Zielona Góra zamelduje się tradycyjnie - skład tylko 2-osobowy (prawie jak w zeszłym roku), ale w końcu nie liczy się ilość tylko jakość.
grew - wyślij mi proszę na PW twój numer tel. żebyśmy się jakoś namierzyli i wypili w końcu wspólnego Sumecka
Do miłego.
W sobotę to ja Sumeczka pić nie chcę Mam nadzieję, że będą ciekawsze propozycje
grew - nie ważne czy to będzie Sumecek, czy inny Netopyr - każdy pije co chce - ważne jest towarzystwo. Pisz ten numer na PW, bo jeszcze nie dostałem. Pozdro
jacek - na początku będziemy się pewnie szwendać po hali - stolik raczej później jak nogowie zabolą. Coś zaimprowizujemy.
Pora nadrobić zaległości i skrobnąć co nieco o festiwalu.
Po pierwsze primo - udało się zmontować bbizowy stolik opolsko-wrocławsko-zielonogórski - i z tego miejsca dziękuję wszystkim za wspólne biesiadowanie.
Po drugie primo - poziom piw festiwalowych nierówny. Wysoki poziom trzymał Clock, Matuska, Antos, niezły był też stout ze Zvikova, rozczarowaniem był m.in. Decin.
Konkurs na najlepsze piwo festiwalu ( mogli głosować wszyscy obecni za pośrednictwem otrzymanych na wejściu kuponów ) zakończył się następująco :
1. místo Křinický pivovar (Krásná Lípa) za Podzimní PALE ALE
2. místo pivovar Antoš (Slaný) za "Tlustého Netopýra"
3. místo pivovar Primátor (Náchod) za jejich IPU.
Jednogłośnie skomentowaliśmy to następująco : Nietoperz rządzi. PA i IPA były niesmaczne i z wyraźnymi wadami - ale cóż - lud zdecydował .
Wreszcie po trzecie primo-ultimo - skonstatowaliśmy, że chyba trzeba sobie zrobić w następnym roku przerwę.
I to by było na tyle ...
Comment