1-4.07 jest Open'er Festival, a 3-12.07 Gdynia Design Days z AleBrowarem. W wakacje nic się nie dzieje aż do Chmielaków, to trochę martwy sezon. Trzeba zobaczyć jak uda im się debiut w tym terminie, oby było lepiej niż w Zabierzowie
2015.06.26-27 - Gdańsk, Hevelka - Festiwal Piw Rzemieślniczych
Collapse
X
-
Czyli chcąc ominąć w/w imprezy pozostaje jeden termin - 17-19 lipca. Tydzień później jest już Jarmark Dominikański i jego sponsor (Tyskie) nie pozwoli na konkurencję pod nosem. Potem jeszcze ew. 21-23 sierpnia.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Nowa nazwa imprezy została wyjaśniona (cytat z profilu imprezy na FB):
HEVELKA – nazwa targów, będąca wolną interpretacją nazwiska Jana Heveliusza – gdańszczanina, wielkiego matematyka, astronoma i właściciela browaru o nazwie: Brauerei Johannes Hevelke (Browar Jana Heweliusza), który funkcjonował w Gdańsku w latach 1649-1687. Nazwa oddaje wielowiekową tradycję browarnictwa gdańskiego, jest upamiętnieniem osoby światowej sławy astronoma i browarnika.
To pierwsza edycja targów piwowarskich, które będą miały elementy spotkania branżowego, jak również otwartej imprezy dla mieszkańców Polski i gości zagranicznych. Wejście na imprezę płatne (5 zł), impreza przeznaczona dla gości pełnoletnich.
Targi są przeglądem wszystkiego, co dzieje się na rynku browarnictwa rzemieślniczego. Przybliżymy zwiedzającym ofertę najlepszych browarów, producentów komponentów, akcesoriów do warzenia i sprzedaży piwa, a także ofertę produktów spożywczych – regionalnych zakąsek, kiełbas, serów. Powierzchnia ekspozycyjna to ponad 4 tysiące metrów kwadratowych na hali oraz tereny wokół, gdzie będą się odbywać imprezy towarzyszące – strefa gastronomiczna, a także foodtruck’i.
Zapraszamy serdecznie!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziNa razie jest coś mało wystawców piw, a AleBrowaru ma nie być
Dostępne będą trzy szklanki festiwalowe: Spigelau za 35 zł oraz dwa wzory małych z Krosna za kilka zł.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziNa FB podałeś 2 linki do szkieł z Krosna.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Carlo22 Wyświetlenie odpowiedziTakże nie będzie Artezanu i Pracowni Piwa
W tym roku nic już na to nie poradzimy. Zaproszenia wysłaliśmy. Na pewno wyślemy też zaproszenia na następną edycję. Mamy nadzieję, że wspomniane browary się pojawią.Last edited by brzoza1086; 2015-05-24, 16:24.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziTo jest tak jak są dwa festiwale w tym samym terminie, niektórzy się nie rozdwoją, w tym samym czasie będzie np.Craft Beer Camp w Annopolu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Carlo22 Wyświetlenie odpowiedziTakże nie będzie Artezanu i Pracowni Piwa
Ja będę 1 dzień i podejrzewam, że i tak nie uda mi się spróbować wszystkiego co mam zaplanowane. Także nie jest źle.
Comment
-
Comment