Nie wiem gdzie ulokować ten temat, zatem mam nadzieję, że tutaj będzie mu dobrze
Resztę można sobie samemu "wyguglować"
Ode mnie.
Byłem tylko w piątek (brak wolnego czasu)
Przetestowaliśmy "na szybko" 14 różnych piw. W pamięć zapadło może ze 3-4
Ceny lanego:
0,25l 6zł (jedno-dwa było po 5zł a dwa-trzy po 7zł)
0,5l 10zł
Butelki 10zł
Szkło festiwalowe (taki tylupi z grawerem) 18zł
wejście na festiwal 5zł
Burgery, frytki, kiełbaski itp.
Frekwencja? trudno mi się odnieść do czegokolwiek, bo festiwal niewielki, miejsce niezbyt ogromne. Największy tłum zrobił się ok. 20.
Po 23 zaczęło się powoli przerzedzać.
W sobotę prawdopodobnie było jeszcze więcej chętnych.
Organizacja?
wyglądała na w miarę sprawną. Było czysto, spokojnie i biesiadnie. Pomimo opłacenia wejściówki, dało zauważyć się sporą liczbę nie beergeeków, co cieszy, bo doceniali te dziwne wynalazki i każdy mógł znaleźć coś dla siebie.
Brakowało jakiejś muzyczki na żywo lub mogli wyświetlać coś ciekawego na tym telebimie.
Miejsce?
skwer pośrodku Galerii Handlowej. Miało to swoje plusy i minusy. Ja widziałem chyba tylko same plusy(oczywiście na tym etapie raczkowania tego typu imprez w naszym mieście)
Jak na pierwszy tego typu "festiwal" w Rzeszowie (i na Podkarpaciu) było całkiem przyjemnie.
PS. Jak to czasami bywa to i tutaj często obsługa kranów nie miała bladego pojęcia co leje. Słodkie czy gorzkie? ciemne czy jasne? i tyle porad
Oczywiście byli też polewacze z odpowiednią wiedzą itp.
Oby więcej takich imprez
Pozdrawiam
Ideą przeglądu jest pokazanie bogactwa polskiej sceny craftowej i piwnego profilu Rzeszowa. W imprezie na placu eventowym Millenium Hall biorą udział dobrze znane browary takie jak Doctor Brew czy Pinta, ale również debiutanci jak nowopowstały rzeszowski browar kontraktowy Revolta.
Swoje stoiska mają także: Stary Browar Rzeszowski, Piwa Świata Rzeszów – Joselewicza 6 & Browar Dukla, Browar PERUN, Jan Olbracht Browar Rzemieślniczy, Browar Wrężel, Dom Wielkiej Niedźwiedzicy – Centrum Ursa Maior, Browar Twigg & Beer City, Stara Drukarnia& Browar Hulaj Dusza.
Podczas Rzeszów Craft Beerweek 2015 do zimnego piwa serwowane są smaczne przekąski, podawane na świeżo prosto z foodtracków. Impreza połączona jest z warsztatami prowadzonymi przez blogerów i ekspertów piwowarstwa w pobliskim hotelu Hilton.
Impreza potrwa do niedzieli. Dzisiaj (13 czerwca) Rzeszów Craft Beerweek 2015 rozpoczął się o godz. 11:00 i potrwa do 01:00. Od 12:30 do 13:30 odbędzie się wykład „Krótka historia Polskiego Craftu” Michała „Docenta” Marandy, a od 14:00 do 15:00 wykład Wojciecha Szczepańskiego o sensoryce piwnej.
W niedzielę impreza rozpocznie się o 12:00 i potrwa do 20:00. Od 13:30 do 14:30 o sprzedaży alkoholu przez internet będzie mówił Radosław Froń, od 15:00 do 16:00 Radosław Froń poruszy prawne i ekonomiczne aspekty otwierania browaru rzemieślniczego. Na temat surowców piwowarskich od godz. 16:30 do 17:30 będzie mówił Kacper Puć.
Każdorazowy wstęp na Rzeszów Craft Beerweek 2015 wynosi 5 zł. Imprezie patronuje Rzeszów News.
