Jeszcze nic nie wiadomo. Plany są takie, by impreza przeniosła się do Krakowa, ale kilka dni temu w rozmowie na FB z organizatorami wynikało, że wszystko jest jeszcze kwestią otwartą. Na profilu FB zapewne będzie ogłoszone. Trzeba czekać.
Frekwencja na Craft BeerWeek chyba przekonała ostatecznie organizatorów i już wkrótce mają być znane szczegóły tegoż festiwalu oraz jeszcze jednego piwnego eventu w Krakowie. Czyżby Szwejk Fest?
Na b.biz rzeczywiście nie było nic o Craft BeerWeek, bo do końca liczyłem, że organizator zamieści taką informację. Zresztą dziś, bez FB ciężko ogarnąć informacje z branży.
Natomiast Terra Madre Slow Food Festiwal miał swoją edycję w zeszłym roku. Nie byłem i też bardziej to szersza impreza niż tylko piwna. Choć tutaj był anons typowo piwny. Impreza ma potencjał!
SzwejkFest miał trzy edycje i każda kolejna była gorsza. Tylko pierwsza była czymś zaskakującym i ciekawym.
Do SzwejkFest-u,wystawcy zrazili się po lokalizacji na Pl.Szczepańskim.Kompletne dno.
Brak informacji ludzi i obrotów dla wystawców.
Na Mały Rynek zawsze ktoś przyjdzie,chociażby ze względu na centralny punkt Krakowa i wielu turystów.Ale chyba już za póżno na reaktywację pierwszego,który był rzeczywiście najlepszy. Pożyjemy zobaczymy.
W Zabierzowie byłem z kolegą w pierwszym dniu na rekonesansie.Byliśmy poproszeni o wystawienie się na giełdzie dla uatrakcyjnienia imprezy.Jak zobaczyliśmy ten festyn i organizację,to zrezygnowaliśmy z przyjazdu w następnych dniach.Chyba że w następnych było lepiej,nie wiem.
W tych dniach w Krakowie odbywa się także międzynarodowy Festiwal Modelarski, więc Kraków znów przeżyje oblężenie. Na facebookowej liście festiwalu piwa zapisane jest 14 tyś. uczestników.
Wydarzenie w mieście Kraków, województwo małopolskie, organizowane przez Krakowski Festiwal Piwa sobota, czerwca 6 2015 z 1,3 tys. osobami zainteresowanymi i 8,7 tys. osobami biorącymi udział. Liczba...
Comment