2015.05.30 - Czechy, Hradec Králové - 3. Pivní rozjímání
Collapse
X
-
Kurka ciągle mi się mylą te czeskie miesiące Dzięki Darku, ze jesteś Muszę zatem obgadać z chłopakami temat wyjazdu.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
-
-
No to może uzbiera się większa grupa
Póki co udział na imprezie zapowiedziały następujące browary:
Clock, Rodinný pivovar U Vacků (Chlumec nad Cidlinou), Kocour, Dobruška, U Hušků (Car), praski Klášterní pivovar Břevnov, Poutník, Kounický pivovar.
Oprócz tego piwny gulasz, pieczone prosiaki, punk kapela i nie tylko, wszystko to połączone z akcją charytatywną, część pieniędzy ze sprzedaży piwa (wstęp za darmo) zostanie przeznaczony na osoby niepełnosprawne.
Strona festu: www.pivnirozjimani.cz
Comment
-
-
No to 4 miejsca są w adminowozie.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Tak tak, ja po zeszłorocznej dość krótkiej wizycie też sobie ostrzę zęby, ale nie wiem, czy weekend będziemy mieć wolny.
Comment
-
-
I was there last year.
There were breweries from the region, and then some "sellers" with other beers (also from Germany/Franconia, for example).
Last year there was no festival glass, you have to take your own, or buy the new one from breweries, or drink from plastic cup. This year there should be approx. 300 festival glasses 0,3. Water to rinsing is there.
There were Ale, Lagers, Weizens, Rauchbiers etc. Full sort of styles :-) Just no lambicks
Two new breweries: Domovar Komár (contract brewing) and Svatokopecký Pivovar (Olomouc)
Regards from PragueLast edited by Mosquit; 2015-04-30, 10:04.
Comment
-
-
0,5L = between 30,- (lagers) and 40,- (stronger, ALEs), maximally 50 CZK (foreign beers)
Free entry
Food 50-100 CZK
Glass I do not know, it was not there last year. I assume between 60 and 100 CZK.
Depends on how many beers you would like to drink :-)Last edited by Mosquit; 2015-04-30, 13:13.
Comment
-
-
Liczba wystawców osiągnęła liczbę ok. 20.
Ze wspomnianej Frankonii będzie dostępne piwo z www.brauerei-kraus.de pod Bambergiem.
Fajne piwo ma Domovar Komár, które ciężko dostać nawet w Czechach:
Zgłosił się też m.in. Přátelsky pivovar Malešov, który podobno zaczął warzyć już u siebie
Comment
-
-
Jakby ktoś był chętny na wspólną podróż informuję, że Opolski Trans Piwny wyrusza w piątek, a powrót planuje na bardzo wczesny niedzielny poranek z uwagi na zobowiązania rodzinne.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziPřátelsky pivovar Malešov, który podobno zaczął warzyć już u siebie
Comment
-
-
Kto jeszcze się z Wawki wybiera (oprócz mnie)? Można ogarnąć wyjazd na Bilecie Podróżnika za 75 zł w obie strony: wyjazd w piątek 29.05 o 22.54 z Wawy TLK KARKONOSZE, powrót tymże TLK w poniedziałek o 6.06. Zaleta tej opcji to dość wczesny wjazd do Czech i ewentualna możliwość odwiedzenia minibrowarów jeszcze przed imprezą w Hradec Králove. Ja mam chęć na odwiedzenie Žamberku i browarku Jelen gdzie PolACzech działają piwnie. Wiem, bo gadałem w tym temacie, że darekd pomógł by zorganizować prohlídku. Analogicznie po imprezie w Hradcu w niedzielę - cały dzień piwnych radości w wybranych okolicznych browarkach .
Dla leniwszych jest ta sama cenowo opcja wyjazdu z Wawy w sobotę 30.05 o 6.00 TLK ŚNIEŻKA ale to już od razu na piwną imprezę do Hradca. Oczywiście dla zasobniejszych istnieje też opcja śmignięcia do Wrocka EIP czyli Pendolino i dalszego kierowania się pociągami PR ku granicy.
Comment
-
Comment