Swoje stoiska mają także: Stary Browar Rzeszowski, Piwa Świata Rzeszów – Joselewicza 6 & Browar Dukla, Browar PERUN, Jan Olbracht Browar Rzemieślniczy, Browar Wrężel, Dom Wielkiej Niedźwiedzicy – Centrum Ursa Maior, Browar Twigg & Beer City, Stara Drukarnia& Browar Hulaj Dusza.
Podczas Rzeszów Craft Beerweek 2015 do zimnego piwa serwowane są smaczne przekąski, podawane na świeżo prosto z foodtracków. Impreza połączona jest z warsztatami prowadzonymi przez blogerów i ekspertów piwowarstwa w pobliskim hotelu Hilton.
Impreza potrwa do niedzieli. Dzisiaj (13 czerwca) Rzeszów Craft Beerweek 2015 rozpoczął się o godz. 11:00 i potrwa do 01:00. Od 12:30 do 13:30 odbędzie się wykład „Krótka historia Polskiego Craftu” Michała „Docenta” Marandy, a od 14:00 do 15:00 wykład Wojciecha Szczepańskiego o sensoryce piwnej.
W niedzielę impreza rozpocznie się o 12:00 i potrwa do 20:00. Od 13:30 do 14:30 o sprzedaży alkoholu przez internet będzie mówił Radosław Froń, od 15:00 do 16:00 Radosław Froń poruszy prawne i ekonomiczne aspekty otwierania browaru rzemieślniczego. Na temat surowców piwowarskich od godz. 16:30 do 17:30 będzie mówił Kacper Puć.
Każdorazowy wstęp na Rzeszów Craft Beerweek 2015 wynosi 5 zł. Imprezie patronuje Rzeszów News.
Piwna rewolucja w Rzeszowie. Zobaczcie fotorelację z Craft BeerWeek
RZESZÓW. Za nami 3-dniowy festiwal piwa rzemieślniczego Craft BeerWeek. Regionalni browarnicy rozpieszczali smakoszy złotego trunku swoimi rarytasami. Wydarzenie cieszyło się bardzo dużym zainteresowaniem. Degustatorów regionalnych (i nie tylko) trunków nie brakowało.
RZESZÓW. Za nami 3-dniowy festiwal piwa rzemieślniczego Craft BeerWeek. Regionalni browarnicy rozpieszczali smakoszy złotego trunku swoimi rarytasami. Wydarzenie cieszyło się bardzo dużym zainteresowaniem. Degustatorów regionalnych (i nie tylko) trunków nie brakowało.
Resztę można sobie samemu "wyguglować"
Ode mnie.
Byłem tylko w piątek (brak wolnego czasu)
Przetestowaliśmy "na szybko" 14 różnych piw. W pamięć zapadło może ze 3-4
Ceny lanego:
0,25l 6zł (jedno-dwa było po 5zł a dwa-trzy po 7zł)
0,5l 10zł
Butelki 10zł
Szkło festiwalowe (taki tylupi z grawerem) 18zł
wejście na festiwal 5zł
Burgery, frytki, kiełbaski itp.
Frekwencja? trudno mi się odnieść do czegokolwiek, bo festiwal niewielki, miejsce niezbyt ogromne. Największy tłum zrobił się ok. 20.
Po 23 zaczęło się powoli przerzedzać.
W sobotę prawdopodobnie było jeszcze więcej chętnych.
Organizacja?
wyglądała na w miarę sprawną. Było czysto, spokojnie i biesiadnie. Pomimo opłacenia wejściówki, dało zauważyć się sporą liczbę nie beergeeków, co cieszy, bo doceniali te dziwne wynalazki i każdy mógł znaleźć coś dla siebie.
Brakowało jakiejś muzyczki na żywo lub mogli wyświetlać coś ciekawego na tym telebimie.
Miejsce?
skwer pośrodku Galerii Handlowej. Miało to swoje plusy i minusy. Ja widziałem chyba tylko same plusy(oczywiście na tym etapie raczkowania tego typu imprez w naszym mieście)
Jak na pierwszy tego typu "festiwal" w Rzeszowie (i na Podkarpaciu) było całkiem przyjemnie.
PS. Jak to czasami bywa to i tutaj często obsługa kranów nie miała bladego pojęcia co leje. Słodkie czy gorzkie? ciemne czy jasne? i tyle porad
Oczywiście byli też polewacze z odpowiednią wiedzą itp.
Oby więcej takich imprez
Pozdrawiam
Comment