Patrząc po stronie głównej imprezy to chyba odchodzi do lamusa (jako międzynarodowa), choć mam nadzieję, że tak nie będzie i w tym roku polscy piwowarzy przygotują coś na ten dzień w całej Polsce. Jako wielbiciel tego stylu postaram się śledzić informacje i wrzucić we właściwym wątku...
2015.11.05 - International Stout Day
Collapse
X
-
2015.11.05 - International Stout Day
W sumie jest wysyp stoutów a jak na dwa dni do Międzynarodowego Dnia Stoutu to imprez anonsowanych na FB tyle co kot napłakał. No dobra, są, ale te hamerykańskie.
Udało mi się kilka wyłowić:
Przejdź na Ciemną Stronę Mocy w Cześć (Warszawa);
International Stout Day w Multitap Pivnica (Kielce) - Uwaga tutaj dopiero 8 listopada!!;
International Stout Day in CraftBeerPub (Kielce);
Jasne, że ciemne (Stout Week) w Pub Pułapka (Gdańsk) - od 2 do 8 listopada;
International Stout Day s Bobom w DVA DVE (Koszyce, SK).
-
-
Dodaje jeszcze:
Weekend ze Stoutem w Stacja Grochów (Warszawa) od 6 do 8 listopada;
Poza tym:
Pub Pułapka ogłosiła konkurs instagramowy związany ze swoim eventem.
Gotowość na International Stout Day ogłosiły także Gorączka Złota (Warszawa) i Same Krafty (Kraków).
Piszcie jeśli ktoś jeszcze coś wypatrzy...Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2015-11-03, 14:29.
Comment
-
-
Tego dnia (g.18:00) planowana jest premiera RISa w Browarze Miejskim w Sopocie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziGotowość na International Stout Day ogłosiły także Gorączka Złota (Warszawa) i Same Krafty (Kraków).
Comment
-
-
Tak jak pisałem, święto to odchodzi trochę do lamusa, albo staje się mniej reklamowane. W tym roku nawet na blogach nie była za wiele szumu na ten temat. Zatem przytoczę linki do kilku:
Docenta degustacje domowych imperialnych stoutów;
Ulubione święto Michała z Piwnego Garażu;
Z Lublina do Dublina i z powrotem... Pinta 2015 degustacja Polskiego Craftu;
Jak celebrować International Stout Day? KororoweSzyszki;
Paragrafy i Stout Day w Browar Paragraf;
International Stout Day 2015 z InnejBeczki;
Najlepszy stout w Dzienniku Piwnym?;
Polskie kraftowe stouty w Chmielokracji;
Sporo wpisów krótkich, zdawkowych i raczej bez odwołań do historii. Pominąłem videoblogi świadomie
Comment
-
Comment