Tym razem ze znacznie większym zapasem czasowym . Można już sobie zapisać w kajeciku, jak ktoś używa FB to jest także wydarzenie do dołączenia i/lub śledzenia: https://www.facebook.com/events/1009718992408920/
Już niecałe dwa miesiące pozostały. Na pewno ta edycja będzie bogatsza w nowe portery, nie wszystkie browary jeszcze się ujawniły, ale zapowiada się zacnie. Zaproszenie poszło do ok. stu polskich lokali, więc tu także liczę na progres.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Mam nadzieję, że nie ujawnią się dzień przed....
Podobnie jak w zeszłym roku planuję zrobić tour-de-porter po knajpach, a jak na razie jest to niemożliwe.
W sumie nie rozumiem co w tym jest tajemniczego, że lokale nie chcą się ujawniać? nie rozumiem i nie zrozumiem tego typu polityki.
No i mam nadzieję, że portery będą w lokalach dostępne od ich otwarcia, a nie tak jak było w kilku w zeszłym roku: "odszpuntowanie beczki nastąpi o godz.20" - Bo to już wtedy byłaby totalna obsuwa.
W dzień portera bałtyckiego, porter zamiast dostępny być cały dzień, będzie tylko w 4 ostatnie godziny tego dnia.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Bydgoszcz - Prolog 9
Częstochowa - Piwiarnia
Gdańsk - Loft
Gdańsk - Lamus
Gdańsk - Pułapka
Gdańsk - Labeerynt
Gdynia - Hopkins
Kraków - Craftownia
Lublin - U Fotografa
Lublin - Perłowa Pijalnia Piwa
Łódź - Piwoteka Narodowa
Łódż - Z Innej Beczki
Szczecin - The Office
Toruń - Carpe Kraft
Warszawa - Bla-Bla
Warszawa - Jabeerwocky
Warszawa - Qufel Beer Park
Warszawa - Piwna Sprawa
Warszawa - Stacja Grochów
Warszawa - Same Krafty
Warszawa - Same Krafty vis-a-vi
Warszawa - Cześć
Wrocław - Targowa
Wrocław - 4Hops
Wiem, co będzie na kranach w Jabeerwocky
Kormoran - Imperium Prunum
ReCraft - Mentor
Maryensztadt - Projekt 30
Oczywiście powyższa trójka od 19:00
A do tego:
Hoppin Frog - Old School Baltic Porter
I pewnie jeszcze dwa. Sam nie wiem które, jest kilka opcji do wyboru.
Czyli wyczekiwany od zeszłego roku Dzień Portera Bałtyckiego nie jest dniem tylko wieczorem?
Czemu wcześniej nie możecie tego podłączyć?
Becik, przecież te wszystkie imprezy, premiery itp to są dla blogerów. ONI są najważniejsi. A jakby taki becik, Ahumba i inni przyszli wcześniej i nie daj Boże wypili to, co najważniejsze i dla VIP-ów by zabrakło to byłaby KATASTROFA.
Niestety, trudno się z Ahumbą nie zgodzić. Dobijające są te tak późne godziny rozpoczynania imprez. Dlaczego nie może się to normalnie zacząć z godziną otwarcia lokalu? Dlaczego trzeba koniecznie zawalać noc czy wieczór (w który już w ten sposób nie można zrobić nic - ani kino ani koncert bo po spróbowaniu piwa jest już za późno) a nie można po prostu normalnie wypić piwka o 15-18?
No fakt, o tym nie pomyślałem, że te chore godziny rozpoczęcia Dnia Portera Bałtyckiego są głównie dla tych, którzy później będą o tym peany w sieci bić. Planowałem z żoną zrobić tourne porterowe zaczynając gdzieś o 15, pociągnąć kilka godzin, gdzieś po drodze zjeść jakiś obiad i co? I jak widzę G___O.
Dzień tak naprawdę nie jest dniem tylko wieczorem, wieczorem dla małego kręgu piwnych celebrytów.
Myślałem, że te Dni PB będą naprawdę fajną imprezą dla wszystkich, gdzie portery będą się lać w knajpach od chwili ich otwarcia, a co mamy? Celebrę
Ahumba, nie wiesz gdzie leją żywieckiego portera z beczki?
Myślałem, że te Dni PB będą naprawdę fajną imprezą dla wszystkich, gdzie portery będą się lać w knajpach od chwili ich otwarcia, a co mamy? Celebrę
Ahumba, nie wiesz gdzie leją żywieckiego portera z beczki?
Mason wyraźnie napisał, że ma 3 portery (nie napisał, że dla VIP-ów). Dla stonki nie wiadomo co i nie wiadomo kiedy.
VIP-y będą piały jakie wspaniałe było święto. Na fb kupa zdjęć tego z tym tamtego z inszym.
Oni się wyśpią zawsze bo następne "przyjęcie gratis" dopiero jutro.
A Ty człowieku zanim się dobijesz do źródełka, zanim wypijesz nie najtańsze przecież piwo, zanim wrócisz do domku to już musisz wstawać do pracy (to wstawanie mnie nie dotyczy).
O oblocie kilku miejsc nie ma co marzyć.
Znowu nie ogarniacie istoty... .
21.01 to jest DZIEŃ BABCI, i żadna babcia nie będzie latać po knajpach, żeby się napić jakiegoś piwska. Czyli - najpierw do babci, a potem, wieczorem, ewentualnie... porter.
Ja wypiję sobie jakiegoś miłego porterka w Łodzi lub okolicach, najprawdopodobniej w domowym fotelu . A blagierom (czy jak oni się zwą) - ... w oko. I kawałek szkła .
Solidaryzując się z uciśnionymi ramolami wypiję w południe w domowych pieleszach jakiegoś przeterminowańca. Ale żeby zażyć trochę hajpu, wieczorem pójdę zobaczyć co tam w tym jedynym krakowskim porterowym rodzynku leją.
Już po raz trzeci świętujemy porterowo. Na razie mało który lokal się ujawnił ze swoimi planami, ale pewnie lada chwila zaczną. Sporo lokali ma zachomikowane beczki porterów w chłodni, a jest z czego wybierać bo z grubsza licząc...
Comment