2015.08.14 - Szkaradowo - Dzień otwarty w browarze Nepomucen

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • AndrewZG
    Porucznik Browarny Tester
    • 2009.08
    • 261

2015.08.14 - Szkaradowo - Dzień otwarty w browarze Nepomucen

W ostatni piątek browar Nepomucen zorganizował tzw. dzień otwarty, który jednocześnie był także oficjalnym otwarciem nowej inwestycji.
    Dla gości przybyłych z różnych stron, jak i "tubylców", przygotowane było miejsce na tyłach browaru z ławami do biesiadowania, grillem, namiotem gastronomicznym i sceną, na której energetyczny koncert dał zaprzyjaźniony zespół Labirytm.
    Piwo było dostępne do woli z 4 nalewaków (Saison, APA, Grodziskie, American Wheat - później chyba jeszcze pojawiła się Aipa) - wszystkie świetne, do tego można było w promocyjnej cenie nabyć również butelki na wynos.
    Nie mogę nie wspomnieć o tamtejszej specjalności, czyli smalcu dostępnym w dwóch rodzajach razem z chlebem domowego wypieku i małosolnym ogórkiem - mniam.
    Podczas imprezy odbywały się w kilkunastoosobowych grupach wycieczki zwiedzania browaru - wszyscy zostali cierpliwie oprowadzeni.
    Reasumując - wszystko jak to u Nepomucena na wysokim poziomie i profesjonalnie - jeszcze raz dziękuję właścicielskiej trójcy i piwowarowi za gościnę.

P.S. W imieniu małżonki/kierowcy dziękuję jeszcze za świetną domową lemoniadę z nalewaka!
  • wojradl
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.05
    • 2

Po wspaniałych dniach w szkaradowskim Nepomucenie !

Miałem przyjemność gościć na oficjalnym otwarciu Nepomucena i w wydarzeniach dni otwartych tegoż browaru. Było super co już powyżej napisano. Ja dodam : cała Rodzina Musielaków mogła wszystkim zaimponować przygotowaniem tej imprezy. Piwa z browaru wyśmienite. Zdobycie rynku i trafienie w gusta klientów jest pewne. Ja tam jestem zwolennikiem super grodziskiego - wychyliłem go z największą przyjemnością. Browar Nepomucen - tak trzymać !!!
    Attached Files

Comment

• anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10768

Fajna impreza tylko mała wtopa z piwem butelkowym
      Mniej książków więcej piwa

Comment

Przetwarzanie...
      X