2 edycja targów piw regionalnych "Piwowary". Podobno obsada ma być o wiele mocniejsza niż w roku ubiegłym. Wejście też tańsze o połowę (10 zł).
2015.04.10-12 - Łódź - Targi Piw Regionalnych
Collapse
X
-
Na razie tak to wygląda jak chodzi o browary:
Giełda/ekspozycja zbiorów:
Jesteś birofilem? Posiadasz kolekcję kapsli, kufli czy etykiet?
W niedzielę od 10 do 16 zapraszamy do udzialu w Giełdzie Birofilów, która odbędzie się na terenie targów PIWOWARY. Znakomita okazja by pochwalić się swoimi "białymi krukami" lub podpatrzeć co uzbierali inni.
Zgłoszenia i rezerwacja stolików poprzez formularz na stronie internetowej.
Kurs kiperski:
Praktyczny kurs wiedzy o piwie obejmuje zasady produkcji, historię i pochodzenie surowców ale przede wszystkim zasady sztuki degustacji.
Uczestnicy kursu dowiedzą się m.in.
· Jak odróżnić dobre piwo od złego
· Jak zostać profesjonalnym degustatorem
· Co to jest profil smakowy i jak go używać
· Kiedy pić jakie piwo
· Co to jest gatunkowy podział piw
· Jak słuchać piwa
Udział w kursie w cenie biletu. Liczba miejsc ograniczona - zapraszamy do wypełnienia formularza zgłoszeniowego na stronie.
Reszta na stronie FB.Last edited by e-prezes; 2015-04-01, 14:53.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika borsukwroc Wyświetlenie odpowiedziChyba dam rady wpaść, bo dokładnie w tym czasie jest zlot bileciarzy w Łodzi(11 w sobotę) na ul.Wierzbowej(muzeum komunikacji). Zlot trwa do 12-ej a polskiego busa mam dopiero wieczorem. Czyli jak dobrze przeczytałem wstęp 10 zł?Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...
Comment
-
-
Jestem po spotkaniu z organizatorem. Wstęp 13 zł w tym 3 żetony na gratisowe degustacje. Kufel degustacyjny 7 zł. Przekazałem kilka sugestii organizacyjnych m.in. by na hali znalazły się punkty do przepłukiwania kufelków. My na naszym stoisku Bierhalle na pewno udostępnimy gościom opcje płukania kufli. Planujemy pokazać się z premierowym piwem oraz festiwalową gastronomią.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zawel85 Wyświetlenie odpowiedzi. Planujemy pokazać się z premierowym piwem oraz festiwalową gastronomią.Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Comment
-
-
To już raczej pewne. Będziemy w godzinach 14-17
A czy ktoś wybiera się na giełdę w niedzielę?Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Comment
-
-
Czy ktoś był na giełdzie w niedzielę? Niestety obowiązki nie pozwoliły mi być na niej...Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Comment
-
Comment