Tym razem ze znacznie większym zapasem czasowym . Można już sobie zapisać w kajeciku, jak ktoś używa FB to jest także wydarzenie do dołączenia i/lub śledzenia: https://www.facebook.com/events/1009718992408920/
2017.01.21 - Święto Porteru Bałtyckiego
Collapse
X
-
Już niecałe dwa miesiące pozostały. Na pewno ta edycja będzie bogatsza w nowe portery, nie wszystkie browary jeszcze się ujawniły, ale zapowiada się zacnie. Zaproszenie poszło do ok. stu polskich lokali, więc tu także liczę na progres.JEDNO PIVKO NEVADI!
-
-
Może już czas aby spisywać co i gdzie będzie?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Mam nadzieję, że nie ujawnią się dzień przed....
Podobnie jak w zeszłym roku planuję zrobić tour-de-porter po knajpach, a jak na razie jest to niemożliwe.
W sumie nie rozumiem co w tym jest tajemniczego, że lokale nie chcą się ujawniać? nie rozumiem i nie zrozumiem tego typu polityki.
No i mam nadzieję, że portery będą w lokalach dostępne od ich otwarcia, a nie tak jak było w kilku w zeszłym roku: "odszpuntowanie beczki nastąpi o godz.20" - Bo to już wtedy byłaby totalna obsuwa.
W dzień portera bałtyckiego, porter zamiast dostępny być cały dzień, będzie tylko w 4 ostatnie godziny tego dnia.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Lokale, które się już zadeklarowały:
Bydgoszcz - Prolog 9
Częstochowa - Piwiarnia
Gdańsk - Loft
Gdańsk - Lamus
Gdańsk - Pułapka
Gdańsk - Labeerynt
Gdynia - Hopkins
Kraków - Craftownia
Lublin - U Fotografa
Lublin - Perłowa Pijalnia Piwa
Łódź - Piwoteka Narodowa
Łódż - Z Innej Beczki
Szczecin - The Office
Toruń - Carpe Kraft
Warszawa - Bla-Bla
Warszawa - Jabeerwocky
Warszawa - Qufel Beer Park
Warszawa - Piwna Sprawa
Warszawa - Stacja Grochów
Warszawa - Same Krafty
Warszawa - Same Krafty vis-a-vi
Warszawa - Cześć
Wrocław - Targowa
Wrocław - 4Hops
Wiem, co będzie na kranach w Jabeerwocky
Kormoran - Imperium Prunum
ReCraft - Mentor
Maryensztadt - Projekt 30
Oczywiście powyższa trójka od 19:00
A do tego:
Hoppin Frog - Old School Baltic Porter
I pewnie jeszcze dwa. Sam nie wiem które, jest kilka opcji do wyboru.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziOczywiście powyższa trójka od 19:00
Czemu wcześniej nie możecie tego podłączyć?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Becik, przecież te wszystkie imprezy, premiery itp to są dla blogerów. ONI są najważniejsi. A jakby taki becik, Ahumba i inni przyszli wcześniej i nie daj Boże wypili to, co najważniejsze i dla VIP-ów by zabrakło to byłaby KATASTROFA.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Niestety, trudno się z Ahumbą nie zgodzić. Dobijające są te tak późne godziny rozpoczynania imprez. Dlaczego nie może się to normalnie zacząć z godziną otwarcia lokalu? Dlaczego trzeba koniecznie zawalać noc czy wieczór (w który już w ten sposób nie można zrobić nic - ani kino ani koncert bo po spróbowaniu piwa jest już za późno) a nie można po prostu normalnie wypić piwka o 15-18?
Comment
-
-
No fakt, o tym nie pomyślałem, że te chore godziny rozpoczęcia Dnia Portera Bałtyckiego są głównie dla tych, którzy później będą o tym peany w sieci bić. Planowałem z żoną zrobić tourne porterowe zaczynając gdzieś o 15, pociągnąć kilka godzin, gdzieś po drodze zjeść jakiś obiad i co? I jak widzę G___O.
Dzień tak naprawdę nie jest dniem tylko wieczorem, wieczorem dla małego kręgu piwnych celebrytów.
Myślałem, że te Dni PB będą naprawdę fajną imprezą dla wszystkich, gdzie portery będą się lać w knajpach od chwili ich otwarcia, a co mamy? Celebrę
Ahumba, nie wiesz gdzie leją żywieckiego portera z beczki?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziMyślałem, że te Dni PB będą naprawdę fajną imprezą dla wszystkich, gdzie portery będą się lać w knajpach od chwili ich otwarcia, a co mamy? Celebrę
Ahumba, nie wiesz gdzie leją żywieckiego portera z beczki?
VIP-y będą piały jakie wspaniałe było święto. Na fb kupa zdjęć tego z tym tamtego z inszym.
Oni się wyśpią zawsze bo następne "przyjęcie gratis" dopiero jutro.
A Ty człowieku zanim się dobijesz do źródełka, zanim wypijesz nie najtańsze przecież piwo, zanim wrócisz do domku to już musisz wstawać do pracy (to wstawanie mnie nie dotyczy).
O oblocie kilku miejsc nie ma co marzyć.
W sprawie żywieckiego patrzyłeś na ontapie?Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Znowu nie ogarniacie istoty... .
21.01 to jest DZIEŃ BABCI, i żadna babcia nie będzie latać po knajpach, żeby się napić jakiegoś piwska. Czyli - najpierw do babci, a potem, wieczorem, ewentualnie... porter.
Ja wypiję sobie jakiegoś miłego porterka w Łodzi lub okolicach, najprawdopodobniej w domowym fotelu . A blagierom (czy jak oni się zwą) - ... w oko. I kawałek szkła .
Comment
-
Comment