek z Radzynia Podlaskiego. Będzie można sprawdzić, jak ser Bursztyn smakuje z piwem Perła Koźlak. Do prezentacji na Festiwalu Piwa szykują się także sery z Ryk.I Festiwal Piwa w Lublinie (...)
Na terenie browaru Perła odbywały się będą wydarzenia I Festiwalu Piwa w Lublinie. – Zaprezentujemy piwa z małych rzemieślniczych browarów. Spotkacie tu piwowarów, właścicieli lokali specjalizujących się w nietypowych piwach i wielbicieli chmielonego trunku – mówi Wojtek Lewandowski z Poznania, organizator pierwszego BrowarFest 2014 w tym mieście.
Na terenie browaru stanie hala, w której będzie można delektować się całą kolekcją piw z Perła Browary Lubelskie S.A. i porównywać ich smak z rzemieślniczymi piwami kontraktowymi. Wokół gali rozstawią się najsłynniejsze foodtrucki z Polski. – Po to, żeby z dobrym piwem skojarzyć strefę dobrego, ulicznego jedzenia – mówi Bartosz Wilczyński, koordynator strefy.
Comment
-
-
Podejrzewam, że o jakieś fajne browary będzie trudno. Późno pojawiła się informacja to i o dostępność tych najlepszych pewnie będzie ciężko. Jedyny plus, że to świeżo po chmielakach to może jednak ktoś zostanie
Spodziewałbym się raczej czegoś pokroju Ciechana, Fortuny, Amber czy okolicznych restauracyjnych typu Grodzka, Zamość czy Sulewski. No i pewnie standardowo pojawi się Edi i Koreb
Comment
-
-
Rzeczywiście oferta piwna mierna. Kormoran, Sulimar, Amber, Koreb, Chełm, Sulewski, piwa czeskie i litewskie. Brakuje tylko EDIego Jest też oczywiście Perła z pełną ofertą. Chciałem spróbować Rauchbiera, niestety dostałem tak lodowatego, że równie dobrze mogłem pić wodę...
Z tego wszystkiego chyba najlepiej prezentuje się lager z Sulewskiego, solidne, smaczne piwo.
Oferta "jedzeniowa" znacznie ciekawsza, można trafić dobrego fast(slow)fooda.
Ludzi wczoraj niewiele, dzięki temu "zwiedzać" można było komfortowo. Jeżeli ktoś się wybiera polecam wyfasować ciepłą odzież, szczególnie dla pań. Wieczorem jest dość chłodno.
Comment
-
-
Last edited by mihau1; 2014-09-07, 10:04.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krew Wyświetlenie odpowiedziRauchbier był tylko ciekawostką imprezy czy może będzie w normalnej sprzedaży w całym kraju?
Comment
-
-
-
Ta impreza od strony piwnej to takie wykastrowane chmielaki tylko z lepszym jedzeniem i muzyką. Generalnie słabiutko ale potencjał jest bo po pierwsze miejsce fajne (i blisko centrum) a po drugie licze że brak obecnośći większości uznanych przedstawicieli sceny craft wynikał z faktu późnego ukazania się informacji na ten temat. Nie było żadnych premier, nie było nawet piw których by się nie dało kupić w sklepach piwnych w Lublinie. No i szkoda że burgerownie stanowiły 90% jedzenia, wolałbym jednak większą różnorodność. Mimo wszystko trzymam kciuki za przyszły rok.
Comment
-
Comment